Μουντιάλ 2022

Σερβία-Ελβετία: Ευρωπαϊκή μάχη με φόντο την πολυπόθητη πρόκριση

Στην τελευταία μέρα για τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, Σερβία και Ελβετία κοντράρονται (21:00, antenna.gr, ANTI+) με φόντο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Σερβία και Ελβετία κοντράρονται (21:00, antenna.gr, ANTI+) για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου, παίζοντας τα… ρέστα τους για πρόκριση στη φάση των «16» του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου!

Στη δεύτερη θέση, πίσω από την Βραζιλία και με τρεις βαθμούς οι Ελβετοί, αρκούνται και με την ισοπαλία, σε περίπτωση που το Καμερούν δεν νικήσει με πολλά γκολ διαφορά τη «σελεσάο». Στον πάτο της βαθμολογίας με έναν βαθμό οι Σέρβοι, θέλουν μόνο νίκη και όχι ήττα της Βραζιλίας από τους Αφρικανούς.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας με 2-0 από την Βραζιλία, την περασμένη Δευτέρα (28/11) η Σερβία έμεινε στο ισόπαλο 3-3 με το Καμερούν, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να προηγείται με 3-1. Αυτό το αποτέλεσμα την αναγκάζει να ψάξει μόνο τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση, με τον Τύπο της χώρας να χαρακτηρίζει την αναμέτρηση με την Ελβετία ως «το ματς της δεκαετίας». Χωρίς προβλήματα όσον αφορά τυχόν απουσίες ο Στοΐκοβιτς, λογικά θα ξεκινήσει βασικό τον Βλάχοβιτς, ο οποίος έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.



Από την άλλη, η Ελβετία επικράτησε 1-0 του Καμερούν στην πρώτη αγωνιστική και στη συνέχεια ζόρισε πολύ την Βραζιλία, από την οποία όμως τελικά ηττήθηκε 1-0, με ένα γκολ στο 83’. Απόψε, θέλει τη νίκη για να είναι σίγουρα στη φάση των «16», ενώ μπορεί να προκριθεί και σε περίπτωση ισοπαλίας, αν το Καμερούν δεν πάρει μια ανέλπιστη νίκη κόντρα στους Βραζιλιάνους. Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, Σακίρι και Οκαφόρ απουσίασαν από το παιχνίδι με την Βραζιλία λόγω μυϊκών ενοχλήσεων, αλλά αναμένεται να επιστρέψουν, ενώ διαθέσιμοι αναμένεται να είναι και οι Ζόμερ, Ελβέντι, οι οποίοι έχασαν προπονήσεις λόγω κρυώματος.



Πού θα κριθεί


Στο ποια από τις δύο ομάδες θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Αμφότερες έχουν επιθετικές αρετές, με την Ελβετία να έχει τον… πρώτο λόγο, όσον αφορά την αμυντική λειτουργία. Αν οι Ελβετοί καταφέρουν να περιορίσουν τα επιθετικά όπλα των Σέρβων, όπως έκαναν και με την Βραζιλία, θα καταφέρουν να πάρουν αποτέλεσμα που θα τους δώσει και την πρόκριση.

Παίκτης-Βαρόμετρο


Ο τερματοφύλακας της Ελβετίας, Γιαν Ζόμερ, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στα δύο πρώτα παιχνίδια του φετινού Μουντιάλ και καλείται να κατεβάσει και σήμερα τα… ρολά, κόντρα στην πολύ ποιοτική επιθετικά Σερβία.



Η μονομαχία


Γιαν Ζόμερ εναντίον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. Μια μονομαχία την οποία λογικά θα παρακολουθήσουμε αρκετές φορές στην αποψινή αναμέτρηση και μπορεί να κρίνει ακόμα και το τελικό αποτέλεσμα.



Εκτίμηση



Από τη μία η Ελβετία έχει δείξει το πόσο συμπαγής αμυντικά ομάδα είναι και από την άλλη η Σερβία είναι γνωστή για τις εξαιρετικές μονάδες που έχει στην επιθετική της γραμμή. Πολύ πιθανή μια ενδεχόμενη ισοπαλία, η οποία θα στείλει τους Ελβετούς στη φάση των «16».

Πιθανές ενδεκάδες


Σερβία (Στοΐκοβιτς, 3-4-1-2): Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς – Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς – Ζίβκοβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λουκιτς, Κόστιτς – Τάντιτς – Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς

Ελβετία (Γιακίν, 4-2-3-1): Ζόμερ – Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες – Φρόιλερ, Τσάκα – Σακίρι, Σο, Οκαφόρ – Εμπολό

Διαιτητής: Φερνάντο Ραπαγίνι (Αργεντινή)

Γήπεδο: Stadium 974, Ντόχα (40.000 θεατών)

Σερβία-Ελβετία: Η προαναγγελία του ματς

1η αγωνιστική

Σερβία-Βραζιλία 2-0
Ελβετία-Καμερούν 1-0

2η αγωνιστική

Καμερούν-Σερβία 3-3
Βραζιλία-Ελβετία 1-0

3η αγωνιστική

21:00 Σερβία-Ελβετία (antenna.gr)
21:00 Βραζιλία-Καμερούν (ΑΝΤ1)

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Βραζιλία 6 (3-0)
2. Ελβετία 3 (1-1)
3. Καμερούν 1 (3-4)
4. Σερβία 1 (3-5)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x