Ιταλία

Αγκαλιάζει τον τίτλο με ηγέτη Κβαρα-ντόνα η Νάπολι!

Ο Κβαρατσκέλια θυμίζει… Μαραντόνα, καθαρίζει έναν-έναν τους αντιπάλους του παρέα με τον Οσιμέν και η Νάπολι μετά το 2-0 επί της Αταλάντα προελαύνει για το τρίτο σκουντέτο της ιστορίας της.

«Ho visto Kvaratskhelia, ho visto Kvaratskhelia», έγραψε η Serie A στο twitter στο 60ο λεπτό παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Λογικό, διότι ο Κβαρατσκέλια θυμίζει… Ντιεγκίτο, καθαρίζει έναν-έναν τους αντιπάλους του παρέα με τον Οσιμέν και η Νάπολι κάθε αγωνιστική έρχεται ολοένα και πιο κοντά στο τρίτο σκουντέτο της ιστορίας της.

Διότι ο Κβαρα-ντόνα με απίθανο σόλο και τρομερό τελείωμα από την ασίστ του Οσιμέν, άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τους «παρτενοπέι» και ο Ραχμάνι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 2-0 επί της σκληροτράχηλης Αταλάντα. Ένα τρίποντο που έστειλε τους «ατζούρι» ξανά στο +18 μέσα σε απίστευτη ατμόσφαιρα στο… καυτό «Ντιέγκο Μαραντόνα», έχοντας 22 νίκες σε 26 ματς, 60 τέρματα υπέρ και 16 κατά φέτος στη Serie A!

Το ματς


Η Νάπολι ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, με την Αταλάντα να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα στα πόδια της και να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κβαρατσκέλια με τρομερή ντρίμπλα άδειασε έναν αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και πήγε να σκοράρει από τη... γραμμή του άουτ αλλά ο Μούσο έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνέχιζε να απειλεί την αντίπαλη εστία και να δημιουργεί… προβλήματα στην άμυνα της Αταλάντα. Στο 41’ οι «παρτενοπέι» είχαν ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Οσιμέν έκανε το γύρισμα, ο Μούσο έδιωξε αρχικά, ο Πολιτάνο έπιασε γεμάτο σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο κίπερ της Αταλάντα έδιωξε ξανά με μεγάλη επέμβαση. Ο Οσιμέν που πήρε το ριμπάουντ, ήταν εκτεθειμένος και κάπως έτσι έληξε η φάση.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.



Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, με τη Νάπολι να έχει την κατοχή και να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες. Στο 48’ ο Πολιτάνο έκανε την σέντρα, με τον Οσιμέν να κάνει ένα υπέροχο ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή μπλόκαρε ο Μούσο.

Στο 60ο λεπτό οι «παρτενοπέι» άνοιξαν το σκορ με τον Κβαρατσκέλια να μοιράζει ουσία και θέαμα! Ο Γεωργιανός άσος άδειασε τρεις αντιπάλους του με φοβερές προσποιήσεις και με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Μούσο για το 1-0! Η Αταλάντα είχε τη δική της ευκαιρία να απειλήσει στο 73ο λεπτό όταν ο Ζαπάτα έκανε μια καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Γκολίνι μπλόκαρε εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερα η Νάπολι διπλασίασε τα τέρματά της, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ραχμάνι πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μούσο για το 2-0.



Οι «μπεργκαμάσκι» παραλίγο να μειώσουν στο 83ο λεπτό, όταν ο Ζαπάτα έσπασε στον Ρουτζέρι που έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή αλλά ο Γκολίνι έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε καθαρή την εστία του. Στην συνέχεια του αγώνα η Νάπολι συνέχιζε να απειλεί, η Αταλάντα κρατούσε γερά και προσπαθούσε να φύγει στην κόντρα, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα. Στο +18 από τη δεύτερη Ίντερ η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι που δεν το χάνει με τίποτα φέτος και ετοιμάζεται για να πανηγυρίσει το τρίτο σκουντέτο της ιστορίας της!

MVP: Ο Κβαρατσκέλια ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού. Ο Γεωργιανός πέτυχε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ τέρμα για το 1-0, ενώ γενικότερα ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Νάπολι.



Έτσι παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση μέσα από το sportfm.gr





Η 26η αγωνιστική
Παρασκευή 10/03
Σπέτσια-Ίντερ 2-1
(55' Μαλντίνι, 87' πεν. Ενζολά - 83' πεν. Λουκάκου)

Σάββατο 11/03
Έμπολι-Ουντινέζε 0-1
(54' Μπεκάο)

Νάπολι-Αταλάντα 2-0
(60' Κβαρατσκέλια, 77' Ραχμάνι)

Μπολόνια-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή 12/03

Λέτσε-Τορίνο (13:30)
Κρεμονέζε-Φιορεντίνα (16:00)
Βερόνα-Μόντσα (16:00)
Ρόμα-Σασουόλο (19:00)
Γιουβέντους-Σαμπντόρια (21:45)


Δευτέρα 13/03

Μίλαν-Σαλερνιτάνα (21:45)


Η επόμενη (27η) αγωνιστική:
Παρασκευή (17/03)
Σασουόλο-Σπέτσια (19:30)
Αταλάντα-Έμπολι (21:45)

Σάββατο (18/03)
Μόντσα-Κρεμονέζε (16:00)
Σαλερνιτάνα-Μπολόνια (19:00)
Ουντινέζε-Μίλαν (21:45)

Κυριακή (19/03)
Σαμπντόρια-Βερόνα (13:30)
Τορίνο-Νάπολι (16:00)
Φιορεντίνα-Λέτσε (16:00)
Λάτσιο-Ρόμα (19:00)
Ίντερ-Γιουβέντους (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x