Πρόκριση με πολύ κόπο και άγχος στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas On Line πήρε ο Ολυμπιακός νικώντας με 2-1 τον Διαγόρα στη Ρόδο. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τη φωτιά, αστόχησαν σε πέναλτι με τον Κωνσταντίνου στο 36’ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Τριανταφύλλου στο 59’ από την άσπρη βούλα, ωστόσο είχαν… Μήτρογλου. Ο νεαρός επιθετικός χόρευε στο λασπωμένο τερέν και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 62’ με πλασέ, στο 88’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Απογοήτευσαν οι περισσότερες ρεζέρβες των «ερυθρολεύκων», που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους με την είσοδο των αναντικατάστατων-όπως αποδείχτηκε-Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι στο τελευταίο ημίωρο. «Περίμενα περισσότερα από κάποιους», δήλωσε ο Τάκης Λεμονής, που έχει παράπονα από τις περισσότερες «ρεζέρβες» που χρησιμοποίησε. Ο Ολυμπιακός στο «μικροσκόπιο».
Ανούσιος και αναποτελεσματικός
Ο Τάκης Λεμονής, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Σηφάκης, με τους Πάντο και Τοροσίδη να καλύπτουν το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Άντζα και Παπαδόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ως κεντρικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μενδρινός και Κατσικογιάννης, με τους Αρτσούμπι και Νούνιες να κινούνται πίσω από τους επιθετικούς αλλάζοντας πολλές φορές θέσεις μεταξύ τους στα άκρα. Το δίδυμο της επίθεσης συνέθεταν οι Κωνσταντίνου και Μήτρογλου.
Τα προβλήματα ομοιογένειας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν εμφανή στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές «καθαρές» φάσεις για γκολ, ενώ όσες φορές βρίσκονται σε θέση βολής, ήταν αναποτελεσματικοί. Στις προσπάθειές τους φυσικά δεν βοηθούσαν ούτε ο κακός αγωνιστικός χώρος, που επιδεινώθηκε από τη βροχή, ούτε ο εξαιρετικά μαχητικός Διαγόρας.
Στο 5’ ο Μήτρογλου έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ και να αποβάλει το άγχος από τους συμπαίκτες του. Ο Νούνιες τροφοδότησε τον νεαρό φορ, που μόνος του απέναντι στον Βελλίδη, πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με αριστερό σουτ έπειτα από τακουνάκι του Κωνσταντίνου σούταρε πάνω στον γκολκίπερ του Διαγόρα, ενώ στο 21’ ο Αρτσούμπι μετά από ασθενή απόκρουση της άμυνας των Ροδιτών, σούταρε με το δεξί (το κακό του πόδι) στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28’ κινδύνεψε για πρώτη φορά η εστία του Ολυμπιακού. Ο Σηφάκης διάβασε τη φάση και πρόλαβε τον Ουμ, που δέχτηκε την πάσα του Σαλαμαστράκη, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Παπαδόπουλος γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στον τερματοφύλακά του, που με υπερένταση πρόλαβε και πάλι τον φορ του Διαγόρα. Τρία λεπτά μετά ο Ουμ έγινε αποδέκτης της μπάλας από σέντρα σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ (το τηλεοπτικό ριπλέι δεν κατέστησε σαφές αν ο παίκτης καλυπτόταν ή όχι).
Η φάση που στιγμάτισε το πρώτο μέρος έγινε στο 36’. Ο Αρτσούμπι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πάντος τσίμπησε την μπάλα και συγκρούστηκε με τον Δήμου, με τον διαιτητή Γερμανάκο να καταλογίζει το αυστηρό πέναλτι. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το αδύναμο σουτ του απέκρουσε στην αριστερή του γωνιά ο Βελλίδης. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο έλειψε στην αμέσως επόμενη φάση να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι. Ο Τριανταφύλλου έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Σηφάκης δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
Από την κόλαση στον παράδεισο
Ο Λευτέρης Ματσούκας πήρε τη θέση του Μιχάλη Κωνσταντίνου με το ξεκίνημα της επανάληψης, αφού ο Κύπριος φορ αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις. Αν και κανείς θα περίμενε πως οι πρωταθλητές θα έμπαιναν δυνατά στην επανάληψη με στόχο να «καθαρίσουν» την πρόκριση, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο ζωηρά. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη φωτιά και… κάηκε. Στο 58’ ο Τριανταφύλλου τσίμπησε την μπάλα και ο Παπαδόπουλος με καθυστερημένο τάκλιν τον ανέτρεψε, με συνέπεια ο διαιτητής να υποδείξει το καταφανές πέναλτι. Ο παίκτης που το κέρδισε ανέλαβε και την εκτέλεσή του και άνοιξε το σκορ.
Ο Τάκης Λεμονής βλέποντας να ξυπνούν μνήμες του περσινού αποκλεισμού από τον ΠΑΣ Γιάννενα, σήκωσε άρον-άρον από τον πάγκο τους «βασικούς» Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι για να αποσοβήσει την διαγραφόμενη έκπληξη και τους πέρασε στη θέση των Αρτσούμπι και Νούνιες. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα απέδειξε γιατί θεωρείται αναντικατάστατος. Σέντραρε από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Δήμου δεν απομάκρυνε σωστά και ουσιαστικά έστρωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος με αριστερό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 στο 62’. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απείλησε με συρτό δεξί σουτ που απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Βελλίδης. Στο 74’ ο Γκαλέτι με απευθείας εκτέλεση φάουλ απείλησε τον Διαγόρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 81’ ο Διαγόρας άγγιξε το 2-1, όταν το βολέ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Τριανταφύλλου μετά από κακή απομάκρυνση του Παπαδόπουλου, αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Σηφάκη. Στην αντεπίθεση Τοροσίδης και Μήτρογλου βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα να μην σουτάρει κανείς και να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.
Στο 88’ ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό, ενώ όλα έδειχναν πως η παράταση ήταν αναπόφευκτη. Ο Γκαλέτι εκτέλεσε το φάουλ και ο Μήτρογλου πηδώντας ψηλότερα από όλους και εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Βελλίδη πέτυχε το γκολ της πρόκρισης για την ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ με τους Ματσούκα και Γκαλέτι, αλλά το 2-1 δεν άλλαξε ως το φινάλε. Έτσι ο Ολυμπιακός έγινε η τελευταία ομάδα που προκρίνεται από την τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas On Line.
Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Τζανής, Δήμου, Σαλαμαστράκης, Μαχαίρας, Χατζηφούντας, Σπάρταλης, Αντρέεφ, Παπαποστόλου, Ουμ (73’ Γκούρμα), Τριανταφύλλου (84’ Μπάσοφ).
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Σηφάκης, Άντζας, Πάντος, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Αρτσούμπι (60’ Τζόρτζεβιτς), Μενδρινός, Κατσικογιάννης, Νούνιες (60’ Γκαλέτι), Μήτρογλου, Κωνσταντίνου (46’ Ματσούκας).
Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών)
*Πριν τη σέντρα του αγώνα τιμήθηκε από τη διοίκηση του Διαγόρα Ρόδου ο Σάββας Θεοδωρίδης, καθώς κατάγεται από το νησί.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






