Μουντιάλ 2022

Λυτρώθηκε στην παράταση η Σουηδία!

Στην παράταση κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από την επικράτηση με 1-0 κόντρα στην Τσεχία. Το γκολ για τους Σουηδούς πέτυχε ο Κουάισον.

120 λεπτά χρειάστηκαν για να αναδειχθεί νικητής στον ημιτελικό των playoff του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα σε Σουηδία και Τσεχία, με την πρώτη να παίρνει την πρόκριση στην παράταση, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Κουάισον στο 110’ και έδωσε στην ομάδα του το εισιτήριο για τον τελικό.

Εκεί η ομάδα του Γιαν Άντερσον θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, που έχει περάσει ήδη στον τελικό άνευ αγώνα, καθώς ήταν να αντιμετωπίσει την Ρωσία, που έχει αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις, λόγω του πολέμου.

Στο ξεκίνημα του αγώνα και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά με την Σουηδία να είναι αυτή που είχε την πρώτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Ίσακ δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση όπως θα ήθελε.

Στην συνέχεια η Τσεχία είχε την ευκαιρία της με τον Κούχτα να πετυχαίνει γκολ στο 11ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην συνέχεια με την βοήθεια του VAR.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες, να έχουν αρκετές φάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν κλειστά, χωρίς να προσπαθούν να απειλήσουν ιδιαίτερα, με μοναδική μεγάλη ευκαιρία να είναι για την Τσεχία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Χάβελ να μην σουτάρει σωστά και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στην παράταση οι Σουηδία μπήκε πιο δυναμικά και έγινε η ομάδα που κυνήγησε την ευκαιρία για να πετύχει το γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αλλά ήρθε το 110’ για να μπορέσει να ανοίξει το σκορ με τον Κουάισον, να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ, από πολύ κοντινή απόσταση χωρίς να αφήνει περιθώρια στον Τόμας Βάτσλικ.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x