Stoiximan Super League

Τσιρίλο: «Νίκες παντού»

Ένα φλερτ που κρατούσε από πέρυσι ολοκληρώθηκε φέτος με την άφιξη του Μπρούνο Τσιρίλο στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός αμυντικός βρίσκεται αυτό το διάστημα στο Άρνεμ της Ολλανδίας με την αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά», εκεί που «χτίζεται» η ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Ο Τσιρίλο μίλησε στη «SportDay» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φιλοσοφία του Σάντος και στους στόχους του ΠΑΟΚ. «Να κερδίζουμε όπου και αν παίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Τα «λαβράκια» από τη Νέων.

Ένα φλερτ που κρατούσε από πέρυσι ολοκληρώθηκε φέτος με την άφιξη του Μπρούνο Τσιρίλο στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός αμυντικός βρίσκεται αυτό το διάστημα στο Άρνεμ της Ολλανδίας με την αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά», εκεί που «χτίζεται» η ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Ο Τσιρίλο μίλησε στη «SportDay» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φιλοσοφία του Σάντος και στους στόχους του ΠΑΟΚ. «Να κερδίζουμε όπου και αν παίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

• Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την προετοιμασία της ομάδας;

«Είναι πραγματικά πολύ καλές. Γίνεται σωστή δουλειά, το σύνολο της ομάδας είναι σε καλή κατάσταση και μέχρι τώρα όλα είναι καλά».

• Εχεις δουλέψει και στο παρελθόν με τον Σάντος. Διαπιστώνεις να υπάρχουν διαφορές στο τρόπο δουλειάς του από τότε σε σχέση με σήμερα;

«Οχι, η φιλοσοφία του προπονητή δεν έχει αλλάξει. Απ' ό,τι θυμάμαι είναι η ίδια τότε και τώρα».

• Εχει ενδιαφέρον να μας σχολιάσεις αυτή τη φήμη που υπάρχει στην Ελλάδα ότι ο Σάντος είναι αμυντικογενής προπονητής και προσέχει πρώτα την άμυνα της ομάδας του.

«Ολοι πρέπει να σεβόμαστε τη φιλοσοφία του, για την οποία ούτε και εγώ θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Από εκεί και πέρα, όμως, και ο Σάντος είναι προπονητής που θέλει να κερδίζει και δεν του αρέσει να χάνει. Ετσι απλά»…

• Αλήθεια, τι πιστεύεις ότι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να διεκδικεί κάθε χρόνο τους ίδιους στόχους με τους τρεις της Αθήνας;

«Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα μέσα στις τρεις–τέσσερις καλύτερες ελληνικές ομάδες. Δεν θέλω να λέω τι μπορεί να κατακτήσει. Ολοι μας θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε γήπεδο που παίζουμε. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Δεν θέλω να υπόσχομαι πρωταθλήματα και Κύπελλα, το θέμα είναι να κερδίζουμε όπου και αν παίζουμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μπρούνο Τσιρίλο στο σημερινό φύλλο (15/7) της «SportDay».

Τα «λαβράκια»

Την προετοιμασία του ΠΑΟΚ ως γνωστόν ακολουθούν έξι «πιτσιρικάδες» από την ομάδα των Νέων του συλλόγου. Μεγαλύτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει με την αγωνιστική τους παρουσία οι Αριστοτέλης Καρασαλίδης και Αλέξανδρος Αποστολόπουλος. Ο Καραλασίδης παίζει στο κέντρο της άμυνας και ο Φερνάντο Σάντος δείχνει να τον υπολογίζει ακόμα και για την πρώτη ομάδα, αφού του έχει δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής, τόσο στα φιλικά, όσο και στα εσωτερικά διπλά.

Ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του έχει κάνει ο Αποστολόπουλος. Άξιο αναφοράς στην περίπτωσή του, το γεγονός ότι από δεξί εξτρέμ που λογιζόταν έως την περασμένη περίοδο, τον συναντάμε πλέον στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έχει καλή σέντρα, μπαίνει δυνατά στις φάσεις ενώ χαρακτηρίζεται για την οξυδέρκειά του.

Βιεϊρίνια: «Τώρα δουλειά»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια βρίσκεται από χθες στο Άρνεμ και μετά το τέλος του φιλικού με τη Ναϊμέγκεν έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ με κανονική μεταγραφή και όχι ως δανεικός:

«Είμαι ικανοποιημένος που τελείωσε το σίριαλ αυτό με θετικό αποτέλεσμα. Από εδώ και πέρα, όμως, θέλει πολλή δουλειά για να ετοιμαστώ και να ευχαριστήσω με αυτόν τον τρόπο τους παράγοντες που με έφεραν στον ΠΑΟΚ. Δεν κρύβω ότι πέρασα στιγμές άγχους, γιατί ο ΠΑΟΚ με ήθελε πολύ, αλλά και η Πόρτο ξέρω πόσο σκληρή είναι στις διαπραγματεύσεις της. Δεν αισθάνομαι πολύ διαφορετικά από πέρυσι τώρα που ανήκω στον ΠΑΟΚ, σκοπός μου είναι ο ίδιος, να δουλεύω δηλαδή και να κάνω αυτό που θέλει ο προπονητής μου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και προσωπικά να μην έχω ανάλογο τραυματισμό όπως αυτός με άφησε αρκετά πίσω».

Τα ακριβή δεδομένα της μεταγραφής είναι τριετές συμβόλαιο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα δώσει 300.000 ευρώ στην Πόρτο, που κρατάει το 33% των δικαιωμάτων του.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x