Stoiximan Super League

ΠΑΟ: «Φτιαγμένος» ο Γιούρκας!

Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη εξέπληξε τους πάντες προσθέτοντας στον ρόστερ του τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Πλέον, είναι σειρά του ίδιου να αποδείξει στους επικριτές του ότι τα κακεντρεχή σχόλια εις βάρος του ήταν τουλάχιστον άδικα. Ο 28χρονος μπακ εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει τις απαντήσεις του εντός αγωνιστικών χώρων. Εκεί όπου κανείς δεν θα μπορεί να τον αμφισβητήσει…

Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη εξέπληξε τους πάντες προσθέτοντας στον ρόστερ του τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Πλέον, είναι σειρά του ίδιου να αποδείξει στους επικριτές του ότι τα κακεντρεχή σχόλια εις βάρος του ήταν τουλάχιστον άδικα. Ο 28χρονος μπακ εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει τις απαντήσεις του εντός αγωνιστικών χώρων. Εκεί όπου κανείς δεν θα μπορεί να τον αμφισβητήσει…

Ας πάρουμε όμως από την αρχή την ιστορία και ας δούμε πώς πήρε ο Γιούρκας την απόφαση να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μετά από πέντε χρόνια. Το φλερτ ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρχε σχεδόν από την πρώτη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης (σ.σ. Μάιο). Ουσιαστικές εξελίξεις δεν προέκυψαν αμέσως και το θέμα «πάγωσε» για αρκετές εβδομάδες. Η κατάσταση αναζωπυρώθηκε όταν ο Μπράις Μουν έδειχνε στους πρώτους αγώνες έξω από τα «νερά» του… Μάλιστα, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Σεϊταρίδης εθεάθη στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ήταν σαν να καλούσε τους διοικούντες να τον επαναπροσεγγίσουν.

Από την επόμενη κιόλας μέρα ο Γιούρκας μπήκε στα σχέδια των "πρασίνων", οι οποίοι άνοιξαν νέο κύκλο επαφών με τον παίκτη μέσω τρίτων. Του μεταφέρθηκε ότι επιθυμία όλων στην ΠΑΕ είναι να συνεργαστούν μαζί του, αλλά εκείνος περίμενε τις Κολωνία και Τζένοα. Πράγματι, αν όλα κυλούσαν βάσει των όσων του είχαν υποσχεθεί, ο διεθνής αμυντικός θα βρισκόταν στο ρόστερ της γερμανικής ομάδας. Η αλλαγή στάσης όμως της Κολωνίας (σ.σ. αρχικά του προσέφερε 850.000 ευρώ ετησίως, αλλά στην πορεία έπεσε στις 700.000) και η επιθυμία της Τζένοα να τον δοκιμάσει πρώτα, λειτούργησαν εκ του αποτελέσματος ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό.

Ετσι, την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα της μεταγραφής του στους «πράσινους» μπήκε στην τελική του ευθεία. Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, τον κάλεσε στο γραφείο του (σ.σ. παρουσία και του Αντωνίου) και η συμφωνία επικυρώθηκε. Ο Σεϊταρίδης έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι ανυπομονεί να αγωνιστεί και φέρεται να είπε στους δύο άντρες: «Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα όλο αυτό το διάστημα. Λένε πολλά σε βάρος μου και έχω όρεξη να παίξω. Θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό. Με ενδιαφέρει μόνο να παίξω, όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Είμαι φτιαγμένος για μπάλα και να βοηθήσω να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Εν τέλει υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων, έναντι 600.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, 700.000 τον δεύτερο, 800.000 τον τρίτο και 900.000 τον τέταρτο. Αυτά τα χρήματα θα τα εισπράξει ο Γιούρκας μόνο αν πιάσει το 60% των συμμετοχών, αλλιώς θα πέφτει σε ένα ποσό περίπου 200-300.000 ευρώ. Ακολούθως, μαζί με τον Αντωνίου, πήγε στην Παιανία για να συνομιλήσει με τον προπονητή. Μπροστά στον Χενκ Τεν Κάτε έδειξε πάλι ότι "διψά" για μπάλα: «Εχω να αποδείξω πολλά και είμαι αποφασισμένος για αυτό. Εκανα μόνος μου προπονήσεις όλο το καλοκαίρι και σε 20 ημέρες θα είμαι έτοιμος», για να του απαντήσει ο Ολλανδός: «Σε πιστεύω, αλλά δεν πρέπει να βιαστείς. Σε θέλαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να σε θέλουμε, αλλά μη βιάζεσαι. Οταν θα είσαι έτοιμος, θέλω να είσαι 100%».

Σήμερα αναμένεται να πάει στην Παιανία και να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της νέας του ομάδας. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατον να βοηθήσει άμεσα το «τριφύλλι», λόγω του ότι δεν έχει ακολουθήσει καθόλου προετοιμασία, όμως εκτιμάται ότι σε ενάμιση με δύο μήνες θα είναι σε θέση να πατήσει πάλι χόρταρι.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x