Μουντιάλ 2022

Ο Κριχόβιακ κέρασε, η Πολωνία κέρδισε και έφυγε για Παγκόσμιο Κύπελλο!

Έκανε check in για Κατάρ η Πολωνία. Η παρέα του Λεβαντόφσκι επικράτησε 2-0 της Σουηδίας, με τον Κριχόβιακ (κερδισμένο πέναλτι) να αποδεικνύεται καθοριστική αλλαγή και προκρίθηκε στο Μουντιάλ.

Κριχόβιακ, Λεβαντόφσκι και έφυγε για το Κατάρ. Η Πολωνία επικράτησε 2-0 της Σουηδίας εντός έδρας και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στέλνοντας τους Σκανδιναβούς σπίτι τους.

Το σκορ άνοιξε στο 49ο λεπτό ο φορ της Μπάγερν με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο μέσος της ΑΕΚ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή μετά την ανάπαυλα. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Ζιελίνσκι στο 72ο λεπτό.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σέζνι, ο οποίος με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις φρέναρε τους φιλοξενούμενους, όποτε χρειάστηκε.

Το ματς
Αναμενόταν μάχη για γερά νεύρα και επιβεβαιώθηκε. Ήταν παιχνίδι… υπομονής από το πρώτο λεπτό και το πρώτο μέρος ήταν αρκετά φτωχό σε θέαμα και μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια μεγάλη ευκαιρία. Η γηπεδούχος Πολωνία ξεκίνησε πιο δυνατά, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι αρκετές καλές φάσεις. Ο Λεβαντόφσκι ζεστάθηκε με κεφαλιά στο 10’, η οποία πέρασε λίγο έξω.

Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή σημειώθηκε στο 13’ και ήταν για τη Σουηδία, η οποία έφυγε στην κόντρα με τον Κουάλσον, ο οποίος έχασε για λίγο τον έλεγχο της μπάλας και δεν μπόρεσε να βγει φάτσα με τον Σέζνι. Κλείστηκε και έκανε αδύναμο σουτ. Η πρώτη μεγάλη άνηκε επίσης στους Σκανδιναβούς. Στο 19’, ο Κάρλστρεμ έκλεψε, ο Ίσακ κουβάλησε την μπάλα και μοίρασε για τον Φόρσμπεργκ, ο οποίος νικήθηκε από τον Σέζνι.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο και η Πολωνία απάντησε στις φάσεις στο 26’. Στο γύρισμα του Σιμάνσκι από τ' αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Λεβαντόφσκι, ενώ ο Κας έκανε «τσαφ» από εξαιρετική θέση. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά μέχρι την ανάπαυλα.
Άλλαξε, ωστόσο, στο β’ μέρος. Ο Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς επιστράτευσε τον Κριχόβιακ, ο οποίος κέρδισε πέναλτι από τον Κάρλστρεμ σε μια από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα. Ο Λεβαντόφσκι νίκησε τον Όλσεν, κάνοντας προσποίηση και έγραψε το 1-0 στο 49’.


Η Σουηδία δεν άργησε να βγάλει αντίδραση, αλλά αυτή δεν συνδυάστηκε με γκολ. Με νέα συνεργασία Ίσακ και Φόρσμπεργκ, αλλά ο Σέζνι είχε και πάλι την απάντηση (58’), ενώ στα καπάκια έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λίντελοφ. Αυτό ήταν ένα σημείο κλειδί στο παιχνίδι, αφού η Σουηδία δεν έφτασε στην ισοφάριση και ενώ την άξιζε.

Τα πάντα τελείωσαν στο 72’. Όσο κυλούσε ο χρόνος, η Σουηδία έβγαινε όλο και πιο μπροστά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κάθε λάθος μετράει και το έκανε ο Ντάνιελσον. Ο Ζιελίνσκι πήρε την μπάλα και πλάσαρε τον Όλσεν. Game Over.


Από εκεί και πέρα, η Πολωνία έφτασε δις κοντά στο 3-0, με την κεφαλιά (76’) και το σουτ του Λεβαντόφσκι (90’) ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στο 2-1. Ούτε με την είσοδο του Ιμπραΐμοβιτς έγιναν πιο επικίνδυνοι.



Το live του sport-fm.gr.

Πολωνία (Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς): Σέζνι - Μπιέλικ, Γκλικ, Μπεντνάρεκ - Κας, Γκοράλσκι (46' Κριχόβιακ), Μόντερ, Μπερεζίνσκι - Ζιελίνσκι (89' λ.τρ. Μπούκσα), Σ. Σιμάνσκι, Λεβαντόφσκι

Σουηδία (Γιαν Άντερσον): Όλσεν - Κραφθ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον (80' Ιμπραΐμοβιτς), Αουγκούστινσον - Κουλουσέβσκι, Κάρλστρομ (67' Σβάνμπεργκ), Κ. Όλσον (80' Κάρλσον), Φόρσμπεργκ - Ίσακ, Κουάισον (67' Ελάνγκα)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x