Γενικά

Ηρωικός Ολυμπιακός, λύγισε στα πέναλτι την Ίντερ και πέταξε στους «16» του Youth League

Με κατάθεση ψυχής και εξαιρετική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός (που έπαιζε με δέκα από το 73') λύγισε με 6-5 στα πέναλτι την Ίντερ μετά το 0-0 των 90' και πήρε ιστορική πρόκριση στους «16» του Youth League.

Ολυμπιακός έτοιμος για μεγάλα πράγματα! Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην ισχυρή Ίντερ, δεν μάσησαν από το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα από το 73’ και πήραν τεράστια πρόκριση στους «16» του UEFA Youth League με 6-5 στα πέναλτι (μετά το 0-0 του 90λεπτου).

Ιστορική στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» που περνούν για δεύτερη φορά στην εν λόγω φάση και πετούν εκτός μια σπουδαία ομάδα, με τον Κότσι να είναι ο μοιραίος για την Ίντερ, αφού έχασε το τελευταίο πέναλτι και ενώ νωρίτερα οι Πειραιώτες είχαν κάνει το 6/6.

Την Παρασκευή μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός, με την κληρωτίδα να έχει σπουδαία ονόματα όπως οι Σίτι, Ζάλτσμπουργκ, Μίλαν και άλλες ακόμη υπερδυνάμεις!

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο ματς, με τις δυο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμό μετά το τέταρτο. Στο 19ο λεπτό ο Κότσι έκανε ένα γύρισμα, αλλά ο Σίνα έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Στάμπιλε πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά καλός, με τους νερατζούρι να πιέζουν να βρουν ένα γκολ.

Στο 32ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι φώναξαν για πέναλτι, όταν ο Κωνσταντίνος Κωστούλας τσίμπησε την μπάλα προ του Ραϊμόντι και έπεσε, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 37’ οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουν στο σκορ, όταν ο Μουζακίτης έκανε ένα ωραίο σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα.



Τα λεπτά κυλούσαν, ο ρυθμός ήταν ο ίδιος και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0). Εξαιρετικό το ματς και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και στο 49ο λεπτό θα μπορούσε να του δοθεί η ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» στην ανατροπή του Κουτσογούλα μέσα στην περιοχή από τον Στάμπιλε. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Συλαϊδόπουλου δεν πτοήθηκε, ανέβηκε στο γήπεδο και έφτιαξε τρεις μεγάλες φάσεις να προηγηθεί με τους Κουτσογούλα, Πνευμονίδη και Παπακανέλλο, αλλά όλοι τους νικήθηκαν από τον Ραϊμόντι.





Στο 73’ τα πράγματα ζόρισαν για τον Ολυμπιακό, αφού ο ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητά του και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπακανέλλο, με την Ίντερ να πιέζει ως το φινάλε και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά, ο Σίνα με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και λίγο έλειψε οι «ερυθρόλευκοι» να… ξεράνουν τους «νερατζούρι», όταν ο Λιατσικούρας από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.





Εκεί, οι παίκτες του Ολυμπιακού αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμοι και εύστοχοι, έχοντας 6/6 και παρότι αυτοί της Ίντερ πήγαν να τους μιμηθούν, είδαν τον Κότσι να στέλνει την εκτέλεσή του άουτ, τελειώνοντας το παιχνίδι. Με τους «ερυθρόλευκους» να εξασφαλίζουν την ιστορική πρόκριση στους «16» του UEFA Youth League και να το πανηγυρίζουν με τον κόσμο τους.

MVP: Θα δώσουμε το βραβείο στον Σίνα, διότι στο 87ο λεπτό κάνει πολύ μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μοσκόνι, ενώ και νωρίτερα κρατάει το μηδέν στην προσπάθεια του Κότσι!



Η διαδικασία των πέναλτι:

Ολυμπιακός: Μουζακίτης 1-0
Ίντερ: Στάνκοβιτς 1-1
Ολυμπιακός: Μπάκουλας 2-1
Ίντερ: Ντι Μάτζιο 2-2
Ολυμπιακός: Χ. Κωστούλας 3-2
Ίντερ: Ογούσου 3-3
Ολυμπιακός: Λιατσικούρας 4-3
Ίντερ: Στάντε 4-4
Ολυμπιακός: Τανούλης 5-4
Ίντερ: Σαρ 5-5
Ολυμπιακός: Κ. Κωστούλας 6-5
Ίντερ: Κότσι ΑΟΥΤ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας (88' Τανούλης), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης (84' Ντάμα), Πνευμονίδης (79' Λιατσικούρας), Παπακανέλλος, Θ. Κωστούλας

ΙΝΤΕΡ (Κίβου): Ραϊμόντι, Αϊντού, Στάντε, Στάμπιλε (62' Αλεξίου), Κότσι, Ντι Μάτζιο, Στάνκοβιτς, Μπέρενμπρουχ (86' Ντε Πιέρι), Καμάτε (70' Μοσκόνι), Σαρ, Κιέτο (62' Ογούσου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x