sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τότε που ο Χιμένεθ «κάρφωνε» τον Μπάγεβιτς

Πώς τα φέρνει η ζωή… Ο Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην ΑΕΚ και προϊστάμενός του θα ‘ναι ο (τότε) προκάτοχος που «κάρφωνε» σε κάθε ευκαιρία στην προηγούμενη θητεία του. Το sport-fm.gr θυμίζει τις ατάκες

Η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ έχει πολλές προεκτάσεις. Προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα και πολλών ειδών συζητήσεις. Είναι όμως… ιντριγκαδόρικη και για έναν ακόμη λόγο: Τη συνύπαρξή του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Έχοντας διαδεχθεί τότε τον νυν εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης», ο Ανδαλουσιανός δεν έδειχνε να εκτιμά ακριβώς το έργο του στην ομάδα. Από την πρώτη του λοιπόν ημέρα και σε κάθε ευκαιρία στη συνέχεια (ειδικά μετά από γκέλες) δεν έχανε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές εναντίον του.

Ξεκίνησε… light στην παρουσίασή του, λέγοντας τότε: «Να σας πω ότι έχω δει τα τελευταία πέντε παιχνίδια, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Εκτός από το τελευταίο με τη Ζενίτ. Από σεβασμό προς συναδέλφους δεν θέλω να μιλήσω για θέματα τακτικής του παρελθόντος. Εγώ μπορώ να μιλήσω από εδώ και πέρα».

Έγινε όμως ακόμα πιο σαφής μετά το ντεμπούτο του και την τεσσάρα επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τότε είχε μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας σημειώνοντας:

«Οι προπονητές, ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε, είμαστε λίγο φοβητσιάρηδες. Πάντα δίνουμε μια μικρή δικαιολογία, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές λένε ότι είχαν χρόνια να δουλέψουν πολύ πάνω σε θέματα τακτικής και πρέπει να αλλάξουμε αυτή την υποδομή, να κάνουμε πιο επαγγελματική την ομάδα».

Πιο χαρακτηριστική όμως -και πιο στοχευμένη απ’ όλες- ήταν η δήλωση που ακολούθησε τη βαριά ήττα από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο:

«Είμαι ανήσυχος για την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα, αλλά φοβάμαι αν θα αντέξουν οι παίκτες μέχρι τότε. Σε δύο παιχνίδια έχουμε χάσει τέσσερις ποδοσφαιριστές, γιατί ζητάμε πολλά από τους παίκτες. Με ανησυχεί πάρα πολύ η φυσική κατάσταση.

Όταν υπάρχει θετική προετοιμασία για να αντεπεξέλθουμε σε τρεις διοργανώσεις, οι ποδοσφαιριστές προλαβαίνουν από Κυριακή, Τετάρτη να ανακτήσουν δυνάμεις. Κάποιοι δικοί μου μπορούν, κάποιους άλλους τους χάνουμε. Και γι’ αυτό χειροκροτώ προσπάθεια παικτών μας ακόμη κι αν χάνουμε. Δεν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για την προετοιμασία που έχουν κάνει, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τρεις διοργανώσεις. Δεν ξέρω ο προηγούμενος συνάδελφος πως δούλεψε και τι κατάσταση βρήκε. Δεν θα μπω σε αυτό το κομμάτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x