Champions League

Όνειρο ήταν και... πέταξε για τον ΠΑΟΚ

Άλλο επίπεδο η Μπενφίκα! Οι «αετοί» της Λισσαβώνας αξιοποίησαν τα λάθη του ΠΑΟΚ μετά το 1-0 του Πρίγιοβιτς και με επιβλητικό τρόπο (1-4) προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League μέσα στην Τούμπα

Ξεπέρασε τα όριά του ο ΠΑΟΚ, αλλά τελικά ούτε αυτό ήταν αρκετό κόντρα στην ανώτερη Μπενφίκα.

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα λάθη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το πολύ γρήγορο (13’) 1-0 του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, κατάφεραν να επιβληθούν στη γεμάτη Τούμπα με 4-1 και φυσικά εξασφάλισαν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς στο Europa League.

inner

Κρίσιμο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού ήταν από το 20’ μέχρι το 26’, όταν ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ φτηνά το προβάδισμά του. Αρχικά, η κεφαλιά του Ζαρντέλ (τον έχασε ο Βαρέλα) από κόρνερ του Πίτσι (20’) και στη συνέχεια το τραγικό λάθος του Πασχαλάκη (24’) που οδήγησε το πέναλτι πάνω στον Σέρβι (σκόρερ από τη βούλα ο Σάλβιο στο 26’), έφερε την πλήρη ανατροπή από τους «αετούς», καταφέρνοντας να ελέγξουν πλήρως το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Τη χαριστική βολή στο σώμα του ΠΑΟΚ έριξε ο Πίτσι στο 39’, όταν υποδέχθηκε την μπάλα από τον Σέρβι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ διαμόρφωσε το 1-3. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τη νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάλβιο στο 50’ από κράτημα του Βαρέλα στον Ζαρντέλ.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχοντας μαζέψει εμπειρίες από τη φετινή του πορεία ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους ομίλους του Europa League.

Με 10 τέλειωσε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Μάτος στο 76'.

Πώς έπαιξε

Ο Ρουμάνος τεχνικός όπως αναμενόταν επανέφερε στις βασικές του επιλογές τον Ελ Καντουρί, που δεν ήταν διαθέσιμος και οι υπόλοιποι 10 ήταν οι πλέον αναμενόμενοι.

Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, στα δύο άκρα της άμυνας οι Μάτος (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά), το δίδυμο στα σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Κρέσπο. Στα χαφ της μεσαίας γραμμής προτιμήθηκαν οι Κάνιας, Μαουρίσιο, μπροστά τους ο Πέλκας, στα άκρα Λημνιός (δεξιά) και Ελ Καντουρί (αριστερά) και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.

inner

Το ματς

Έδρα, κίνητρο, πάθος... Αυτό το τρίπτυχο ήταν που έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Μπενφίκα και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 2' ο Αλμέιδα έχασε τον Ελ Καντουρί, με τον μπακ της Μπενφίκα να χρεώνεται με κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκανε στα όρια της μεγάλης περιοχής. Δεν βγήκε κάτι από τη στατική φάση, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν δώσει το στίγμα των προθέσεών τους.

Η πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 5' όταν ο Πέλκας εκφράζοντας την επιθετική άμυνα του ΠΑΟΚ στα αντίπαλα στόπερ έκλεψε την μπάλα και από την τακουνιά του Πρίγιοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Λημνιό. Ο τελευταίος κινήθηκε πολύ καλά, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ, με τον Βλαχοδήμο απλά να κοιτάει την πορεία.

inner

inner

Ωστόσο, το γκολ για τους γηπεδούχους δεν άργησε... Στο 13' ο Πέλκας έπαιξε την μπάλα κοντά στον Βιεϊρίνια σε φάουλ κοντά στην περιοχή των Πορτογάλων, αυτός βρήκε τον Μαουρίσιο που είχε κάνει την κίνηση, αφού ήξερε πού θα πάει η μπάλα και ο Πρίγιοβιτς σε κενή εστία δεν έχει πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ έκανε μαζεμένα όλα τα λάθη στα οποία δεν είχε υποπέσει στους προηγούμενους προκριματικούς γύρους κόντρα σε Βασιλεία και Σπάρτακ Μόσχας και επειδή απέναντί του είχε τη σοβαρή Μπενφίκα, τα πλήρωσε όλα ένα προς ένα. Μόλις στο 20' ο Πίτσι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζαρντέλ νίκησε τον Βαρέλα που δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος στο ατομικό μαρκάρισμα του αντιπάλου του και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

inner

Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα, τα φτηνά λάθη συνεχίστηκαν αυτή τη φορά από τον Πασχαλάκη, αφού στην προσπάθειά του να σώσει ένα κόρνερ έστρωσε την μπάλα στον Σέρβι, στη συνέχεια τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και την εκτέλεση ανέλαβε ο Σάλβιο. Έτσι, λοιπόν, ο επανακάμψαντας εξτρέμ των «αετών» έβαλε πολύ γρήγορα και εύκολα την ομάδα του μπροστά στο σκορ με έναν πολύ... παγωμένο τρόπο.

inner

Η εικόνα του παιχνιδιού είχε αλλάξει, η Μπενφίκα -δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ- είχε βρει αυτοπεποίθηση και φαινόταν ότι αν άλλαζε κάτι θα ήταν από τα δικά της λάθη κι όχι από την απόδοση του ΠΑΟΚ. Το τελευταίο σημάδι ζωής από την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν στο 35', όταν ο Μάτος νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο στην κεφαλιά που επιχείρησε, με την Μπενφίκα να απαντά με γκολ στο 39'.

Ο Γκριμάλντο έκανε ό,τι ήθελε στην αριστερή του πτέρυγα, έδωσε την μπάλα στον Σέρβι που με τη σειρά του σέρβιρε στον Πίτσι, που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 3-1. Η ιστορία του ματς έληξε σε εκείνο το σημείο. Η ποιοτική διαφορά ήταν τέτοια που δεν ήταν δυνατόν να ανατραπεί η κατάσταση, κάτι που πιστοποιήθηκε με το καλημέρα του β' ημιχρόνου. Στο 48' ο Βαρέλα ανέτρεψε τον Ζαρντέλ στα μαρκαρίσματα ενός κόρνερ, ο Μπριχ έδωσε το πέναλτι και ο Σάλβιο διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

inner

Το δοκάρι από το κεφάλι του Πρίγιοβιτς στο 51' και η γενικότερα αγωνιστικότητά του είναι στοιχεία που φανέρωσαν τη σωστή νοοτροπία του ΠΑΟΚ και πρέπει να τα αξιοποιήσει στο εξής στα ματς των ομίλων του Europa League, κρατώντας και όλα τα θετικά που κέρδισε από τη φετινή του παρουσία στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά πάντως στα ματς με την Μπενφίκα, οι Πορτογάλοι απέδειξαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, μην αφήνοντας κάποιο περιθώριο αμφισβήτησης.

inner



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1):
Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας (63’ Σάκχοφ), Μαουρίσιο – Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76’ Ακπόμ) – Πρίγιοβιτς

Πάγκος: Ρέι, Χατσερίνι, Κίτσιου, Λέο Ζαμπά

Μπενφίκα (4 – 3 – 3): Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο – Φέισα, Πίτσι (76’Ζίβκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες – Σέρβι, Σάλβιο (63’ Σεμέντο), Σεφέροβιτς (85’ Ζοάο Φέλιξ)

Πάγκος: Σβίλαρ, Κόντι, Φερέιρα, Ράφα Σίλβα

Το Live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:



Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ
Α’ βοηθός: Μαρκ Μπορς
Β’ βοηθός: Στέφαν Λουπ
4ος: Μάρκους Χέκερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x