Μουντιάλ 2022

Παναγόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πρέπει να ρισκάρει η Εθνική με τη Σουηδία»

Την άποψη ότι η Εθνική πρέπει να μπει στον «τελικό» με τη Σουηδία δείχνοντας αποφασισμένη για το αποτέλεσμα -και έχοντας διάθεση να ρισκάρει- εξέφρασε στον bwinΣΠΟΡ FM ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει η Εθνική το καθοριστικό ματς με τη Σουηδία, ώστε να έχει τύχη για το πολυπόθητο διπλό, επεσήμανε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή των Μπάμπη Χριστόγλου-Σταύρου Χονδροθύμιου, ο Έλληνας τεχνικός που εργάζεται στην Κάρλσταντ εξέφρασε την άποψη ότι ο Τζον Φαν’ τ Σχιπ θα πρέπει να ρισκάρει στοχευμένα για να πάρει το αποτέλεσμα.

Αναφέρθηκε λοιπόν στα δυνατά στοιχεία των Σουηδών (αλλά και τα τρωτά τους σημεία), ενώ στάθηκε στο γεγονός -που πρέπει να εκμεταλλευτεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα- ότι δυσκολεύονται απέναντι σε ομάδες που τους αφήνουν να κάνουν εκείνοι παιχνίδι.

Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Παναγόπουλος

Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι η Εθνική: «Θα πρέπει να ρισκάρει λιγάκι. Οι Σουηδοί ακολουθούν πιστά το 4-4-2, αλλά είναι ένας απλός σχηματισμός. Έχει πολλά τρωτά σημεία και θα ήθελα από τον δικό μας προπονητή να δείξει ότι θα παίξει για το αποτέλεσμα, αλλά στοχευμένα. Θεωρώ ότι έχουμε το ταλέντο, τους επιθετικογενείς παίκτες για να το καταφέρουμε. Αυτό λείπει από την εθνική, το στοχευμένο ρίσκο».

Για τα συν και τα πλην της Σουηδίας: «Είναι δυνατοί στα στημένα λόγω σωματότυπου και στο τρανζίσιον, γιατί είναι πολύ καλοί στην εκμετάλλευση του κενού χώρου. Τους εξυπηρετεί και το 4-4-2 γιατί είναι κοντά οι γραμμές τους. Με ομάδες όμως που πρέπει να έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο, δυσκολεύονται. Γι’ αυτό το παιχνίδι σήμερα έχει να κάνει με την προσέγγιση των προπονητών. Του Άντερσεν την ξέρουμε, είναι γνωστή, οπότε περιμένουμε αυτή του Φαν’τ Σχιπ».

Για το πώς αντιμετωπίζουν το ματς οι Σουηδοί: «Κάθε παιχνίδι της εθνικής τους ομάδας είναι μια πραγματική γιορτή. Όλη μέρα φορούν τη φανέλα, πάνε οικογενειακά στο γήπεδο, χειροκροτούν και επευφημούν. Γι’ αυτούς ο αθλητισμός είναι χαρά και διασκέδαση».

Για την πορεία της δικής του ομάδας, της Κάρλσταντ: «Δύσκολα θα ανέβουμε, θέλω να είμαι αντικειμενικός. Στόχος φέτος ήταν να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Να έχουμε δική μας ταυτότητα. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά αν προκύψει, δεν θα πούμε όχι».

Για τη δομή του ποδοσφαίρου στη Σουηδία: «Στην Α’ κατηγορία δεν υπάρχει μεγαλοϊδιοκτήτης. Το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο. Αυτό εκ των πραγμάτων δυσκολεύει το να υπάρχουν χορηγοί και μεγάλα συμβόλαια, αλλά δίνει ασφάλεια ότι ποτέ δεν θα μείνει κανένας απλήρωτος. Όποιος ασχολείται με το σουηδικό ποδόσφαιρο, ξέρει ότι δεν θα γίνει ποτέ πλούσιος, αλλά θα ζει πλούσια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x