Stoiximan Super League

«Πλέον, όλα εξαρτώνται από εμάς»

Πανευτυχής με το σπουδαίο διπλό στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Κώστα Αντωνίου.

Πανευτυχής με το σπουδαίο διπλό στο «Τζουζέπε Μεάτσα» (1-0), αλλά και τη γενικότερη αντίδραση του Παναθηναϊκού καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, εμφανίστηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Βραζιλιάνος σούπερ- σταρ αναφέρθηκε στην ιστορική νίκη της ομάδας του επί της Ίντερ, ενώ συνέστησε προσοχή και ηρεμία, αφού τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα: «Το ματς με την Ανόρθωση θα είναι σαν τελικός, επειδή και οι δύο θα κυνηγάμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τώρα όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνουμε στο επόμενο ματς. Είναι στο χέρι μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο 32χρονος ανασταλτικός μέσος.

«Είναι τεράστια νίκη για μας. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις με την Ιντερ, ιδίως στο Μεάτσα, αλλά τα πήγαμε καλά στην άμυνα και καταφέραμε να σκοράρουμε από ένα κόρνερ και να νικήσουμε. Πράγματι, ήμασταν καλοί αμυντικά επειδή η Ιντερ έχει ταλαντούχους παίκτες και είναι δυνατή σαν ομάδα. Ομως αντεπεξήλθαμε καλά με τον κατάλληλο τρόπο», τόνισε αρχικά ο Ζιλμπέρτο και συνέχισε σχολιάζοντας το ισόπαλο 2-2 της Ανόρθωσης με τη Βέρντερ Βρέμης: «Δεν ήξερα τι συμβαίνει στο άλλο ματς. Το κατάλαβα μόλις έληξε ο αγώνας και τα πράγματα πήγαν ιδανικά για μας με τη νίκη μας και το αποτέλεσμα του άλλου ματς. Τώρα όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνουμε στο επόμενο ματς. Είναι στο χέρι μας. Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στο τελευταίο ματς του ομίλου (9/12) κόντρα στην «Κυρία»: «Το ματς με την Ανόρθωση θα είναι σαν τελικός, επειδή και οι δύο θα κυνηγάμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ομως, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε στην έδρα μας. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, επειδή η Ανόρθωση είναι επίσης ποιοτική ομάδα και πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροοπία νικητή. Μετά από δύο νίκες έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα κεφάλια μας κάτω. Κόντρα στην Ιντερ δείξαμε πως έχουμε αρκετή ποιότητα για να προκριθούμε και αυτό που μένει είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι υπέροχο για μένα. Δεν νομίζω πως ήταν άδικη νίκη, την αξίζαμε πλήρως. Παίξαμε πολύ καλά και κάναμε μια μεγάλη επιτυχία, που σημαίνει πολλά για μας».

Η νίκη του «αιώνα» του!

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της 100χρονης ιστορίας του έζησε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τετάρτης στο Μιλάνο. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της πανίσχυρης Ίντερ με 1-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Champions League. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, άριστη οργάνωση, υποδειγματικό στήσιμο και κοουτσάρισμα από τον Χενκ Τεν Κάτε και… απρόσμενο ήρωα και σκόρερ τον Γιόσου Σαριέγκι, το «τριφύλλι» άνθισε στην Ιταλία. Πλέον, ακόμη και με ισοπαλία απέναντι στην Ανόρθωση, στις 9 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ, προκρίνεται στην επόμενη φάση, ενώ σε περίπτωση νίκης κι εφόσον δεν επικρατήσει η Ίντερ της Βέρντερ στη Βρέμη, θα είναι και πρώτος στον δεύτερο όμιλο. Ακόμη όμως και στο απευκταίο σενάριο της ήττας, η συνέχεια στο Κύπελλο UEFA είναι εξασφαλισμένη.

Διπλή επιβράβευση

Ο Κώστας Αντωνίου μετά τη λήξη του αγώνα μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού μεταφέροντας και τα «μπράβο» του προέδρου της ΠΑΕ, Νίκου Πατέρα. «Συγχαρητήρια. Σας μεταφέρω και το μήνυμα του προέδρου. Μας κάνατε περήφανους και μας και όλο τον κόσμο. Για τη μεγάλη σας νίκη θα υπάρξει και έξτρα πριμ, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. Πετύχατε κάτι σπουδαίο», τόνισε. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ακολούθησε την αποστολή στο Μιλάνο και μάλιστα συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με πολλούς από τους περίπου 5.000 οπαδούς της ομάδας.

Υποδοχή ηρώων και… προπόνηση

Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε στις 5:00 στην Αθήνα, γνωρίζοντας την αποθέωση από 1.000 φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι αψήφησαν το ακατάλληλο της ώρας και υποδέχτηκαν τους πορθητές του Μιλάνου με τιμές ηρώων, κάνοντας τη νύχτα… μέρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από το αεροδρόμιο η αποστολή πήγε κατευθείαν στην Παιανία, όπου οι παίκτες έκαναν χαλάρωμα (!), ενώ η επόμενη προπόνηση ορίστηκε για το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν όλοι.

Προσοχή στον Αστέρα!

Ο Παναθηναϊκός θα πάει με μόλις μία προπόνηση στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (Σάββατο, 19:00) στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας αυτός κρύβει πολλούς κινδύνους και δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Ο Χενκ Τεν Κάτε έστειλε χθες σαφές μήνυμα στους παίκτες του. «Πιστεύω πως μπορούμε ακόμη να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αρκεί οι παίκτες μου να δείχνουν την ίδια συγκέντρωση με τους ευρωπαϊκούς αγώνες και σε αυτούς των εγχώριων διοργανώσεων», τόνισε.

Το… δωδέκατο

Η χθεσινή νίκη ήταν η πρώτη στην ιστορία του Παναθηναϊκού επί ιταλικού εδάφους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ αποτέλεσε και το δωδέκατο «διπλό» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (είτε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών είτε ως Champions League). Οι εκτός έδρας νίκες του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση:

Αναλυτικά:

16/09/1970: Ζενές Ες - Παναθηναϊκός 1-2
06/03/1985: Γκετέμποργκ - Παναθηναϊκός 0-1
18/10/1995: Πόρτο - Παναθηναϊκός 0-1
03/04/1996: Αγιαξ - Παναθηναϊκός 0-1
26/09/2000: Αμβούργο - Παναθηναϊκός 0-1
08/08/2001: Σλάβια Πράγας - Παναθηναϊκός 1-2
11/09/2001: Σάλκε - Παναθηναϊκός 0-2
19/02/2002: Σπάρτα Πράγας - Παναθηναϊκός 0-2
09/12/2003: Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 1-3
13/08/2008: Σπάρτα Πράγας - Παναθηναϊκός 1-2
04/11/2008: Βέρντερ - Παναθηναϊκός 0-3
26/11/2008: Ιντερ - Παναθηναϊκός 0-1

Παναγιώτης Σεμερτζίδης- Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x