Έξαλλος με την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Κώστα Μανωλά από την FIFA εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε.

Ο προπονητής της Εθνικής τόνισε πως η απόφαση της Ομοσπονδίας δεν ήταν σωστή, δήλωσε πως σε όλες τις ομάδες παίκτες που έχουν κάρτες επιδιώκουν να τις πάρουν στα τελευταία λεπτά των αγώνων για να εκτίσουν την ποινή τους, ενώ στάθηκε και στο ότι η τιμωρία ήρθε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά το ματς με την Κύπρο.

Από εκεί και πέρα, ο Γερμανός υποστήριξε πως η «γαλανόλευκη» θα είναι απόλυτα έτοιμη για τις αναμετρήσεις με τους Κροάτες, ενώ δεν θέλησε να κάνει εκτίμηση σχετικά με την κατάσταση των Παπασταθόπουλου και Τοροσίδη, οι οποίοι παραμένουν αμφίβολοι.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στους εκπροσώπους του Τύπου, πριν την έναρξη της προπόνησης της «γαλανόλευκης» την Δευτέρα:

«Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα για εμάς. Παίζουμε κόντρα στην Κροατία μια πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες ιδίως από τη μέση και μπροστά και εξαιτίας αυτού θα έχουμε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη. Η ομάδα είναι έτοιμη για αυτά τα ματς. Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη και είναι αμφίβολοι αυτή τη στιγμή. Έχουμε και δυο παίκτες που σίγουρα δεν είναι μαζί μας όπως οι Δώνης και Μάνταλος που υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό και για τον οποίο έχω στεναχωρηθεί.

Και το άλλο πρόβλημα που έχουμε έχει να κάνει με τον Μανωλά και την τιμωρία του. Κάποιες φορές η FIFA παίρνει κάποιες "ειδικές" αποφάσεις. Και αυτή είναι "ιδιαίτερη". Δεν ξέρω πως το αποφάσισαν. Προηγούμασταν 2-1 επί της Κύπρου και στα τελευταία λεπτά κάθε ομάδα σε όλο τον κόσμο αφού απέμεναν δευτερόλεπτα θα έλεγε στους παίκτες της να πάρει κίτρινη κάρτα. Όλες οι ομάδες κάνουν καθυστερήσεις. Έτσι έγινε και με τον Μανωλά, πήρε κάρτα και δεν έπαιξε με το Γιβραλτάρ. Και τώρα η FIFA αποφάσισε μετά από τέσσερις εβδομάδες να τον τιμωρήσει για κάτι που κάνουν όλοι οι παίκτες. Αυτό που έκανε η FIFA δεν ήταν σωστό.

Παρόλα αυτά πρέπει να παίξουμε με την Κροατία, θα είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε δυο χρόνια για αυτά τα ματς και να πάμε στην Ρωσία. Θα παίξουμε κόντρα στην Κροατία που έχει μια καλή ομάδα αλλά και εμείς θα παλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε στην διάθεση μας για την πρόκριση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube