Ελλάδα

«Οι εκλογές της ΕΠΟ γίνονται με μια βαλίτσα στο χέρι»

Αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ άφησε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Δήμος Κασκαντίρης. «Μόνο με απλή αναλογική θα δει καλύτερες μέρες το ποδόσφαιρο», είπε.

Για διαφθορά στις εκλογές της ΕΠΟ μίλησε ο Δήμος Κασκαντίρης, υποστηρίζοντας πως είναι κάτι που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με αυτό.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών έκανε λόγο για «βαλίτσες» στις αρχαιρεσίες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και χαρακτήρισε μοναδική λύση την απλή αναλογική.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» και στον Κυριάκο Θωμαΐδη:
«Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εκλεκτόρων. Ας φτάσει μέχρι και 4000 ή ας πάει αναλογικά. Μόνο τότε θα μπορεί το ποδόσφαιρο να δει καλύτερες μέρες και να σταματήσει ο κόσμος να βλέπει τα ίδια με χθες και προχθές. Βλέπετε ότι συνεχίζεται η ίδια κατάσταση και δεν αλλάζει τίποτα.

Η θέση της ΕΠΣ Αθηνών ήταν πάντα η ίδια. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός όσο περισσότερο γίνεται».

Για τις υποδομές: «Αυτή τη στιγμή βλέπω μπροστά μου παιδιά 13 χρονών να παίζουν μπάλα, κανείς δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι του ποδοσφαίρου, που είναι το υγιές. Ασχολούμαστε συνέχεια με το κομμάτι που παίζονται εκατομμύρια».

Για τον Σταύρο Κοντονή: «Νόμοι υπάρχουν. Ο κ. υπουργός είπε ότι θα αλλάξει το νόμο, αλλά δεν έχει κάνει κάτι. Γιατί δεν βοηθάει το έρμο το ποδόσφαιρο, εξασφαλίζοντας την απλή αναλογική; Μόνο έτσι θα σωθεί η κατάσταση. Όλοι ξέρουμε, πώς γίνονται και τι γίνεται στις εκλογές. Με μια βαλίτσα στο χέρι γίνονται πάντα. Το έχουμε ζήσει στη Σπάρτη, στην Αλεξανδρούπολη… πού δεν το έχουμε ζήσει. Είμαι 40 χρόνια στο χώρο, δεν θυμάμαι εκλογές διαφορετικά».

Για το τι θα εξασφαλίσει η απλή αναλογική: «Όλοι οι παράγοντες δεν είναι το ίδιο, όπως και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο. Σε έναν μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων, θα βρούμε παράγοντες που δεν τα παίρνουν. Ας το πούμε έτσι. Είναι λιγότεροι. Πού θα τους βρούμε; Στους πολλούς, όχι στους λίγους. Έλεγα πάντα ότι πρέπει να γίνει απλή αναλογική με μεγαλύτερο σώμα εκλεκτόρων. Δεν μπορεί η Αθήνα να έχει μια ψήφο και μια το Καρπενήσι, για παράδειγμα. Είναι αναλογική αυτή;

Για τον Νίκο Τζώρτζογλου: «Ο κύριος Τζώρτζογλου ανήκει στα υγιή στοιχεία του χώρου. Πρέπει να βρίσκεται μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο του ποδοσφαίρου. Χαίρομαι για αυτόν. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω απ’ αυτά που λέει. Είναι η αλήθεια που βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών δεν υποστηρίζει την άποψή του περί απλής αναλογικής: «Το έχουμε συζητήσει με τον Δημητρίου. Υποστηρίζει ότι αφού δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να τα βρούμε ούτε αν γίνουμε περισσότεροι, Πιστεύω πως πάντα χρειάζεται αντίθετη άποψη, αρκεί να μην είναι εκ του πονηρού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x