Βέλγιο

Ηττήθηκε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο η πρωτοπόρος Σεν Ζιλουάζ

Θύμα έκπληξης έπεσε η πρωτοπόρος του βέλγικου πρωταθλήματος, Σιν Ζιλουάζ, η οποία ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας από τη Σιντ Τρούιντεν, χάνοντας για πρώτη φορά μετά αήττητο σερί δέκα αγωνιστικών.

Την πρώτη της ήττα από τα τέλη του Νοέμβρη, γνώρισε η πρωτοπόρος της βέλγικης Jupilier League, Σεν Ζιλουάζ, χάνοντας με 1-0 από τη Σιντ Τρούιντεν.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, είχε την κατοχή άλλα δεν μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στα αντίπαλα καρέ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρουλς στο 54', με την Σεν Ζιλουά να πιέζει στη συνέχεια, αλλά να μην βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης. Έτσι, η πρωτοπόρος παρέμεινε στο +7 από τη δεύτερη Αντβέρπ, ενώ οι νικητές ανέβηκαν στην 11η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Λίγο νωρίτερα, η Γκενκ επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της, κάκιστης φέτος, Σταντάρ Λιέγης, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τη μεσοβδόμαση ήττα στο γήπεδο της Λέουβεν. Ο Μπονγκοντά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 44', με τον Ονουάτσου να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 53'.

Τη νίκη πανηγύρισε και η Μπριζ, η οποία επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της Σαρλερουά, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ριτς, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ των νικητών. Χάρη σε αυτό τρίποντο, η Μπριζ ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από τη δεύτερη Αντβέρπ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 11/2
Σεραινγκ-Αντβερπ 0-1
(90'+2' Ντίετς αυτ.)

Σάββατο 12/2
Έουπεν-Γάνδη 0-1
(15' Ντεπόιτρε)
Λέουβεν - Σερκλ Μπριζ 3-2
(40' Μάερτενς, 63' Καμπά, 67' Αλ Ταμαρί - 32' Ματιντό, 43' Ντένκεϊ)
Μέχελεν - Οστάνδη 3-0
(42' Εμπραμπτί, 54' Σβεντ, 64' Σουφς)
Βάρεγκεμ - Άντερλεχτ 1-2
(18' Κουαμέ, 33' Ραφαέλοφ)

Κυριακή 13/2
Γκενκ - Σταντάρ Λιέγης 2-0
(44' Μπονγκοντά, 53' Ονουάτσου)
Σεν Ζιλουάζ - ΣιντΤρούιντεν 0-1
(54' Μπρους)
Κλαμπ Μπριζ - Σαρλερουά 2-0
(36', 58' Ριτς)
Μπέερσοτ - Κορτράικ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x