Ισπανία

«Όποιος χάσει την μπάλα είναι...»: Τριάντα χρόνια από τη βιντεοσκόπηση του περιβόητου ξεσπάσματος του Φλόρο της Ρεάλ!

Σαν σήμερα το 1994, ο Μπενίτο Φλόρο ξέφυγε στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά για κακή του τύχη, το ξέσπασμά του βιντεοσκοπήθηκε...

Η σεζόν 1993/94 δεν ήταν και η καλύτερη στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε κατακτήσει μονάχα το ισπανικό Super Cup και είχε αποτύχει να διεκριθεί σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κύπελλο Κυπελλούχων.

Στις 6 Μαρτίου δε, είχε υποστεί ταπεινωτική ήττα, 2-1, από τη νεοφώτιστη Γέιδα, ματς που είχε αποτελέσει και το τελευταίο του Μπενίτο Φλόρο στον πάγκο της «βασίλισσας».

Ο Ισπανός είχε απομακρυνθεί την επόμενη μέρα όχi μόνο για την ήττα αλλά και για το αμφιλεγόμενο ξέσπασμά του στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί κρυφά και είχε μεταδοθεί από το Canal+ την επόμενη μέρα!

Η καταγραφή του υλικού στα αποδυτήρια είχε προκαλέσει και αυτή αντιδράσεις, με τον ρεπόρτερ, Νίκο Αμπάντ, να έχει ανακαλύψει τυχαία μια πόρτα που οδηγούσε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και να πηγαίνει εκεί με τον κάμεραμαν όταν το πρώτο 45λεπτο είχε ολοκληρωθεί με τους «μερένγκες» πίσω στο σκορ.



Πίσω από μια πόρτα, το δίδυμο είχε καταγράψει το παρακάτω ξέσπασμα του Φλόρο:

«Πού είναι τα α@@@α σας, η ποιότητα και η θέληση να παίξετε; Είπα, όποιος χάνει την μπάλα είναι π@@@ης. Όλο μπαλιές και τίποτα άλλο, τα υπόλοιπα είναι βλακείες. Μία μέρα το ένα, μία μέρα το άλλο, αλλά εγώ βλέπω... Πού είναι η ομάδα; Γ@@@α την μπάλα και τις βλακείες. Γ@@ώ, είστε Ρεάλ Μαδρίτης, παιδιά! Τόσες ψυχές, τόση φροντίδα, τόσα για την ομάδα.

Όλα είναι για σας, τι διάολο! Υποφέρετε, πανάθεμά σας, νικήστε χωρίς δικαιολογίες. Κάντε ό,τι θέλετε εκεί έξω αλλά νικήστε, γ@@ώ! Πώς μπορείς να είσαι ποδοσφαιριστής και να μην κάνεις το σουτ υποφέροντας; Πώς γίνεται να τα κάνει αυτά ένας παίκτης της Ρεάλ; Μια ομάδα που πέρυσι έπαιζε Β’ κατηγορία. Τους γ@@@ε με το π@@@ί μας. Θεέ μου, δεν ντρέπεστε; Ανάθεμα».


«Προσευχόμουν να μην μας δει κανείς» θα έλεγε αργότερα ο Άμπαντ, με τον βοηθό του Φλόρο να έχει σχολιάσει αναφορικά με το γεγονός ότι «δεν θα πω ποιος πιστεύω πως το έκανε, θα παραμείνω σιωπηλός. Και δεν έχω ιδέα που μπορεί να ήταν αλλά ήταν ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μας».

Ο 72χρονος σήμερα Φλόρο θα επέστρεφε μετά από μια δεκαετία αλλά σε άλλο πόστο στη Ρεάλ, με την 6η Μαρτίου του 1994 όμως να στιγματίζει για πάντα την καριέρα του - ακόμα και αν ο ρεπόρτερ και ο κάμεραμαν του Canal+ είχαν κάνει... μπαγαποντιά...

30 years ago today - minnows Lleida shock Real Madrid at the interval 2-1. Madrid's manager Benito Floro's half-time speech is one of the most famous in Spanish football. Real ended up losing the match and Floro was sacked the following day [translation in video]
byu/Mulderre91 insoccer

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x