Μουντιάλ 2022

Ούτε η Τσεχία πρόκειται να παίξει με τη Ρωσία για τα playoff του Μουντιάλ

Μετά τις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες Πολωνίας και Σουηδίας, σειρά πήρε και αυτή της Τσεχίας, η οποία ανακοίνωσε πως η εθνική της ομάδα δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία για τα playoff του Μουντιάλ.

Ούτε η εθνική ομάδα της Τσεχίας πρόκειται να αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία για τα playoff του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως έκανε γνωστό με επίσημη ανακοίνωσή της ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

Έτσι, η Τσεχία έγινε η τρίτη χώρα (είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις Πολωνίας και Σουηδίας) που αρνείται να παίξει με τη Ρωσία στα playoff του Μαρτίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Να θυμίσουμε πως, όπως είναι προγραμματισμένο, η Τσεχία θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία και η Πολωνία τη Ρωσία για την ημιτελική φάση των playoff στα προκριματικά του Μουντιάλ, με τους νικητές των δύο ζευγαριών να αναμετρώνται στη συνέχεια για μια θέση στη διοργάνωση του Κατάρ.

Ωστόσο, πλέον όλα αυτά βρίσκονται στον... αέρα και μένει να μάθουμε πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση και τι αποφάσεις θα πάρει η FIFA.

«Η Έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας με πρόεδρο τον Πετρ Φούσεκ, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου:

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση ότι η εθνική Τσεχίας δεν θα παίξει σε καμία περίπτωση με την ομάδα της Ρωσίας για τα playoff του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Επιτροπή έδωσε εντολή έτσι ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την UEFA και τη FIFA σχετικά με την απόφασή μας»
, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της τσέχικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x