Ιταλία

Νίκησε τον… Σκορούπσκι η Γιουβέντους και πήγε στο +4!

Η Γιουβέντους κέρδισε 2-1 τη Μπολόνια, που είχε τον γκολκίπερ της σε μεγάλη φόρμα ενώ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 94', κάνοντας την πέμπτη σερί νίκη στη Serie A και ξεφεύγοντας από τη δεύτερη Ίντερ.

Έστω και δύσκολα, όπως φανερώνει το τελικό 2-1, η Γιουβέντους επικράτησε της Μπολόνια, η οποία είδε τον Σκορούπσκι να… κατεβάζει ρολά, αλλά ατύχησε στις καθυστερήσεις έχοντας δοκάρι και τον Μπουφόν να θυμάται τα… παλιά.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η «Γιούβε» έμεινε αήττητη στη Serie A, έφτασε τα πέντε διαδοχικά «τρίποντα» και αποσπάστηκε ήδη τέσσερις πόντους από τη δεύτερη Ίντερ, όντας ακόμα στην όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος…



Το ματς:
Η «γηραιά κυρία» απείλησε για πρώτη φορά στο 15’, με τον Σκορούπσκι να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Ιγκουαΐν από το ύψος της περιοχής και, τέσσερα λεπτά μετά, πέτυχε το 1-0…

Όταν ο Σάντρο έβγαλε στην αντεπίθεση τον Ρονάλντο, εκείνος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, «όπλισε» και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σκορούπσκι στην «κλειστή» του γωνία, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τον Φλεβάρη και το ματς με την Πάρμα σε πρώτο ημίχρονο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος!

Ωστόσο, οι «ροσομπλού» δεν πτοήθηκαν και στην πρώτη τους φάση στα καρέ του Μπουφόν κατάφεραν να ισοφαρίσουν... Όταν, από σέντρα του Ορσολίνι και κεφαλιά-πάσα του Εμπαγέ, ο Ντανίλο πέτυχε με άπιαστο σουτ το 1-1, στο 26ο λεπτό, πετυχαίνοντας το δεύτερο από τα συνολικά 11 γκολ του στη Serie A απέναντι στη Γιουβέντους.

Οι «μπιανκονέρι» θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι εκ νέου, αλλά η σέντρα του Μπερναρντέσκι για τον Σάντρο και το σουτ του δεύτερου με το αριστερό απομακρύνθηκε από τις γροθιές του Σκορούπσκι.

Στην επανάληψη, η Γιουβέντους μπήκε αποφασισμένη να επανακτήσει το προβάδισμα και μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά είχε δύο φάσεις κι ένα γκολ…

Ο Κρεΐσι έβαλε το τάκλιν στο σουτ του Μπερναρντέσκι μετά από ωραία μπαλιά του Ραμπιό, στο 49’, ενώ στο 53’ ήταν η σειρά του Σκορούπσκι να πει «όχι» στον Ρονάλντο, αποκρούοντας την κεφαλιά του μετά από εκτέλεση κόρνερ!

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο, όμως, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν στο αμέσως επόμενο λεπτό το… πολυπόθητο για αυτούς 2-1, με τον Πιάνιτς να εκμεταλλεύεται την… αναμπουμπούλα στην περιοχή και να σκοράρει… χαλαρός.

Από το σημείο εκείνο και μετά, υπήρχε μόνο η Γιουβέντους στο γήπεδο. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι «έφτιαξε» πολλές φάσεις για να διευρύνει το προβάδισμά της, ωστόσο σε όλες… σκόνταψε πάνω στον Σκορούπσκι.

Ο τερματοφύλακας της Μπολόνια απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κεντίρα με το δεξί στο 59’, μπλόκαρε το δύσκολο συρτό σουτ του Ιγκουαΐν πέντε λεπτά μετά, ενώ «έβγαλε» και το σουτ από τα 25 μέτρα του Μπερναρντέσκι, στο 76’!

Ένα λεπτό πριν, τη… λύση για τους φιλοξενούμενους είχε δώσει ο Ντανίλο που έκανε σωτήρια επέμβαση στην προβολή του Μπερναρντέσκι κι ενώ είχε προηγηθεί -τι άλλο;- παρέμβαση του Σκορούπσκι στην προσπάθεια του Ιγκουαΐν, μετά το γέμισμα του Ρονάλντο…

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο «εμφανίστηκε» ξανά η Μπολόνια, με τον Ροσολίνι να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Μπουφόν στο 80’, ενώ οι δύο τους πρωταγωνίστησαν και στη φάση του 83ου λεπτού, με νικητή ξανά τον δεύτερο.

Η «Γιούβε»… τα χρειάστηκε στις καθυστερήσεις, με την διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σανταντέρ τον οποίο σταμάτησε αρχικά το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Μπουφόν, που απογειώθηκε και έδιωξε το «ψαλιδάκι» του, διατηρώντας το 2-1!

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Λάτσιο-Αταλάντα 3-3
(69’ πεν., 90’+2’ πέν. Ιμόμπιλε, 70’ Κορέα - 23’, 28’ Μουριέλ, 37’ Γκόμες)

Νάπολι-Βερόνα 2-0
(37’, 67’ Mίλικ)

Γιουβέντους-Μπολόνια 2-1
(18’ Ρονάλντο, 54’ Πιάνιτς - 26’ Ντανίλο)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Σασουόλο-Ίντερ (13:30)
Κάλιαρι-Σπαλ (16:00)
Σαμπντόρια-Ρόμα (16:00)
Ουντινέζε-Τορίνο (16:00)
Πάρμα-Τζένοα (19:00)
Μίλαν-Λέτσε (21:45)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου
Μπρέσια-Φιορεντίνα (21:45)

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Βερόνα-Σασουόλο (21:45)
Σάββατο 26 Οκτωβρίου
Λέτσε-Γιουβέντους (16:00)
Ίντερ-Πάρμα (19:00)
Τζένοα-Μπρέσια (21:45)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου
Μπολόνια-Σαμπντόρια (13:30)
Αταλάντα-Ουντινέζε (16:00)
Σπαλ-Νάπολι (16:00)
Τορίνο-Κάλιαρι (16:00)
Ρόμα-Μίλαν (19:00)
Φιορεντίνα-Λάτσιο (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x