Πορτογαλία

Έριξε την πεντάρα της, ξέφυγε και περιμένει η Μπενφίκα

Μια σαρωτική Μπενφίκα διέλυσε 5-1 την Πορτιμονένσε για την 32η αγωνιστική της Primeira Liga κι έκανε βήμα τίτλου.

Πλησιάζει το πρωτάθλημα για την Μπενφίκα, η οποία σάρωσε 5-1 στην έδρα της Πορτιμονένσε για την 32η αγωνιστική της Primeira Liga και ξέφυγε προσωρινά με +7 στην κορυφή από τη δεύτερη Πόρτο, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο και την Κυριακή υποδέχεται την Κάσα Πια στο «Ντραγκάο», με τους Λουζιτανούς να θέλουν ήττα των «δράκων» για να πάρουν τον τίτλο από τώρα μαθηματικά, διαφορετικά θα χρειάζονται νίκη την επόμενη εβδομάδα στο τοπικό ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» για να το καταφέρουν.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στη 13η θέση χωρίς να έχουν στόχους για τη συνέχεια.

Οι παίκτες του Ρότζερ Σμιντ έφτασαν στο 3-1 στο πρώτο ημίχρονο με τον Γκριμάλντο στο 4’, το αυτογκόλ του Ρέλβας στο 28’ και το γκολ του Γκονσάλο Ράμος στο 45’, με τον Πέδρο Ενρίκε στο 38’ να έχει μειώσει σε 1-2. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Μούσα στο 87’ και στο 89’ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και γκολ στις καθυστερήσεις, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε στην πρωτεύουσα τη Μαρίτιμο κι ελπίζει για την τρίτη θέση, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στο -5 από την παραμονή και σε δύσκολη θέση.

Τα τέρματα των «λιονταριών» σημείωσαν στο 85΄με αυτογκόλ ο Ματέους Κόστα και στο 93’ ο Κοάτες, ανατρέποντας το 0-1 του Βίτορ στο 10’.

Πλησίασε στο -1 από την προνομιούχο πεντάδα η Τσάβες με το εντός έδρας 2-1 επί της Πάσος Φερέιρα, που υποβιβάστηκε και μαθηματικά.

«Έβγαλαν τα μάτια» τους Βιζέλα και Φαμαλικάο μετά το μεταξύ τους 0-0 στην έδρα της πρώτης στην προσπάθεια για την έξοδο στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x