Ιταλία

Ανοίγει ο δρόμος για τη μετονομασία του Ολίμπικο σε «Πάολο Ρόσι» - Αντιδρούν οπαδοί Ρόμα και Λάτσιο!

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας ενέκρινε την πρόταση για μετονομασία του σταδίου Ολίμπικο της Ρώμης σε «Πάολο Ρόσι», με οπαδούς των Ρόμα και Λάτσιο, ωστόσο, να αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο!

Μια ιστορική απόφαση, που ενδέχεται να φέρει και μία ακόμη πιο ιστορική κίνηση, έλαβε η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας!

Η κάτω βουλή -όπως λέγεται- του Κοινοβουλίου της Ιταλίας (το άλλο είναι η Γερουσία της Δημοκρατίας), ενέκρινε την Πέμπτη (30/12) πρόταση για μετονομασία του σταδίου Ολίμπικο της Ρώμης σε «Πάολο Ρόσι», προς τιμήν, φυσικά, του τεράστιου Ιταλού επιθετικού και ήρωα του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1982, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 64 ετών πριν από έναν χρόνο.

Η πρόταση, που πέρασε με 387 ψήφους υπέρ, δεσμεύει την κυβέρνηση να σταθμίσει το ενδεχόμενο να δώσει το όνομα του πρώην αστέρα της Βιτσέντζα, της Γιουβέντους και της Μίλαν στο εθνικό στάδιο της χώρας!

Η κίνηση, να σημειωθεί, υποστηρίχθηκε από τον κεντροδεξιό βουλευτή της Forza Italia, Pierantonio Zanettin.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Ρόσι αφενός δεν έχει γεννηθεί στη Ρώμη και αφετέρου δεν έχει φορέσει τη φανέλα ούτε της Ρόμα ούτε της Λάτσιο, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από οπαδούς των δύο μισητών αντιπάλων, που διαφωνούν κάθετα -τονίζοντας, βέβαια, στην πλειοψηφία τους πως σέβονται απεριόριστα τον Ιταλό θρύλο- με αυτό το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x