Πορτογαλία

Λύγισε τη Σπόρτινγκ και σήκωσε το Λιγκ Καπ η Πόρτο!

Η Πόρτο είχε την ουσία κόντρα στη Σπόρτινγκ, επικράτησε 2-0 των «λιονταριών» και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας.

Σήκωσε το Λιγκ Καπ η Πόρτο!

Οι «δράκοι» λύγισαν με 2-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον τελικό που διεξήχθη στη Λεϊρία και πρόσθεσε ακόμη μία κούπα στη συλλογή της. Η ομάδα του Κονσεϊσάο είχε την ουσία εν αντιθέσει με εκείνη του Αμορίμ, η οποία ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες και έφτασε στον στόχο της.

Το σκορ άνοιξε στο 10ο λεπτό ο Εουστάκιο, ο οποίος έπιασε εκτός περιοχής σουτ, με το οποίο αιφνιδίασε τον Αντάν, που δεν αντέδρασε καλά και η μπάλα του πήρε τα χέρια μέσα. Τρία λεπτά μετά, ο Έντουαρντς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τα «λιοντάρια» δεν έκαναν το 1-1, αφού διαπιστώθηκε από το VAR ότι ήταν εκτεθειμένος.



Η Σπόρτινγκ έφτασε δις κοντά στην ισοφάριση στο 36’, έχοντας δύο δοκάρια σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων, με τη σέντρα-σουτ του Πόρο αρχικά και το πλασέ του Πέδρο Γκονσάλβες που κόντρα στη συνέχεια.



Η νίκη της Πόρτο και παράλληλα η κατάκτηση του Λιγκ Καπ «κλείδωσε» στο 86ο με τον πρώην μπακ του Ολυμπιακού, Ιβάν Μαρκάνο, να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά έπειτα από σέντρα του Πεπέ. Στο 68ο λεπτό η Σπόρτινγκ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Παουλίνιο με 2η κάρτα.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x