Ισπανία

Ντόρτια η Ρεάλ, ντόρτια και η Μπαρτσελόνα! (video)

Με τον Ρονάλντο να γράφει (ξανά) ιστορία, η Ρεάλ Μαδρίτης σάρωσε τη Σεβίλλη με 4-1, ενώ με το ίδιο σκορ και χατ-τρικ του Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Λας Πάλμας. Παραμένει αφεντικό η βασίλισσα.

Χέρι-χέρι συνεχίζουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με τη βασίλισσα βέβαια να ορίζει την τύχη της για το πρωτάθλημα.

Με τον Ρονάλντο να σκοράρει δις και να φτάνει τα 401 γκολ με την φανέλα της ομάδας του, οι Μαδριλένοι σάρωσαν 4-1 την Σεβίλλη, μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Την ίδια ώρα, ο Νεϊμάρ έκανε χατ-τρικ απέναντι στη Λας Πάλμας και με το ίδιο σκορ οδηγούσε τους Καταλανούς στο διπλό.

Κάπως έτσι, μία αγωνιστική πριν το τέλος της La Liga, οι δύο αιώνιοι παραμένουν ισόβαθμοι με 87 βαθμούς, ωστόσο οι «μερένχες» έχουν να δώσουν μεσοβδόμαδα το παιχνίδι που χρωστούν με τη Θέλτα.

Στο φινάλε, η Ρεάλ φιλοξενείται από την Μάλαγα του Μίτσελ, ενώ η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο Καμπ Νου την Εϊμπάρ.

Μόλις στο 10’ ο Νάτσο… έπιασε κότσο τους αντιπάλους του και με το πιο εύκολο γκολ της ζωής του, άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ. Στο 23’ ήταν η σειρά του Ρονάλντο να πάρει το «ριμπάουντ» και από κοντά να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, φτάνοντας παράλληλα τα 400 με την φανέλα της βασίλισσας. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Γιόβετιτς έπιασε πανέμορφο σουτ, μείωσε (κι ενώ νωρίτερα είχε δύο δοκάρια!) κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Τα πράγματα παρέμεναν εύθραυστα, όμως στο 78’ μια γκολάρα του Ρονάλντο έβαλε τέλος στο όποιο άγχος, ενώ στο 84’ ο Κρόος έβαλε το κερασάκι στη τούρτα.



Με το ίδιο σκορ απέδρασε από τα Κανάρια Νησιά η Μπαρτσελόνα (4-1), παραμένοντας ζωντανή στο κόλπο του τίτλου, ελπίζοντας πάντα σε γκέλα της Ρεάλ. Μάλιστα η διακύμανση ήταν αντίστοιχη με το ματς των Μαδριλένων απέναντι στη Σεβίλλη. Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (25-27’), Νεϊμάρ και Σουάρες έδωσαν σαφές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ωστόσο λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Μπίγας μείωσε. Ο Βραζιλιάνος αστέρας της Μπάρτσα δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει τυχόν δώρα και μέσα σε πέντε λεπτά όχι μόνο ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ, αλλά «κλείδωσε» οριστικά τους τρεις βαθμούς, διαμορφώνοντας στο 67’ και στο 71’ το τελικό 1-4.



Η αδιάφορη βαθμολογικά Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε στο 1-1 με την Μπέτις. Οι Ανδαλουσιάνοι άνοιξαν το σκορ με τον Θεμπάγιος στο 57’, ο Σάβιτς απάντησε εννιά λεπτά αργότερα, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Πάντως, αυτό έχει μικρή σημασία για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε που έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση και την απευθείας έξοδο στο Champions League της νέας σεζόν.

Μετά τις Οσασούνα και Γρανάδα, μάθαμε και την τρίτη που υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Πρόκειται για την Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία αν και νίκησε μέσα στην Εϊμπάρ (1-0), εντούτοις έχασε το... τρένο. Κι αυτό γιατί η διαφορά της από την Λα Κορούνια είναι στους τρεις βαθμούς, ωστόσο η Ντεπόρ υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμία, οπότε ό,τι κι αν γίνει την τελευταία αγωνιστική, δεν μπορεί να αλλάξει η ιστορία...

Αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται σφαγή ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ, Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ για τα δύο εισιτήρια του Europa League. Και οι τρεις διεκδικητές πήραν από έναν πόντο απόψε (Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια 0-0, Μπιλμπάο-Λεγανές 1-1, Σοσιεδάδ-Μάλαγα 2-2) και κάπως έτσι πάμε για... μάχη μέχρι τέλους στο νήμα. Το κίτρινο υποβρύχιο έχει 64 βαθμούς, ενώ οι άλλοι δύο σύλλογοι από 63!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/5

Εσπανιόλ-Βαλένθια 0-1
(75’ Γκαγιά)

Οσασούνα-Γρανάδα 2-1
(24’ Μοντραγκόν, 75’ Κενάν – 41’ Ράμος)

Κυριακή 14/5

Αλαβές-Θέλτα 3-1
(5' Γκαρθία, 18' Φεντάλ, 37' Ντίβερσον - 78' πεν. Άσπας)

Μπιλμπάο-Λεγανές 1-1
(14' Αντούριθ - 61' Σιμανόφσκι)

Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(57' Θεμπάγιος - 66' Σάβιτς)

Εϊμπάρ-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-1
(32' Μπούργκι)

Λας Πάλμας-Μπαρτσελόνα 1-4
(63' Μπίγας - 25', 67', 71' Νεϊμάρ, 27' Σουάρες)

Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη 4-1
(10' Νάτσο, 23', 78' Ρονάλντο, 84' Κρόος - 49' Γιόβετιτς)

Σοσιεδάδ-Μάλαγα 2-2
(31' πεν. Χάβι Πριέτο, 85' Μπαουτίστα - 45' Λουίς Ερνάντεθ, 75' Ρέτσιο)

Η επόμενη, τελευταία, αγωνιστική

Παρασκευή 19/5

Γρανάδα-Εσπανιόλ (21:45)

Σάββατο 20/5

Λεγανές-Αλαβές (18:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Μπέτις (18:00)
Λα Κορούνια-Λας Πάλμας (18:00)

Κυριακή 21/5

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο (17:45)
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ (17:45)
Σεβίλλη-Οσασούνα (17:45)
Θέλτα-Σοσιεδάδ (17:45)
Μπαρτσελόνα-Εϊμπάρ (21:00)
Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x