Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Σαν τον Λάζαρο...»

Στον Παναθηναϊκό γίνεται προσπάθεια ανασύνταξης μετά τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό και ενόψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ. Μοναδικό κέρδος από το ματς με την ομάδα των Σερρών, σύμφωνα με τον Χεν Τεν Κάτε, η παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο Ολλανδός εκθείασε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να φτιάξει ομάδα με παίκτες που έχουν τη νοοτροπία του μεσοεπιθετικού του «τριφυλλιού», ο οποίος φαίνεται ότι μονιμοποιείται στην ενδεκάδα. Βγενόπουλος: «», αναφέρει, μέσω ανακοίνωσής του, ο ενιαίος φορέας.

Στον Παναθηναϊκό γίνεται προσπάθεια ανασύνταξης μετά τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό και ενόψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ. Μοναδικό κέρδος από το ματς με την ομάδα των Σερρών, σύμφωνα με τον Χεν Τεν Κάτε, η παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο Ολλανδός, στην ομιλία του προς τους παίκτες του, εκθείασε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και υποστήριξε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας με παίκτες που έχουν τη νοοτροπία του μεσοεπιθετικού του «τριφυλλιού», ο οποίος φαίνεται ότι μονιμοποιείται στην ενδεκάδα. Βγενόπουλος: «O Tεν Κάτε θα κριθεί του χρόνου». «Και ξενερώσαμε και πικραθήκαμε», αναφέρει, μέσω ανακοίνωσής του, ο ενιαίος φορέας.

Τεν Κάτε: «Με 11 παίκτες σαν τον Λάζαρο»

O Τεν Κάτε μίλησε στη χθεσινή προπόνηση στους παίκτες του και ήταν εμφανώς πιο ήρεμος από προηγούμενες φορές που είχαν έρθει άσχημα αποτελέσματα για την ομάδα του. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε σε ήρεμο τόνο στους παίκτες του, εκθειάζοντας τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. «Για χθες δεν έχω να πω πολλά. Εχω δύο επιλογές. 'Η να γκρινιάξω και να φωνάξω ή να δουλέψουμε και να δούμε τα λάθη μας. Επειδή έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, θα προχωρήσω στο δεύτερο. Χθες απογοητεύσαμε τον κόσμο μας αλλά και τους εαυτούς μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να αποκλειστούμε σε διπλά παιχνίδια από αυτή την ομάδα, που παλεύει για την παραμονή! Ο μόνος που έπαιξε ήταν ο Λάζαρος (σ.σ. Χριστοδουλόπουλος). Μακάρι να είχαμε χθες άλλους δέκα παίκτες σαν τον Λάζαρο. Λάζαρε, συγχαρητήρια, πήγες πολύ καλά. Θέλετε δεν θέλετε, εγώ θα προχωρήσω για να φτιάξω ομάδα με παίκτες που νοιάζονται για την ομάδα, που έχουν φιλοδοξίες, τη νοοτροπία, το φιλότιμο και σκέφτονται σαν τον Λάζαρο».

Και ο 55χρονος τεχνικός κατέληξε λέγοντας «τώρα θέλω στα επόμενα ματς να δείξετε ότι σας ενόχλησε αυτό που έγινε και ότι ενδιαφέρεστε γι' αυτή την ομάδα. Εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ χθες το βράδυ από τη στενοχώρια μου. Σε μία τέτοια ήττα, όλοι φταίμε. Ο,τι έγινε, έγινε. Το παρελθόν δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε. Το μέλλον μπορούμε. Εχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας τα οποία μπορούμε να πάρουμε. Ενα το Σάββατο και ένα ακόμα πιο σημαντικό την Τρίτη. Ξεχνάμε ό,τι έγινε και κοιτάμε μπροστά. Συνεχίζουμε».

Στη χθεσινή ομιλία δεν πήρε κανένας παίκτης τον λόγο. Εξάλλου, από λόγια έχουν στερέψει στην Παιανία φέτος. Ολο συζητήσεις και ομιλίες κάνουν, αλλά λύση δεν βρίσκεται. Γενικά το κλίμα ήταν βαρύ και οι παίκτες ήταν σαφώς επηρεασμένοι από αυτό που έγινε προχθές.

Ο κάθε παίκτης είπε την άποψή του για την πορεία της ομάδας στη φετινή περίοδο, αλλά σε γενικές γραμμές οι παίκτες ανέλαβαν τις ευθύνες τους για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και τον τρόπο που ήρθε. Μάλιστα, όπως συμφώνησαν όλοι: «Bγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας και μέσα σε μιάμιση ώρα χαλάσαμε όλη την καλή εικόνα που είχαμε σχηματίσει τις προηγούμενες ημέρες. Και αντί να πάμε για γιορτή στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, πάμε έτσι όπως πάμε».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν και αυτός σκασμένος, όπως και οι περισσότεροι παίκτες του «τριφυλλιού». Μάλιστα, ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού μπορεί αν ήταν ο μοναδικός που «διασώθηκε» στην ήττα από τον Πανσερραϊκό και να άκουσε τα καλά λόγια του προπονητή του, αλλά αυτό δεν άλλαξε την ψυχολογία του. «Πραγματικά τα έχω χαμένα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, για να συμπληρώσει πως «θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε στο Kύπελλο, να περάσουμε στα ημιτελικά και αν μπορούσαμε και τελικό. Το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά εμφανιστήκαμε κακοί. Πικράναμε τον κόσμο και ειδικά εν όψει Βιγιαρεάλ δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Ημασταν άτυχοι σε κάποιες φάσεις, αλλά εμείς φταίμε για ό,τι έγινε». Ο Χριστοδουλόπουλος δεν μπορούσε να εξηγήσει την άσχημη εικόνα και δήλωσε πως δεν θα πρέπει να επηρεαστεί η ομάδα εν όψει της αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ. «Δεν υπάρχει εξήγηση γι' αυτή την εικόνα. Παίξαμε καλά στο Καραϊσκάκη, δείξαμε ότι δεν είμαστε κακή ομάδα για μία ακόμη φορά, είχαμε πολλή όρεξη να νικήσουμε τον Πανσερραϊκό και μετά να αφοσιωθούμε στο μεγάλο ματς με τη Βιγιαρεάλ. Ελπίζω να μη μας επηρεάσει αυτό το αποτέλεσμα».

Ο Κώστας Αντωνίου χθες στην Παιανία, εκτός από τη συζήτηση με τους τρεις αρχηγούς, τα είπε και με τον Χενκ Τεν Κάτε. Ακουσε τι του είπε ο Ολλανδός τεχνικός για τη νέα ήττα-σοκ και από την πλευρά του ζήτησε εξηγήσεις για την κακή εικόνα της ομάδας. Τόσο ο τεχνικός διευθυντής όσο και ο προπονητής συμφώνησαν ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ομάδα να πάει όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Βιγιαρεάλ, στο οποίο παίζεται η πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά να παρουσιαστεί σοβαρή και στο ματς με τη Λάρισα επίσης. Ο Τεν Κάτε, πάντως, υποστήριξε ότι αυτό που έγινε με τις Σέρρες έχει γίνει και σε άλλα ματς φέτος και στάθηκε στη νοοτροπία της ομάδας. Κατ’ αυτήν, η ομάδα δεν παίρνει όσο σοβαρά πρέπει τα παιχνίδια με μικρομεσαίους αντιπάλους. «Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει», υποστηρίζει ο Τεν Κάτε. Οπως και προχθές, έτσι και χθες ο προπονητής ανέλαβε τις ευθύνες του για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα σε τέτοιου είδους ματς.

Το παλεύει ο Μάντζιος

Ο Μάντζιος δεν πιστεύει ότι έχει πολλές πιθανότητες, αλλά το παλεύει για να προλάβει τη ρεβάνς με τη Βιγιαρεάλ την ερχόμενη Τρίτη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, που υπέστη κάκωση έσω πλαγίου στο πρώτο παιχνίδι, έκανε και χθες θεραπεία. Ηταν καλύτερα. Αν σήμερα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, τότε θα παίξει την Τρίτη, αλλιώς περιορίζονται οι πιθανότητες.

Νίλσον: «Φαβορί η Βιγιαρεάλ»

Ο Παναθηναϊκός, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, έχει χριστεί από τους περισσότερους ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Μίκαελ Νίλσον, με δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, όμως, έδειξε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Σουηδός δεν θεωρεί πως η ομάδα του είναι φαβορί, χαρακτηρίζοντας τη Βιγιαρεάλ την καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει φέτος. Ο Νίλσον στάθηκε στην τύχη, στην καλή αμυντική δουλειά και χαρακτήρισε ανοιχτή την πρόκριση. «Οποιος είδε καλά το πρώτο παιχνίδι πρέπει να διαπίστωσε πως η Βιγιαρεάλ είναι μία πολύ καλή ομάδα και η πρόκριση είναι πολύ ανοιχτή. Εαν μετά το πρώτο ματς και το αποτέλεσμα που πήραμε μας θεωρούν φαβορί, δεν μπορώ να πω κι εγώ το ίδιο», ανέφερε. Πρόσθεσε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος στη ρεβάνς: «Ξέρω ότι μετά το πρώτο αποτέλεσμα και από τη στιγμή που το δεύτερο παιχνίδι είναι στην έδρα μας, είμαστε αναγκασμένοι να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Αλλά η Βιγιαρεάλ έπαιξε τόσο καλά στο πρώτο παιχνίδι, που εμείς ήμασταν και λίγο τυχεροί και κρατήσαμε το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο». Ο Νίλσον εμφανίστηκε ρεαλιστής όσον αφορά την εικόνα της ομάδας του: «Δεν νομίζω ότι παίξαμε τόσο καλά. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε πίσω, την ώρα που θέλαμε να κερδίσουμε μέτρα στο γήπεδο. Ηταν πολύ διαφορετικό το στυλ παιχνιδιού απ' αυτά που παίζουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι έχουμε αντιμετωπίσει φέτος άλλη ομάδα με την ποιότητα της Βιγιαρεάλ. Ο ρυθμός της είναι ο υψηλότερος που έχουμε αντιμετωπίσει, αλλά προσαρμοστήκαμε καλά σ' αυτόν και καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x