Μουντιάλ 2022

«Χτύπημα» με Εκαμπί και πάει Κατάρ το Καμερούν

Με γκολ του Εκαμπί στο 124’ της παράτασης, το Καμερούν νίκησε 2-1 στο Αλγέρι την Αλγερία και, με ανατροπή, προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, για πρώτη φορά μετά το 2014.

Το Καμερούν νίκησε στο 124’ της παράτασης την Αλγερία 2-1 (κ.α. 0-1) στη χώρα της Βόρειας Αφρικής στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της αφρικανικής ζώνης και προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Έτσι, πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» της «μαύρης ηπείρου» για την ποδοσφαιρική «γιορτή» του ερχόμενου χειμώνα, ανατρέποντας το 0-1 της ήττας του στο πρώτο ματς στην έδρα του την περασμένη εβδομάδα και αφήνοντας τους γηπεδούχους εκτός για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

Σε ένα δυνατό ματς, τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν με τον Τσούπο-Μότινγκ στο 22΄, έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στην επανάληψη, οι Αλγερινοί ήταν ανώτεροι, όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ και οδηγηθήκαμε στο έξτρα ημίωρο.

Εκεί, η υπεροχή της Αλγερίας «καρποφόρησε» στο 117΄με τον Τουμπά και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια «ανάσα» από την πρόκριση, όμως στο 124’ ο Εκαμπί τους «πήρε την μπουκιά από το στόμα» και χάρισε την πρόκριση στα «λιοντάρια», για πρώτη φορά μετά το 2014.

Στο 87' μπήκε ως αλλαγή ο Πιέρ Κούντε του Ολυμπιακού, στον πάγκο έμεινε ο Ντενίς Επασί του ΟΦΗ και ο Κέβιν Σονί του Αστέρα Τρίπολης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x