Stoiximan Super League

Επιτέλους… ξεκούραση στον Ολυμπιακό

Μετά από 78 μέρες συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα πάρει μια ανάσα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους διεθνείς.

Στις 20 Δεκεμβρίου ήταν η τελευταία διακοπή αγωνιστικών υποχρεώσεων στον Ολυμπιακό, ο οποίος τότε είχε αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα μετά το 5-1 επί της ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη.

Η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση για τους Πειραιώτες το νέο έτος ήταν στις 3 Ιανουαρίου, όταν υποδέχθηκαν την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και επικράτησαν με 3-0 στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Από εκείνο το ντέρμπι μέχρι και χθες, η ομάδα του Πέντρο Μαρτίνς έδωσε 23 παιχνίδια σε 78 μέρες για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ελλάδας και το Europa League.

Μέσα σε αυτό το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» - δίνοντας έναν αγώνα κάθε 3,39 ημέρες - πανηγύρισαν δύο προκρίσεις στο Κύπελλο και μία ακόμη στο Europa League, όταν απέκλεισαν την Αϊντχόφεν, και διεύρυναν την απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Μάλιστα, οι επιδόσεις του Ολυμπιακού είναι εκπληκτικές, αφού έχει ποσοστό 73.91% νίκες στη συγκεκριμένη περίοδο.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» σε 23 ματς μετρούν 17 νίκες, 3 ισοπαλίες (1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, 1-1 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα και 1-1 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο) και 3 ήττες (από Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρους, Αϊντχόφεν εκτός και Άρσεναλ εντός).

Μπορεί να μπαίνει… παύση στα επίσημα ματς του Ολυμπιακού, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τους 13 διεθνείς (!) που έχει στο ρόστερ της η ομάδα και έχουν υποχρεώσεις τις επόμενες ημέρες με τις εθνικές τους.

Ο λόγος για τους Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Μασούρα (Εθνική Ελλάδας), Ζοσέ Σα (Πορτογαλία), Καμαρά (Γουϊνέα), Ελ Αραμπί (Μαρόκο), Μπα (Σενεγάλη), Ρέαμπτσιουκ (Μολδαβία), Ντρέγκερ (Τυνησία), Κρίστινσον (Ισλανδία) και Τζολάκης, Σουρλής (Εθνική Ελπίδων).

Η διακοπή, όμως, θα λειτουργήσει ευεργετικά και για τους παίκτες που έχουν διάφορα προβλήματα τραυματισμών ή αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να επιστρέψουν. Ο λόγος για τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ρούμπεν Σεμέδο, Αχμέντ Χασάν και Ματιέ Βαλμπουενά.

Διαβάστε επίσης

Η βαθμολογία των playoffs: Προσπέρασε την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ, περιμένει την απονομή ο Ολυμπιακός
Η κριτική του Ολυμπιακού: Έπαιξε όσο χρειάστηκε
Ολυμπιακός στο… ρελαντί και πιο κοντά στη στέψη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x