Αγγλία

Ντάνι Ρόουζ: «Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, δεν θυμάμαι ούτε έναν μαύρο σε υψηλόβαθμη θέση»

Την άποψη πως πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Ντάνι Ρόουζ, λέγοντας πως στις ομάδες που αγωνίστηκε δεν υπήρχαν μαύροι σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Ντάνι Ρόουζ έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός και οι διακρίσεις.

Ο Άγγλος αριστερός μπακ αποκάλυψε πως στις ομάδες που έχει αγωνιστεί δεν υπήρχαν μαύροι στις σημαντικότερες θέσεις: «Έχω αγωνιστεί στη Σάντερλαντ, την Τότεναμ, τη Νιούκαστλ, την Μπρίστολ Σίτι, την Πιτέρμπορο, τη Γουότφορντ και τη Λιντς. Δεν θυμάμαι ούτε έναν μαύρο σε υψηλόβαθμη θέση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει».

Στη συνέχεια μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαύροι στην προπονητική καριέρα τονίζοντας πως είναι πολλοί λίγοι: «Καταλαβαίνω πως αυτό δεν θα αλλάξει από μέρα σε μέρα, αλλά ελπίζω πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως υπάρχει πρόβλημα. Αυτά που λέω είναι γεγονότα και ελπίζω να αλλάξουν στο μέλλον».

Τέλος,ο Ρόουζ έχει κατηγορήσει την αστυνομία ότι τον σταματάει το δρόμο για να τον ρωτήσει αν το αμάξι του είναι κλεμμένο, ενώ είναι θύμα ρατσιστικών συμβάντων κατά τη διάρκεια της μισής του ζωής.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x