Μουντιάλ 2022

Πολωνία-Αργεντινή: Λεβαντόφσκι, Μέσι ή και οι δυο μαζί;

Οι Πολωνία και Αργεντινή αναμετρώνται στον 3ο όμιλο, στο παιχνίδι που θα κρίνει ποια εκ των δύο -ή εάν και οι δύο- θα προκριθούν στους «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Σέντρα στις 21:00 (ΑΝΤ1).

Και τώρα οι δυο τους! Οι Αργεντινή και Πολωνία διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τετάρτης (30/11, 21:00, ΑΝΤ1) στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του τρίτου γκρουπ του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Αμφότερες προέρχονται από τις παρθενικές τους νίκες στον όμιλο -με τους μεγάλους τους σταρ, Λιονέλ Μέσι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, να έχουν γκολ και ασίστ- και πλέον θέλουν να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στους «16».

Οι Πολωνοί επικράτησαν 2-0 της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο (39' Ζιελίνσκι και 82' Λεβαντόφσκι). Εν μέρει φάνηκαν αποτελεσματικοί, εάν και θα μπορούσαν να είχαν και πιο ευρεία επικράτηση, μιας και είχαν και δύο δοκάρια, ενώ ο Σέζνι από την πλευρά του προέβη σε τρομερή διπλή απόκρουση στο πέναλτι των Σαουδαράβων στο 45'+1'. Να σημειωθεί ότι ο Λεβαντόφσκι σκόραρε για πρώτη φορά σε τελική φάση της διοργάνωσης. Με το ίδιο σκορ νίκησε και η Αργεντινή το Μεξικό. Σ' ένα ματς με ελάχιστες φάσεις και μπόλικο… ξύλο, ο Μέσι ήρθε να δώσει τη λύση στην «αλμπισελέστε» στο 64', με τον Έντσο Φερνάντες να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 87'.





Έτσι, η Πολωνία ανέβηκε στην 1η θέση (4β.) και η Αργεντινή στη με 3 πόντους, όσους έχει και η 3η Σαουδική Αραβία, η οποία όμως υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία ελέω χειρότερης διαφοράς τερμάτων. Ελπίδες πρόκρισης, εξάλλου, έχει και το 4ο Μεξικό του ενός βαθμού.

Διαβάστε εδώ τα σενάρια πρόκρισης στον 3ο όμιλο, με τις Πολωνία και Αργεντινή να δύνανται να προκριθούν ακόμα και μαζί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο τεχνικοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα έχοντας άπαντες στη διάθεσή τους.

Πού θα κριθεί


Δεν θα ήταν παράδοξο να σημειωθεί ότι θα κρίνει πολλά η αντιμετώπιση που θα έχει η Πολωνία στο παιχνίδι. Είναι διαφορετικό το να πάει για το «Χ» -κάτι που είναι αρκετά πιθανό να επιφέρει και μια… σούπα ως εικόνα- με το να ψάξει τις ευκαιρίες της. Το δεύτερο αυτόματα θα δώσει χώρους στην Αργεντινή.

Παίκτης-Βαρόμετρο


Ηγέτης ο Λεβαντόφσκι, παικτάρα ο Ντι Μαρία, μέχρι και ο Έντσο Φερνάντες καθίσταται σημαντικός. Ωστόσο, όσο υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι, ο εν λόγω τίτλος θα τον συνοδεύει. Κάτι που απέδειξε και κόντρα στο Μεξικό…

Η μονομαχία



Ματσάρισμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αλλά και σημασίας θα είναι εκείνο μεταξύ του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ και του Λιονέλ Μέσι. Φυσικά ο πρώην χαφ της ΑΕΚ θα έχει και τη βοήθεια του Μπιέλικ στον περιορισμό του αστέρα της Αργεντινής. Εάν τα καταφέρουν, θα έχουν κάνει ήδη σχεδόν τη… μισή δουλειά για την ομάδα τους.

Παράδοση



Από το 1966 κι έπειτα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έντεκα φορές, με την Αργεντινή να μετρά, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Δύο εκ των παραπάνω αναμετρήσεων έλαβαν χώρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μία νίκη για τη κάθε ομάδα, 3-2 η Πολωνία το 1974 και 2-0 η Αργεντινή το 1978.

Εκτίμηση



Είναι αρκετά πιθανό το σενάριο να περάσουν… παρέα. Και στο τέλος, δεν θα ήταν παράλογο να επιβεβαιωθεί με ένα «Χ». Ειδικά εάν δεν πάρει γρήγορο προβάδισμα κάποια εκ των δύο και όσο φυσικά «βολεύει» και το αποτέλεσμα στο Σαουδική Αραβία-Μεξικό.

Πιθανές συνθέσεις:

Πολωνία (Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι – Ζιελίνσκι, Κριχόβιακ, Μπιέλικ, Φρανκόφσκι – Λεβαντόφσκι, Μίλικ.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μοντιέλ, Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες, Ακούνια – Παρέδες, Ντε Πολ – Ντι Μαρία, Μέσι, Φερνάντες – Λαουτάρο Μαρτίνες.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Γήπεδο: Stadium 974, Ντόχα – 40.000 θέσεων

Πολωνία-Αργεντινή: Η προαναγγελία του ματς

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

1. Πολωνία 4 (2-0)
2. Αργεντινή 3 (3-2)
3. Σαουδική Αραβία 3 (2-3)
4. Μεξικό 1 (0-2)

Tο πρόγραμμα του 3ου ομίλου:

Τρίτη 22/11

1η αγωνιστική

Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 1-2
Μεξικό-Πολωνία 0-0

Σάββατο 26/11

2η αγωνιστική

Πολωνία-Σαουδική Αραβία 2-0
Αργεντινή-Μεξικό 2-0

Τετάρτη 30/11

3η αγωνιστική

21:00 Σαουδική Αραβία-Μεξικό
21:00 Πολωνία-Αργεντινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x