Η Ναντ προέκυψε στο δρόμο του Ολυμπιακού από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League.

Η γαλλική ομάδα ιδρύθηκε το 1943 και έχει χρώματα το κίτρινο και το πράσινο, ενώ έδρα της είναι το «Ντε Μποζουάρ», 35.000 θεατών.

Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα οκτώ φορές με πιο πρόσφατη το 2001, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν ένατη στη Ligue 1, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο για τέταρτη φορά στην ιστορία της νικώντας στον τελικό τη Νις με 1-0.

Το 1996 είχε φτάσει στα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους, ενώ το 1980 ήταν στα ημιτελικά του Κυπελλούχων και το 1995 στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Άρχισε τη φετινή σεζόν χάνοντας με 4-0 από την πρωταθλήτρια Παρί στο Σούπερ Καπ, ενώ μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει νίκη στη Ligue 1 μετρώντας δύο ισοπαλίες στην έδρα της Ανζέ (1-1) και εντός με τη Λιλ (0-0), αλλά και μια ήττα από τη Μαρσέιγ (2-1).

Προπονητής της είναι ο Αντουάν Κομπουαρέ και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο μεσοεπιθετικός από τη Μαρτινίκα Λουντοβίκ Μπλας, ο γκολκίπερ Αλμπάν Λαφόν που είναι και αρχηγός, ο Νιγηριανός εξτρέμ Μόουζες Σιμόν, ο Ισπανός μεσοαμυντικός Πέδρο Κιριβέγια και ο Γάλλος μέσος Μούσα Σισοκό. Επίσης διαθέτει τους πολύπειρους μπακ Άπια και Φάμπιο.

Τη σεζόν 1995/96 είχε τεθεί αντιμέτωπη του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League, με τους «πράσινους» να επικρατούν 3-1 στο ΟΑΚΑ και να παίρνουν 0-0 στη χιονισμένη Γαλλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x