Μουντιάλ 2022

Καμερούν: Τα «αδάμαστα λιοντάρια» ετοιμάζονται να βρυχηθούν και να φέρουν τα πάνω… κάτω

Την όγδοη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα πραγματοποιήσει το Καμερούν, με τα «αδάμαστα λιοντάρια» να ετοιμάζονται να βρυχηθούν και να φέρουν τα πάνω... κάτω στον όμιλό τους.

Την όγδοη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα πραγματοποιήσει η εθνική ομάδα του Καμερούν. Τα «αδάμαστα λιοντάρια» διαθέτουν μια ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή και είναι έτοιμα να βρυχηθούν και να προκαλέσουν δύσκολες καταστάσεις σε όποιον βρεθεί στο διάβα τους, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Βραζιλία, Σερβία και Ελβετία.

Μπορεί να έχουν καταφέρει να προκριθούν μόλις μια φορά στη νοκ άουτ φάση, το 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας, ωστόσο είχαν διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία, όπου με πρωταγωνιστή τον Ροζέ Μιλά έφτασαν ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου γνώρισαν την ήττα με τα... χίλια ζόρια από τους Άγγλους στην παράταση, με σκορ 3-2.

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει τα «αδάμαστα λιοντάρια», τα οποία παρότι διαθέτουν αρκετούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, έχουν -φαινομενικά- μια πολύ δύσκολη αποστολή να φέρουν εις πέρας, προκειμένου να κάνουν την έκπληξη και το βήμα παραπάνω.

Ο δρόμος προς το Κατάρ


Το Καμερούν έφτασε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ιδιαίτερα αγχωτικό τρόπο και γκολ κυριολεκτικά στο τελευταίο... δευτερόλεπτο. Αρχικά, βρέθηκε σε όμιλο με Ακτή Ελεφαντοστού, Μοζαμβίκη και Μαλάουι, και με πέντε νίκες κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και να αφήσουν δεύτερους τους Ιβοριανούς. Στα νοκ άουτ η κληρωτίδα το έφερε αντιμέτωπο με την Αλγερία. Στο πρώτο παιχνίδι οι βορειοαφρικανοί επιβλήθηκαν με 0-1 στην έδρα του, ωστόσο στη ρεβάνς οι Καμερουνέζοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσούπο-Μότινγκ και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Αλγερινοί σκόραραν στο 118ο λεπτό και σόκαραν τους πεντάκις πρωταθλητές Αφρικής, οι οποίοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, και με γκολ του Τοκό-Εκαμπί στα... χασομέρια, ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για το Κατάρ.

Το αστέρι


Διόλου εύκολη επιλογή, καθώς με Ζαμπό Ανγκισά, Βενσάν Αμπουμπακάρ και Έρικ Μάξιμ Τσούπο-Μότινγκ είναι αρκετά δύσκολο να διαλέξεις. Ωστόσο, η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και η εκτελεστική δεινότητα του τελευταίου, του δίνουν το χρίσμα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του ρόστερ. Μπορεί να διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον επιθετικό της Μπάγερν να βρίσκεται σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση. Φέτος, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με τους Βαυαρούς, έχοντας οκτώ γκολ και τρεις ασίστ σε 13 συμμετοχές, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Με την εθνική ομάδα έχει πραγματοποιήσει 68 συμμετοχές, συνοδευόμενες από 18 τέρματα.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το προφίλ του Καμερούν

Ο... παλιός που λείπει


Σαφέστατα μία πολύ δύσκολη επιλογή, με τους Ροζέ Μιλά και Σαμουέλ Ετό να θεωρούνται... ιερά τέρατα στην πατρίδα τους. Μπορεί ο δεύτερος να είναι ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας, ωστόσο όταν μιλάμε για Μουντιάλ, δεν υπάρχει ιδανικότερος ποδοσφαιριστής από τον «Αφρικανό Πελέ». Ο Μιλά, άλλωστε, ήταν αυτός που οδήγησε το Καμερούν στην καλύτερη έως τώρα πορεία του στα Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ είναι και ο γηραιότερος σκόρερ της διοργάνωσης, έχοντας πετύχει γκολ σε ηλικία 42 ετών και 39 ημερών, σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το προφίλ του Καμερούν

Η επιτυχία και η αποτυχία


Αδιαμφισβήτητα, το Καμερούν βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο, με αντιπάλους τη «μεγάλη» Βραζιλία, αλλά και δύο εξαιρετικές ευρωπαϊκές ομάδες. Επιτυχία θα είναι να μπει σφήνα στις Σερβία, Ελβετία και να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16».

Από την άλλη, αποτυχία θα θεωρηθεί να αποκλειστεί με κατεβασμένα τα χέρια, ευρισκόμενο στην τελευταία θέση.

Ο προπονητής


Εδώ και λίγους μήνες, στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο ρέκορντμαν συμμετοχών της εθνικής ομάδας, Ριζομπέρτ Σονγκ. Αντικατέστησε τον Πορτογάλο, Τόνι Κονσεϊσάο, μετά την αποτυχία του Καμερούν να κατακτήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που ήταν και η διοργανώτρια χώρα. Έχει αγωνιστεί σε τέσσερα Μουντιάλ, ενώ έχει κάνει σημαντική καριέρα και στην Ευρώπη, φορώντας τις φανέλες των Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ, μεταξύ άλλων. Έχει την τεχνογνωσία, αλλά και την εμπειρία να ηγηθεί ενός συνόλου. Το μόνο που απομένει είναι να αποδείξει και τις προπονητικές του ικανότητες.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το προφίλ του Καμερούν

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Αντρέ Ονανά (Ίντερ), Ντένις Εμπασί (Άμπχα), Σιμόν Ενγκαπαντουετνμπού (Μαρσέιγ)

Αμυντικοί: Νικολά Ενκουλού (Άρης), Κόλινς Φάι (Αλ-Τάι), Κούχου Τόλο (Seattle Sounders), Ζαν – Σαρλ Καστελέτο (Ναντ), Ολιβιέ Εμπαϊζό (Philadelphia Union), Έντσο Εμποσέ (Ουντινέζε), Κρίστοφερ Γου (Ρεν)

Μέσοι: Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκουίσα (Νάπολι), Πιέρ Κούντε (Ολυμπιακός), Σάμουελ Γκουέ (Μέχελεν), Μαρτίν Χόνγκλα (Βερόνα), Γκαέλ Οντούα (Αννόβερο), Ολιβιέ Εντσάμ (Σουόνσι), Ζερόμ Ενγκόμ Εμπεκελί (Apejes de Mfou)

Επιθετικοί: Βινσέν Αμπουμπακάρ (Αλ Νασρ), Έρικ Μαξίμ Τσούπο – Μότινγκ (Μπάγερν Μονάχου), Καρλ Τόκο Εκαμπί (Λυών), Κριστιάν Μπασογκογκ (Σανγκάη Σένχουα), Ζιαν-Πιέρ Ενσαμέ (Γιουνγκ Μπόις), Μπράιαν Εμπεμό (Μπρέντφορντ), Τζορζ,Κέβιν Ενκουντού (Μπεσίκτας), Μαρού Σουαϊμπού (Coton Sport)

Η πιθανή ενδεκάδα:

Καμερούν: Το προφίλ του στο Μουντιάλ

Το πρόγραμμα του Καμερούν στον 7ο όμιλο:
1η αγωνιστική
24 Νοεμβρίου Ελβετία-Καμερούν (12:00)
2η αγωνιστική
28 Νοεμβρίου Καμερούν-Σερβία (12:00)
3η αγωνιστική
2 Δεκεμβρίου Καμερούν-Βραζιλία (21:00)

Επιμέλεια: Δημήτρης Κάππας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x