Μουντιάλ 2022

Σαουδική Αραβία-Μεξικό: Τα… ρέστα τους για την πρόκριση

Σαουδική Αραβία και Μεξικό κοντράρονται για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, ψάχνοντας τη νίκη που μπορεί να τους χαρίσει μια μεγάλη πρόκριση στους «16» του φετινού Μουντιάλ.

Σε μια αναμέτρηση που μπορεί να χαρακτηριστεί και τελικός πρόκρισης από τον τρίτο όμιλο του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδική Αραβία και Μεξικό κοντράρονται στο «Lusail Iconic Stadium», ψάχνοντας τη νίκη που μπορεί να τους δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!

Μετά την τεράστια νίκη της πρεμιέρας της με 2-1 κόντρα στην Αργεντινή, το περασμένο Σάββατο (26/11) η Σαουδική Αραβία ηττήθηκε με 2-0 από την Πολωνία, πέφτοντας στην τρίτη θέση του ομίλου. Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ σε περίπτωση που νικήσει απόψε θα προκριθεί στους «16» για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1994 το οποίο διεξήχθη στις ΗΠΑ, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία, αρκεί η Αργεντινή να μην πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στην Πολωνία. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, εκτός για τη Σαουδική Αραβία είναι ο Αλ Σαχράνι, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Αργεντινή, ενώ διαθέσιμος δεν θα είναι ούτε ο αρχηγός, Αλ Φαράζ. Τέλος, τιμωρημένος είναι ο μέσος Αλ Μαλκί, ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.



Από την άλλη, το Μεξικό έχει μαζέψει έναν βαθμό από τα δύο πρώτα του παιχνίδια στο φετινό Μουντιάλ, ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μετά το 0-0 κόντρα στην Πολωνία και την ήττα με 2-0 από την Αργεντινή, η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο βρίσκεται στην τελευταία θέση του τρίτου ομίλου, ωστόσο συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση, με τη νίκη όμως να αποτελεί… μονόδρομο για εκείνη στην αποψινή αναμέτρηση. Για τους Μεξικανούς, η συμμετοχή του πολύπειρου Αντρές Γκουαρδάδο είναι αμφίβολη, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα μυϊκού τραυματισμού από την αναμέτρηση με την «αλμπισελέστε».



Πού θα κριθεί


Αμφότερες οι ομάδες θα ψάξουν τη νίκη για να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αν οι Σαουδάραβες καταφέρουν να δείξουν τις επιθετικές αρετές που παρουσίασαν στο παιχνίδι με την Αργεντινή και μπορέσουν να χτυπήσουν με τις γρήγορες αντεπιθέσεις τους, θα έχουν μεγάλες πιθανότητες να πανηγυρίζουν μετά τη λήξη ρου αγώνα. Από την άλλη, το Μεξικό καλείται να βρει τις επιθετικές λύσεις που δεν έχει βρει έως τώρα στη διοργάνωση.

Παίκτης-Βαρόμετρο


Από πλευράς Σαουδικής Αραβίας, ο Αλ Νταουσάρι έχει αποδείξει πως αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες της και αναμένεται να σηκώσει το… επιθετικό βάρος για την ομάδα του, τόσο όσον αφορά τη δημιουργία, όσο και την εκτέλεση. Από την άλλη, ο μεσοεπιθετικός της Νάπολι, Ιρβίν Λοσάνο, καλείται να δείξει την ποιότητά που έχει, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα στα γήπεδα του Κατάρ.



Η μονομαχία


Το Μεξικό θέλει μόνο νίκη και αναμένεται να ασκήσει έντονη πίεση στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ραούλ Χιμένες λογικά θα ξεκινήσει την αναμέτρηση στην κορυφή της επίθεσης για την ομάδα του Μαρτίνο και οι μονομαχίες που θα έχει με τον τερματοφύλακα της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Οβάις, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.



Παράδοση


Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες πέντε φορές στο παρελθόν, με το Μεξικό να έχει πανηγυρίσει στις τέσσερις από αυτές και μία να ολοκληρώνεται ισόπαλη. Στην τελευταία συνάντησή τους, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 1999, το γηπεδούχο Μεξικό πήρε μεγάλη νίκη με 5-1.

Εκτίμηση


Η Σαουδική Αραβία έχει δείξει καλύτερα στοιχεία από το Μεξικό έως τώρα στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, με την ομάδα του Τάτα Μαρτίνο να δυσκολεύεται πολύ και να ψάχνει ακόμα το πρώτο της γκολ. Ωστόσο, απόψε είναι αναγκασμένη να ψάξει τη νίκη και μπορεί να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά των αντιπάλων της. Πιθανό το ενδεχόμενο του να δούμε τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, πιθανή και μια ενδεχόμενη ισοπαλία, η οποία δεν θα βολεύει καμία από τις δύο.

Πιθανές συνθέσεις


Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ, 4-2-3-1): Αλ Οβάις – Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Ταμπακτί, Αλ Γκανάμ – Κανό, Αλ Ναγιέι – Αλ Νταουσάρι, Αλ Νατζέι, Αλ Μπουραϊκάν – Αλ Σεχρί

Μεξικό (Τάτα Μαρτίνο, 4-3-3): Οτσόα – Σάντσες, Μορένο, Μοντές, Γκαγιάρδο – Τσάβες, Ερέρα, Άλβαρεζ – Λοσάνο, Βέγκα, Χιμένες

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Γήπεδο: «Lusail Iconic Stadium (80.000 θεατών), Λουσαΐλ

Σαουδική Αραβία-Μεξικό: Η προαναγγελία

1η αγωνιστική

Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 1-2
Μεξικό-Πολωνία 0-0

2η αγωνιστική

Πολωνία-Σαουδική Αραβία 2-0
Αργεντινή-Μεξικό 2-0

3η αγωνιστική

21:00 Σαουδική Αραβία-Μεξικό (antenna.gr και ΑΝΤ1+)
21:00 Πολωνία-Αργεντινή (ΑΝΤ1)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Πολωνία 4 (2-0)
2. Αργεντινή 3 (3-2)
3. Σαουδική Αραβία 3 (2-3)
4. Μεξικό 1 (0-2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x