Βέλγιο

Την πρόκριση η Σταντάρ, τις… φωνές η Μπριζ

Η Σταντάρ Λιέγης νίκησε 1-0 την Κλαμπ Μπριζ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Βελγίου. Πρόκριση και για τη Γκενκ, 4-1 τη Μαλίν.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με ακυρωθέν γκολ στο φινάλε, η Σταντάρ Λιέγης νίκησε 1-0 την Κλαμπ Μπριζ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Βελγίου. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, στο οποίο καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τελική στον στόχο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μουλέκα στο 48’.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι «ανέβασαν στροφές» και πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 81’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοσουνού, αλλά στις καθυστερήσεις έγινε η φάση που προκάλεσε την έκρηξη των παικτών και του πάγκου της Κλαμπ Μπριζ. Ο Οκερέκε ισοφάρισε, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, μετά από χρήση του VAR, καθώς θεώρησε ότι υπήρξε χέρι του Μινιολέ. Άλλαξε δύο φορές την απόφασή του και τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Γκενκ συνέτριψε 4-1 τη Μαλίν και πήρε το τρίτο εισιτήριο για την 4άδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 2’ με τον Τόρστβεντ και 8 λεπτά αργότερα ο Μουνιόθ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο πρώτος πέτυχε δεύτερο γκολ στο 64’ «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη! Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν το γκολ της τιμής με τον Μράμπτι στο 82’ και στο 85’ ο Μπονγκοντά έγραψε το τελικό 4-1, σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x