Μουντιάλ 2022

Ζητήθηκε περιβραχιόνιο κατά της Ισλαμοφοβίας στη FIFA!

Περιβραχιόνιο κατά της Ισλαμοφοβίας στο Μουντιάλ ζητήθηκε στη FIFA, με εθνικές ομάδες που απαρτίζονται από αρκετούς μουσουλμάνους παίκτες να καταθέτουν σχετικό αίτημα σύμφωνα με αγγλικό μέσο.

Περιβραχιόνιο κατά της Ισλαμοφοβίας στο Μουντιάλ ζητήθηκε στη FIFA από ομάδες που απαρτίζονται από αρκετούς μουσουλμάνους παίκτες, σύμφωνα με αγγλική πηγή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το «Sky News» η εθνικη ομάδα του Κατάρ και κάποιες ακόμα κατέθεσαν αίτημα στη FIFA,προκειμένου να φορέσουν το περιβραχιόνιο προκειμένου να εξαλείψουν το φόβο για την ισλαμική κοινότητα και στο ποδόσφαιρο.

Το περιβραχιόνιο θα είχε το σχέδιο της κλασικής παλαιστινιακής μαντίλας, με το μήνυμα «No place for Islamophobia (Δεν υπάρχει χώρος για την Ισλαμοφοβία)».

Θα έκανε «ντεμπούτο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με τους αρχηγούς των Κατάρ και Μαρόκο να το έχουν στο μπράτσο τους στις πρώτες αναμετρήσεις, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ.



Σύμφωνα με τον Καταριανό που μίλησε στην αγγλικό μέσο η FIFA απέριψε άμεσα αυτό το αίτημα λέγοντας πως πάει κόντρα στους κανονές της ομοσπονδίας. Από την άλλη η ομοσπονδία φέρεται να απαντά πως ποτέ δεν γνωρίζει κάτι περί του θέματος.

Υπενθυμίζεται πως είχε δημιουργηθεί αρκετός ντόρος και συζήτηση κατά την έναρξη του Μουντιάλ, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να προειδοποιεί με τιμωρίες όσους επέλεγαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο στήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Αρκετές ήταν και οι αντιδράσεις, με μια εξ΄αυτών των ποδοσφαιριστών της Γερμανίας που εμφανίστηκαν στην αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας πριν την αναμέτρηση με την Ιαπωνία για τη φάση των ομίλων με «κλειστά» στόματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.



Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιωτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x