Γενικά

Συνελήφθησαν στελέχη της FIFA!

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η αποκάλυψη των «NY Times» πως συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και κατηγορούνται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τουλάχιστον δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας φέρονται να έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με αποκάλυψη της ιστοσελίδας των «New York Times», έπειτα από επιχείρηση του FBI στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, νυν και πρώην στελέχη της FIFA συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες εκβιασμού, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος!

inner

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι αστυνομικοί πήραν τα κλειδιά των δωματίων από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αιφνιδίασαν τα στελέχη εισβάλλοντας στα δωμάτιά τους.

Πλέον η Ομοσπονδιακή Αστυνομία καλείται να ξεπεράσει τα όποια κωλύματα υπάρχουν στον ελβετικό νόμο, ώστε οι συλληφθέντες να εκδοθούν στις ΗΠΑ.

Οι «Times» αναφέρουν κάποιοι από τους συλληφθέντες προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Μπλάτερ και μεταξύ άλλων είναι οι αντιπρόεδροι Τζέφρι Γουέμπ και Ευγένιο Φιγερέδο και το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Τζακ Γουόρνερ (φώτο).

inner

Η εξέλιξη αυτή, όμως, αναμένεται να προκαλέσει πλήγμα στην εικόνα του Σεπ Μπλάτερ εν όψει των προσεχών εκλογών της FIFA (στις 29 Μάιου), με τον πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν να είναι ο μοναδικός αντίπαλος του Ελβετού παράγοντα.

Δείτε αναρτήσεις ρεπόρτερ που αποκάλυψαν την είδηση














Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x