Ιταλία

Ο δήμαρχος Ούντινε θέλει να κάνει επίτιμο δημότη τον Μενιάν μετά τη ρατσιστική επίθεση

Μια μέρα μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο Ουντινέζε-Μίλαν ο Μάικ Μενιάν, ο δήμαρχος του Ούντινε θέλει να τον κάνει επίτιμο δημότη.

Μια κίνηση με συμβολισμό θέλει να κάνει ο δήμαρχος του Ούντινε, καθώς ανακοίνωσε πως προτίθεται να δώσει τον τίτλο του επίτιμου δημότη της πόλης του, στον τερματοφύλακα της εθνικής Γαλλίας και της Μίλαν, Μάϊκ Μενιάν, ο οποίος δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Ουντινέζε, κατά την διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Το Ούντινε δεν είναι μια ρατσιστική πόλη και έχει μακρά ιστορία καλωσορίσματος, αλληλεγγύης και σεβασμού. Και γι' αυτό προσκάλεσα προσωπικά τον Μενιάν να έλθει στο Ούντινε για να συμμετάσχουμε μαζί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στους νεότερους», δήλωσε ο Αλμπέρτο Φελίτσε Ντε Τόνι σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Instagram και πρόσθεσε: «Με την ευκαιρία αυτή, θα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη της πόλης μας. Οι αξίες μας δεν μπορούν να παραβιασθούν από λίγους ανθρώπους που έχουν τυφλωθεί από τον ρατσισμό».

Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο Σάββατο, κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδας του στο Ούντινε για την 21η ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Μενιάν έγινε στόχος ρατσιστικών προσβολών και κραυγών μαϊμούς από οπαδούς που κάθονταν στις εξέδρες πίσω από την εστία του. Αφού αρχικά προειδοποίησε τον διαιτητή, έφυγε από το γήπεδο στο 34ο λεπτό, ακολουθούμενος από τους συμπαίκτες του. Ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε αμέσως την αναμέτρηση, που συνεχίσθηκε μετά από διακοπή πέντε λεπτών και τον οποίο κέρδισε η Μίλαν με 3-2.

Αυτό το πολλοστό ρατσιστικό περιστατικό σε ιταλικό γήπεδο προκάλεσε ένα κύμα υποστήριξης από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, προς τον Μενιά, ο οποίος από την πλευρά του προέτρεψε τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x