Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με επιστολή στους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρέδωσε τις έξι θέσεις που θεωρεί πως πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα τόσο στην εικόνα των «πρασίνων» όσο και στο θέμα του νέου γηπέδου στο Βοτανικό…
Αναλυτικά, η επιστολή:
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, σαν παρακαλώ να ενημερώσετε τα μελη του ΔΣ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις κατώτερο απόψεις μου που εξέθεσα στην προηγηθείσα συνάντηση των μετόχων:
1: Συμφωνά με τον διετή σχεδιασμό μας, ο στόχος μα για την επόμενη χρονιά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλαδος, καθώς και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, ανάλογη τουλάχιστον, της φετινής. Για να επιτύχουμε τους στόχους χρειάζεται σοβαρότητα, επιμονή, επενδύσεις και σωστή διαχείριση.
2: Ο προπονητής και ο διευθυντής ποδοσφαίρου πρέπει να κριθούν από τα αποτέλεσμα τους, ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, κατά τη λήξη των συμβολαίων τους (τέλος περιόδου 2009-2010)
3: Οι μεγάλες ομάδες, χρειάζονται μεγάλους παίκτες. Ο ΠΑΟ διαθέτει ήδη ένα εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, που όμως πρέπει να ενισχυθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις ανάγκες του προπονητή, ώστε, αφού η διοίκηση κάνει το καθήκον της, μπορούμε να αναζητήσουμε τις αντίστοιχες ευθύνες και από τον ίδιο.
Ο στόχος της μεταγραφικης περιόδου είναι να μας βεβαιώσει ο προπονητής, ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες που θα έχει.
Προφανώς θα είμαι ευχαριστημένος αν επιτευχθεί ο στόχος με τα λιγότερα δυνατά χρήματα, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμη και να δαπανήσουμε ποσό μεγαλύτερο των σημερινών ταμειακών διαθεσίμων της ΠΑΕ προκειμένου να κάνουμε τα όνειρα όλων μας πραγματικότητα.
Φυσικά αν αυτό συμβεί, πρέπει να προχωρήσουμε σε τραπεζικό δανεισμό, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή σε συνδυασμό των δυο επιλογών
4: Η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό είναι η μόνη μακροπρόθεσμα βιώσιμη επιλογή για έναν σύλλογο που επί της ουσίας ανήκει στα εκατομμύρια των φιλάθλων του και είναι υγιής και ισχυρή, όπως και όλα τα δημοκρατικά συστήματα. Μέσω αυτής προτείνω την επανεκλογή του κυρίου Νίκου Πατέρα ως προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με απόλυτη εξουσία για να αποφασίζει σε όλα τα θέματα της εταιρίας μέχρι τη λήξη της θητείας του, χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτεί ή να έχει τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων για τις αποφάσεις του.
Με αυτό τον τρόπο θα αρθούν και ορισμένες «αγκυλώσεις» που παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη περίοδο της πολυμετοχικότητας. Βεβαίως, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά συστήματα οι μέτοχοι κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου μπορούν να εκφράζονται αντιπολιτευτικά ή συμπολιτευτικά (όπως έχω κάνει εγώ σεβόμενος και υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει) χωρίς αυτό να σημαίνει διάσπαση ή πρόβλημα στην πολυμετοχικότητα κ.τ.λ.
Δημοκρατία σημαίνει εκλογή διοίκησης και οργάνων από τη πλειοψηφία και όχι απαραίτητα ομοφωνία. Το πώς επιλέγει να αντιδράσει ένας μέτοχος που μειοψηφεί στις αποφάσεις είναι καθαρά θέμα παιδείας, σοβαρότητας και, τυχόν, προσωπικών επιδιώξεων.
5: Παράλληλα νομίζω, ότι κατά τη διάρκεια της αμέσως επόμενης περιόδου, ο κ. Ν. Πατερας έχει τη δυνατότητα να μειώσει δραστικά τα υπέρογκα και περιττά έξοδα της πολυτελούς διοικητικής λειτουργίας της ΠΑΕ, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες των επενδύσεων και εξόδων στο ποδοσφαιρικό τμήμα
6: Τέλος, επί του γηπέδου του Βοτανικού η θέση μου είναι ότι το όλο θέμα έχει τεθεί εξ' υπαρχής χωρίς υπαιτιότητα του κ. Γ. Βαρδινογιάννη σε λανθασμένες βάσεις και έχει συνδεθεί κακώς με πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Αυτό είχε και έχει σαν αποτέλεσμα απαράδεκτες καθυστερήσεις και προβλήματα που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί. Προτείνω να αποσταλεί στο Δήμο Αθηναίων μια τελική επιστολή με αίτημα την ανάληψη από μέρος του όλων των νομικών ευθυνών και την παροχή των εγγυήσεων που χρειαζόμαστε, ώστε το γήπεδο να προχωρήσει άμεσα. Αν ο Δήμος αρνηθεί τότε αυτός ο εγκλωβισμός μας θα πρέπει να τελειώσει. Να καταγγείλουμε τη σχετική σύμβαση ζητώντας αποζημιώσεις και να αποχωρήσουμε από το σχέδιο της διπλής ανάπλασης. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να αποκτήσουμε γήπεδο με τον σωστό τρόπο όπως αρμόζει στην σοβαρότητα και την ιστορία του συλλόγου μας.
Με τιμή Ανδρέας Βγενόπουλος
Υ.Γ.1: Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχω καμία προσωπική επιδίωξη ή στόχο από την ανάμειξή μου στον Παναθηναϊκό και δυστυχώς έστω και έμμεσα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτως ή άλλως η έλλειψη σοβαρότητας, τα γελοία παρασκήνια και η γενική απροθυμία να αντιμετωπιστεί η φραστική βία με τοποθετούν ήδη εκτός αυτού του χώρου. Κάνω ακόμη υπομονή για να στηρίξω την προσπάθειά σας ώστε να υλοποιήσουμε τα Παναθηναϊκά μας οράματα.
Υ.Γ.2: Η συμμετοχή του ΠΑΟ και στο final 4 του Βερολίνου ανεξάρτητα από την κατάκτηση ή μη του τίτλου, είναι μια μεγάλη επιτυχία κι αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο σύλλογός μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Συγχαρητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου που μας έκαναν και πάλι υπερήφανους
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






