Ο Τίιμου Πούκι έπαιξε για πρώτη φορά στη ζωή του στην Πρέμιερ Λιγκ στην ηλικία των 29 ετών. Έχει περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στην Φινλανδία και τη Δανία, με μικρά διαλείμματα σε Σκωτία και Γερμανία. Και τώρα... λάμπει στο κορυφαίο πρωτάθλημα, στο τοπ επίπεδο, γράφοντας ιστορία με τη Νόριτς!

Πριν από έναν χρόνο, το καλοκαίρι του 2018 δηλαδή, ο Τίιμου Πούκι μένει ελεύθερος από τη Μπρόντμπι και μετακομίζει στην Αγγλία για χάρη της Νόριτς. Τα «καναρίνια» παίρνουν έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ακούγονταν αρκετά συχνά «σειρήνες» από την Ελλάδα και η εκτελεστική του δεινότητα έδειχνε να χαίρει τρομερής εκτίμησης απ' όσους τον ήξεραν ή τον είχαν παρακολουθήσει ποδοσφαιρικά.

Έναν χρόνο αργότερα και προτού παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ, ξέρει ότι δίχως να έχει κοστίσει ούτε μια λίρα στη Νόριτς, ανταπέδωσε και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη καταφέρνοντας να σκοράρει 29 φορές στην Τσάμπιονσιπ, να παίξει τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου κα την εξασφάλιση της απευθείας ανόδου στην κορυφαία κατηγορία, ν' αναδειχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς και να συμπεριληφθεί στην κορυφαία ομάδα της Τσάμπιονσιπ όπως ψηφίστηκε αυτή από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr