Μουντιάλ 2022

Μέσι και Εμπαπέ «κυνηγάνε» το «στοιχειωμένο» ρεκόρ 40 χρόνων του Πάολο Ρόσι!

Μέσι και Εμπαπέ σε περίπτωση πρόκρισης τους στον τελικό του Μουντιάλ, θα έχουν την ευκαιρία να «σπάσουν» το ρεκόρ του Πάολο Ρόσι από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκονται μια «ανάσα» από τον τελικό του Μουντιάλ, και σε περίπτωση που το καταφέρουν θα έχουν τη δυνατότητα να «σπάσουν» το ρεκόρ του Πάολο Ρόσι που κρατάει εδώ και 40 χρόνια από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

Συγκεκριμένα στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982, η Ιταλία κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της Δυτικής Γερμανίας με 3-1 με τον Πάολο Ρόσι μάλιστα να σκοράρει.

Ο σέντερ φορ των Ιταλών πλην του τροπαίου, κατέκτησε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης με έξι τέρματα αλλά και αυτό του πολυτιμότερου παίκτη όντας ο μοναδικός παίκτης που το έχει καταφέρει από τότε.

Μουντιάλ: Μέσι και Εμπαπέ κυνηγάν το ρεκόρ του Ρόσι

Σε περίπτωση που τουλάχιστον ένας εκ των Μέσι ή Εμπαπέ συμμετάσχει στον τελικό της Κυριακής (18/12 17:00), θα έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει το κατόρθωμα του Ρόσι.

Ο «πούλγκα» μετράει τέσσερα τέρματα στον θεσμό την ώρα που ο συμπαίκτης του στην Παρί έχει βρει δίχτυα πέντε φορές. Εφόσον προκριθούν απέναντι σε Κροατία και Μαρόκο αντίστοιχα, θα έχουν την ευκαιρία να σκοράρουν ξανά στις δύο εναπομείναντες αναμετρήσεις (προσμετράμε και τον ημιτελικό).

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως αν κάποιος από τους δύο κατακτήσει το τρόπαιο, πιθανότατα θα αναδειχθεί και κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα έχει ως αποτέλεσμα το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Πάολο Ρόσι να έχει επαναληφθεί.

Ο «ήρωας» της Ιταλίας που την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου το 1982 αποτελεί «θρύλο» του ιταλικού ποδοσφαίρου και της Γιουβέντους με την οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων ένα Champions League και δύο πρωταθλήματα.

«Έφυγε» από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου του 2020 σε ηλικία 64 ετών, με τα αίτια του θανάτου του να μην γίνονται γνωστά αρχικά, με δημοσιεύματα μετέπειτα να κάνουν λόγο για «ανίατη ασθένεια» και καρκίνο του πνεύμονα.


Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x