Μουντιάλ 2022

Ουρουγουάη: Μία ανανεωμένη ενδεκάδα, που είναι ικανή να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ

Οι πρώτοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, ταξιδεύουν στο Κατάρ με πολλά νέα αστέρια και όνειρα για μία αξέχαστη πορεία. Η παρέα των Σουάρες, Νούνιες, Βαλβέρδε, αναμένεται να αποτελέσει μία από τις εκπλήξεις.

Παγκόσμιο Κύπελλο και Ουρουγουάη, είναι δύο λέξεις συνώνυμες, καθώς κατέκτησε τα δύο πρώτα Μουντιάλ που έλαβε μέρος (1930, 1950), ενώ συμμετέχει συνεχόμενα από το 2010 και μετά.

Η «Σελέστε» είναι η πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, όταν η παρέα των Σκαρόνε, Σέα και Κάστρο, έφτασε στην κορυφή του κόσμου, ενώ το δεύτερο και τελευταίο μέχρι σήμερα τρόπαιο της, το κέρδισε μέσα στη Βραζιλία, στο περίφημο «Μαρακανάσο».

Η κλήρωση δεν ήταν επιεικείς μαζί της, καθώς μπορεί να αποτελεί ένα από τα δύο φαβορί για πρόκριση στα νοκ-άουτ, αλλά η Πορτογαλία, η Νότια Κορέα και η Γκάνα, μόνο εύκολοι αντίπαλοι δεν είναι.

Ο δρόμος προς το Κατάρ


Η πρόκριση προς το Κατάρ ήρθε σχετικά εύκολα για τους «γαλάζιους», που ήταν η τρίτη ομάδα μετά τις Βραζιλία και Αργεντινή, που πήραν το εισιτήριο τους από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο (αναμένεται να μας κάνει εντύπωση, η μη παρουσία του Όσκαρ Ταβάρες στον πάγκο), πραγματοποίησε οχτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες, ενώ σκόραρε 22 φορές και δέχθηκε ισάριθμα τέρματα.

Το αστέρι


Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, από τον Ντάρβιν Νούνιες. Ο γεννημένος στο Αρτίγκας (την πόλη που βρίσκεται πιο μακριά από κάθε άλλη από την πρωτεύουσα το Μοντεβιδέο), 23χρονος επιθετικός, αναμένεται να αποτελέσει το σπουδαιότερο όπλο στη φαρέτρα του Αλόνσο. Με το εθνόσημο μετρά ήδη 13 συμμετοχές και τρία γκολ και αυτό θα είναι το πρώτο του Μουντιάλ στην καριέρα του. Τη φετινή χρονιά, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ (ξόδεψε 80 εκατ.ευρώ για να τον κάνει δικό της), έχει βρει ήδη δίχτυα εφτά φορές, σε 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο… παλιός που λείπει


Η αλήθεια είναι πως η Ουρουγουάη πάει ανανεωμένη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, διαθέτοντας εξαιρετικούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, σχεδόν σε κάθε γραμμή του γηπέδου (Αραούχο, Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ, Νουνιες), αλλά της λείπει ένας καλός τερματοφύλακας που θα φέρει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο Φερνάντο Μουσλέρα τέτοιος δεν ήταν ποτέ, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται στο 36ο έτος της ηλικίας του, οπότε θα επιλέξουμε τον παλαίμαχο γκολκίπερ Ροδόλφο Ροντρίγκες, που μπορεί να μην πέρασε ποτέ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αγωνισθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό σύλλογο, αλλά αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην ιστορία της χώρας.

Ουρουγουάη: Μία ανανεωμένη ενδεκάδα, ικανή για όλα

Η επιτυχία και η αποτυχία


Η «Σελέστε» αναμένεται να δυσκολευτούν στον 8ο όμιλο (Πορτογαλία, Νότια Κορέα και Γκάνα) και σε περίπτωση ενός πρόωρου αποκλεισμού, θα αποτελεί αποτυχία για την ομάδα. Επιτυχία, είναι σίγουρα η πρόκριση στα νοκ-άουτ και από εκεί και πέρα... βλέποντας και κάνοντας. Η Ουρουγουάη, είναι μία ομάδα που αν βρίσκεται σε φόρμα μέσα κατά την διάρκεια του τουρνουά, είναι ικανή να φτάσει πολύ πολύ μακρία.

Ο προπονητής


Ο εμβληματικός προπονήτης Όσκαρ Ταμπάρες, ύστερα από 15 χρόνια (2006-2021), πήρε την πατερίτσα με την οποία έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους και έκανε χώρο για τον 47χρονο τεχνικό Ντιέγκο Αλόνσο, να ηγηθεί πρώτη φορά σε εθνική ομάδα.

H αποστολή:
Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ροτσέτ (Νασιονάλ), Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατάσαραϊ), Σεμπαστιάν Σόσα (Ιντεπεντιέντε)

Αμυντικοί: Ντιέγκο Γκοντίν (Βέλες Σάρσφιλντ), Χοσέ Χιμένες (Ατλέτικο), Ρόναλντ Αραούχο (Μπαρτσελόνα), Κοάτες (Σπόρτινγκ), Μαρτίνς Κάσερες (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Ματίας Ολιβέρα (Νάπολι), Γκιλιέρμο Βαρέλα (Φλαμένγκο), Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες (Νασιονάλ), Ματίας Βίνια (Ρόμα)

Μέσοι: Φεντερίκο Βαλβέρδε (Ρεάλ), Ροντρίγκο Μπεντανκούρ (Τότεναμ), Ματίας Βεσίνο (Λάτσιο), Λούκας Τορέιρα (Γαλατάσαραϊ), Μανουέλ Ουγκάρτε (Σπόρτινγκ), Νικολάς ντε λα Κρους (Ρίβερ Πλέιτ), Ντε Αρασκαέτα (Φλαμένγκο)

Επιθετικοί: Λουίς Σουάρες (Νασιονάλ), Έντινσον Καβάνι (Βαλένθια), Ντάργουιν Νούνιες (Λίβερπουλ), Μάξι Γκόμες (Τράμπζονσπορ), Φακούντο Πελίστρι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φακούντο Τόρες (Ορλάντο Σίτι), Αγκουστίν Κανόμπιο (Ατλέτικο Παραναένσε)

Η πιθανή ενδεκάδα:
Ουρουγουάη: Το προφίλ της στο Μουντιάλ

Το πρόγραμμα της Αυστραλίας στον 8ο όμιλο:
1η αγωνιστική
24 Νοεμβρίου Ουρουγουάη- Νότια Κορέα (15:00)
2η αγωνιστική
26 Νοεμβρίου Πορτογαλία-Ουρουγουάη (21:00)
3η αγωνιστική
30 Νοεμβρίου Γκάνα-Ουρουγουάη (17:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x