Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Συσπείρωση εν όψει Λάρισας

Σε πρώτη φάση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει να δει την ομάδα του να ανακτά τη ψυχολογική της ηρεμία και να επιστρέφει στις επιτυχίες. Δύο σημαντικά παιχνίδια ακολουθούν, το σημερινό κόντρα στη Λάρισα και της επόμενης Τρίτης με τη Βιγιαρεάλ και το ζητούμενο είναι μοναχά οι νίκες. Το θέμα που έχει δημιουργηθεί με

Σε πρώτη φάση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει να δει την ομάδα του να ανακτά τη ψυχολογική της ηρεμία και να επιστρέφει στις επιτυχίες. Δύο σημαντικά παιχνίδια ακολουθούν, το σημερινό κόντρα στη Λάρισα και της επόμενης Τρίτης με τη Βιγιαρεάλ και το ζητούμενο είναι μοναχά οι νίκες. Το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το γηπεδικό και της κόντρας της ΠΑΕ με την εφημερίδα «Πράσινη» περνούν προσωρινά σε δεύτερη μοίρα στα μυαλά των φιλάθλων και για το λόγο αυτό ο Ανδρέας Βγενόπουλος έσπευσε να κατευνάσει το κλίμα, τονίζοντας στη «SportDay» πως: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο».

Με αφορμή, λοιπόν, τη χθεσινή του ανακοίνωση για το άρθρο της «Πράσινης», η «SportDay» επικοινώνησε με τον «Mr. Mig» (σ.σ. αγόρασε την Ολυμπιακή χθες) και του έθεσε το ερώτημα αν με τη συγκεκριμένη του δήλωση, ουσιαστικά εξαπολύει επίθεση κατά των Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλου. Η απάντησή του ειλικρινής: «Ανεξαρτήτως του συγγενικού δεσμού που υπάρχει με την εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ", εγώ προσωπικά δεν συνδέω τα γραφόμενα της εφημερίδας με τις απόψεις του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Πιστεύω ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα γράφονται στη συγκεκριμένη εφημερίδα και για άλλη μία φορά θα τονίσω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο και καμία διάσταση στο πολυμετοχικό σχήμα», τόνισε.

Μπαίνουν οι μπουλντόζες στον Βοτανικό!

Μόνο την απαραίτητη άδεια εκσκαφών του ΥΠΕΧΩΔΕ περιμένουν στον Παναθηναϊκό και αμέσως θα ξεκινήσουν τα έργα της κατασκευής του γηπέδου στον Βοτανικό! Κίνηση που εμπεριέχει μεγάλη δόση ρίσκου, μια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν πολλά χρήματα σε περίπτωση που κάποιος προσφύγει κατά του γηπέδου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από τις συνεχείς συσκέψεις των μετόχων και ουσιαστικά είναι ένα μήνυμα προς όλους όσους εμπλέκονται στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου, να το δείξουν πλέον με πράξεις. Άλλωστε, η χθεσινή ανακοίνωση μετά το τέλος της εκδίκασης της προσφυγής των 131 από το ΣτΕ αναφέρει ότι: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για την εκδίκαση επί της αίτησης ακυρώσεως των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του νόμου της Διπλής Ανάπλασης. Ως έχουσα έννομο συμφέρον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρέστη στη πολύωρη ακροαματική διαδικασία ενώπιον της εικοσιπενταμελούς Ολομέλειας δια των νομίμων εκπροσώπων της. Ανταποκρινόμενοι στην εύλογη ανησυχία του κόσμου του Παναθηναϊκού για το μέλλον του γηπέδου μας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η εισήγηση του Συμβούλου θέτει, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα ζητήματα αντισυνταγματικότητος στο σύνολο του νόμου της Διπλής Ανάπλασης 3481/2006. Ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής τον Ιούλιο 2006. Κατ’ εφαρμογή του έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη κατασκευή του νέου σπιτιού του Παναθηναϊκού και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έκδοση της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων και της άδειας ανωδομής.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέπτυξε προφορικά την επιχειρηματολογία της για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων που προβλέπει ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει και συμπληρωματικό γραπτό υπόμνημα επί των θέσεων αυτών. Πάγιος στόχος και επιδίωξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραμένει η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου αντάξιου της ιστορίας και των φιλάθλων της ομάδας. Για το σκοπό αυτό εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ερχόμενοι αντιμέτωποι καθημερινά με πλήθος αντιξοοτήτων στην προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε το έργο εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Κινητήριος δύναμή μας ήταν και είναι η ανιδιοτελής στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού. Η εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, του Δήμου Αθηναίων, των δημοτικών παρατάξεων και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αποδεικνύεται μόνο με πράξεις. Τους καλούμε να ανταποκριθούν».


Επιστρέφει ο Μάτος!

Έπειτα από δύο μήνες ο Μαρσέλο Μάτος θα βρεθεί και πάλι στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λάρισα. Ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί ως τρίτος μέσος στο 4-3-2-1 που φαίνεται ότι θα παρατάξει ο Χενκ Τεν Κάτε, δίπλα στον συμπατριώτη του Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Σιμάο. Ερωτηματικό αποτελεί μέχρι την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος χθες προπονήθηκε κανονικά, αλλά συνέχιζε να νιώθει ενοχλήσεις. Σήμερα θα δοκιμάσει πάλι και θα διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Από εκεί και ύστερα, ο Ολλανδός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Σίλβα Κλέιτον και Γκάμπριελ. Οι δύο Βραζιλιάνοι πλήρωσαν το τίμημα της κακής εμφάνισης και του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Κυπέλλου κι αποφασίστηκε να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, ο Γκαλίνοβιτς θα καθίσει κάτω από το τέρμα. Βασικός στα σέντερ μπακ θα επιστρέψει ο Σαριέγκι, δίπλα στον Βύντρα. Δεξί μπακ θα είναι ο Νίλσον και αριστερά θα προτιμηθεί ο Βαβζίνιακ από τον Σπυρόπουλο. Το ρόλο του αριστερού χαφ θα αναλάβει ο εξαιρετικός στο προηγούμενο παιχνίδι, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και δεξιού ο Νίνης ή ο Σαλπιγγίδης. Σε περίπτωση που παίξει νεαρός χαφ ο "Σάλπι" θα είναι μόνος στην κορυφή. Διαφορετικά θα παίξει ο Πετρόπουλος και πρώτος θα είναι στα δεξιά.

Όσον αφορά το πρόβλημα του Βαγγέλη Μάντζιου, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Χθες ακολούθησε ατομικό και οι πιθανότητες να προλάβει τον επαναληπτικό με τη Βιγιαρεάλ είναι πολύ λίγες… Ενοχλήσεις ένιωσε και ο Γιάννης Γκούμας με αποτέλεσμα να κοπεί από την αποστολή, όπως και οι Μελίσσης- Λεοντίου.

* Η ΠΑΕ έβγαλε ανακοίνωση ενόψει του παιχνιδιού με τη Βιγιαρεάλ την Τρίτη(10/3, 21:45) για τους «16», προειδοποιώντας τους φιλάθλους. «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ υπενθυμίζει, εν όψει του επερχόμενου αγώνα με την Βιγιαρεάλ για τη φάση των "16" του Champions League, ότι η UEFA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε θέματα που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και κυρίως στη χρήση συσκευών laser, πυροτεχνημάτων και καπνογόνων. Προτρέπει συνεπώς τους φιλάθλους μας, τους οποίους ευχαριστεί θερμά για την εκ νέου μαζική υποστήριξη που αναμένεται να παρέχουν στην ομάδα, να διατηρήσουν τη συμπεριφορά τους σε αυστηρά φίλαθλα πλαίσια, όπως υποδειγματικά έπραξαν και σε προηγούμενους αγώνες του Champions League. Επισημαίνει τέλος, ότι η κατά το δυνατόν έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο θα διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία εισόδου στις κερκίδες και τη συνολικότερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων»

Βλέπει Μόουτσε

Τον 21χρονο επιθετικό της Μπόκα Τζούνιορς, Πάμπλο Μόουτσε, έχει βάλει στο… μάτι ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο νεαρός άσος βρίσκεται στο στόχαστρο των «πρασίνων» από την περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά το θέμα δεν προχώρησε λόγω της θέσης ξένου που καταλαμβάνει.

Εν όψει καλοκαιριού, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα επανεξετάσουν την περίπτωσή του και μάλιστα είχαν μια πρώτη επαφή με την Μπόκα για να διαπιστώσουν τις απαιτήσεις της για το 50% των δικαιωμάτων του. Ο παίκτης θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και για το λόγο αυτό η ολική του αγορά απαιτεί περί τα 5εκατ. ευρώ.



Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x