Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία για μπακ

Τις επαφές με τους δεξιούς μπακ που έχει καταλήξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ξεκινήσει ο Νίκος Θανόπουλος. Στην κορυφή της λίστας του Σερβοέλληνα τεχνικού της ΑΕΚ βρίσκεται ο Σιμπονίσο Γκάξα. Τέλος ο Λεονάρντο για την «Ένωση» που ψάχνει πλέον άλλον επιτελικό μέσο. Νέα πρόταση για Τζεμπούρ από Αννόβερο. Που «κολλάει» το θέμα με τους νέους επενδυτές. «» θεωρεί ο Τόλης Χριστοφοράκης.

Τις επαφές με τους δεξιούς μπακ που έχει καταλήξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ξεκινήσει ο Νίκος Θανόπουλος. Στην κορυφή της λίστας του Σερβοέλληνα τεχνικού της ΑΕΚ βρίσκεται ο Σιμπονίσο Γκάξα, με τους Αργεντινούς Κάρλος Αραούχο και Πάμπλο Χερές να βρίσκονται πίσω από τον Νοτιοαφρικανό οπισθοφύλακα. Ο διεθνής παίκτης αγωνίζεται στη Μαμελόντι Σαντάουνς, στην οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2012. Η μεταγραφή του Γκάξα εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 700.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το συμβόλαιό του.

Σε ό,τι αφορά τον Κάρλος Αραούχο, ο μάνατζέρ του έκανε λόγο για προχωρημένες συζητήσεις και ανέφερε: «Αν η γραπτή πρόταση της ΑΕΚ μοιάζει μ' αυτήν που έχουμε συζητήσει προφορικά, μπορώ να πω πως ο Αραούχο είναι πολύ κοντά στην ελληνική ομάδα», τόνισε ο Κρίστιαν Μπράγκαρνικ στη «SportDay» και μίλησε για το τι έχει συζητηθεί: «Ενημερώθηκα από Ελληνα μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό της ΑΕΚ για τη συνάντηση που είχαν πρόεδρος και προπονητής το βράδυ της Δευτέρας και συζητήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει η μεταγραφή, δεδομένου ότι η ΑΕΚ δεν γίνεται να πληρώσει και το γραφείο μάνατζερ στο οποίο ανήκουν τα δικαιώματά του».

Στην Ισπανία θα φτάσει ο μάνατζερ του Πάμπλο Χερές, προκειμένου να ακούσει την πρόταση ομάδας της Primera Division που ενδιαφέρεται για τον 25χρονο μπακ.

Τέλος ο Λεονάρντο, πάει για άλλον

Αρνητική ήταν για ακόμη μία φορά η απάντηση του Γιάννη Κομπότη στην πρόταση της ΑΕΚ για την παραχώρηση του Λεονάρντο. Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού συναντήθηκε χθες με τον μάνατζερ του Βραζιλιάνου παίκτη, ο οποίος δεν αγωνίζεται ούτε στα φιλικά! Ο ατζέντης του 22χρονου ρώτησε τον ισχυρό άνδρα των Βοιωτών αν έχει αλλάξει κάτι και εκείνος του απάντησε αρνητικά. Έτσι, η «Ένωση» θα κινηθεί τον Ιανουάριο για να κάνει τον Λεονάρντο δικό της, αφού το συμβόλαιό του λήγει τον καλοκαίρι του 2010.

Εν μεταξύ, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην αναζήτηση ενός επιτελικού μέσου, ωστόσο θεωρούν ότι η απόκτηση του δεξιού μπακ είναι αναγκαία. Μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση του δεξιού μπακ, στην ΑΕΚ θα εξετάσουν την περίπτωση του μεσοεπιθετικού.

Νέα πρόταση για Τζεμπούρ

Αργά χθες το απόγευμα έφτασε στα γραφεία της ΑΕΚ η νέα βελτιωμένη πρόταση του Αννόβερου για την απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ. Οι Γερμανοί προσφέρουν 2 εκατ. ευρώ (σ.σ.: 1,5 εκατ. ήταν η αρχική πρόταση) και περιμένουν την απάντηση της «Ένωσης».

Παρόλα αυτά, η γερμανική ομάδα δεν είχε νέα επαφή με τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό, με τον οποίο διαπιστώθηκε διαφορά στο τριετές συμβόλαιο που του προτείνεται (ο Τζεμπούρ ζητεί στάνταρ αποδοχές, τις οποίες οι Γερμανοί φτάνουν με τα μπόνους). Οι διοικούντες το Αννόβερο θέλουν να δώσουν τα χέρια με την ΑΕΚ, προτού διαπραγματευτούν ξανά με τον «τρομοκράτη».

Το σημείο τριβής

Όπως αναφέρει η «SportDay», ρόλο στην αρνητική τροπή της υπόθεσης με τους νέους επενδυτές φαίνεται να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι επιθυμούσαν να εισέλθουν στο μετοχικό σχήμα με ενισχυμένο μερίδιο. Το 21%, το οποίο θα αποκτούσαν με 9 εκατ. ευρώ δεν τους δίνει κυρίαρχο ρόλο κι αυτό ήταν πιθανότατα το σημείο τριβής, αφού ο Νίκος Νοτιάς έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να διατηρήσει τη δύναμή του στη διοίκηση.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x