Γαλλία

Με Τζεμπά-Τζεμπά και μελλοντικούς παίκτες Super League: Η τελευταία Ευρωπαία Ναντ φέρνει νοσταλγία

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας από τη Ναντ φέρνει τα «καναρίνια» στην Ευρώπη μετά από μία εικοσαετία απουσίας.

Όσοι γεννήθηκαν μέχρι τα 80's, θα θυμούνται τη Ναντ να πρωταγωνιστεί στη Γαλλία αλλά και εκτός αυτής, με δύο πρωταθλήματα (1995, 2001), ένα Κύπελλο Γαλλίας (2000), δύο Trophees des Champions (1999, 2001) καθώς και πορείες μέχρι τις τελευταίες φάσεις σε Champions League και Κύπελλο UEFA.

Ωστόσο, τα «καναρίνια» πέρασαν δύσκολες στιγμές κατά τον 21ο αιώνα, φτάνοντας μέχρι και στη Ligue 2 (2007/08 και 2009-2013). Εντέλει, ο θρίαμβος στον τελικό του Κυπέλλου ενάντια στη Νις το Σάββατο επανέφερε το καμάρι της Νάντης στην Ευρώπη (και συγκεκριμένα στο Europa League για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια.

Τη σεζόν 2001/02, η Ναντ είχε παίξει για τελευταία φορά σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, συμμετέχοντας στο Champions League ως πρωταθλήτρια. Τότε, υπό της οδηγίες αρχικά του Ρεϊνάλντ Ντενουίς και εν συνεχεία του Άνχελ Μάρκος, είχε προκριθεί ως πρώτη από όμιλο με Γαλατάσαραϊ, Αϊντχόφεν και Λάτσιο, για να αποκλειστεί στη Β' φάση των ομίλων πίσω από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου και... Μποαβίστα.



Με μια ματιά στο ρόστερ εκείνης της ομάδας, εντοπίζει κανείς ονόματα που φέρνουν νοσταλγία.

Στο "Beaujoire" είχε φτιάξει το όνομά του προτού περάσει δίχως να ακουμπήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Καμερουνέζος Έρικ Τζεμπά-Τζεμπά, ενώ εκεί είχε αρχίσει να ξεχωρίζει και ο Μαράμα Βαϊρουά - που αργότερα, τη σεζόν 2012/13 πέρασε και από τον Πανθρακικό!

Ναντ: Όταν έπαιξε ξανά Ευρώπη

Ο δε Σαλομόν Ολεμπέ, έκανε το πέρασμά του από την ΑΕΛ αφότου έπαιξε σε Μαρσέιγ, Λιντς και Γουίγκαν.

Σε εκείνη τη Ναντ αγωνιζόταν και ο Κολομβιανός αμυντικός Μάριο Γιέπες, που ακολούθως αγωνίστηκε και σε Παρί Σεν Ζερμέν, Κιέβο, Μίλαν και Αταλάντα, όπως και ο Γάλλος τερματοφύλακας Μικαέλ Λαντρό, που χρίστηκε έντεκα φορές διεθνής και έπαιξε τόσο στην Παρί, όσο και στη Λιλ.

Τα πρώτα βήματα της καριέρας του έκανε τότε και ο σπουδαίος Ζερεμί Τουλαλάν, που είδαμε επίσης και σε Λιόν, Μάλαγα, Μονακό και Μπορντό (όπως και στους «τρικολόρ», ενώ εκ των ηγετών ήταν ο σπουδαίος Ρουμάνος επιθετικός, Βιορέλ Μόλντοβαν, με καριέρα σε Αγγλία, Ελβετία και Τουρκία κατά τη διάρκεια των 90's.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x