Stoiximan Super League

«Σωτήρας»… Νίνης!

Το γκολ του κορυφαίου του αγώνα, Σωτήρη Νίνη στο 73ο λεπτό έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη 1-0 επί του Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και …έσωσε τους «πράσινους» από το άγχος της ισοπαλίας η οποία –σε περίπτωση αυριανής νίκης του Ολυμπιακού- θα τους άφηνε τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το γκολ του κορυφαίου του αγώνα, Σωτήρη Νίνη στο 73ο λεπτό έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη 1-0 επί του Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και …έσωσε τους «πράσινους» από το άγχος της ισοπαλίας η οποία –σε περίπτωση αυριανής νίκης του Ολυμπιακού- θα τους άφηνε τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το ματς

«Δια πυρός και σιδήρου» ήρθε η νίκη του «τριφυλλιού» στη Θεσσαλονίκη, στο ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια. Κρατάνε μόνο τους τρεις βαθμούς και την εξαιρετική εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη οι «πράσινοι» που είχαν μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη. Πολύ δουλειά σε θέματα τακτικής, αλλά και αμυντικής λειτουργίας περιμένει τον τεχνικό και τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μένουν «ζωντανοί» στη μάχη για την πρώτη θέση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η νίκη αυτή δίνει χρόνο στον προπονητή των ''πρασίνων'' προκειμένου να καταφέρει να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας.

Πολύ καλή κατά διαστήματα η εμφάνιση των παικτών του Ηρακλή, που έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν, κάτι που αν γινόταν θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα. Οι προσπάθειες του –εξαιρετικού κατά τα άλλα- Ιάκομπ δεν βρήκαν στόχο και έτσι ο «Γηραιός» δεν μπόρεσε να κερδίσει τίποτα άλλο εκτός από τις εντυπώσεις.

Το κέντρο των «πρασίνων» δεν λειτουργούσε σωστά, με συνέπεια να μην υπάρχει γρήγορη ανάπτυξη. Παράλληλα, Νίνης και Ρουκάβινα δεν έδειχναν να καταλαβαίνουν το ρόλο του στα άκρα. Δεν θα ήταν λάθος αν έλεγε κανείς ότι έβλεπε ακόμη την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε στο γήπεδο. Από την άλλη μεριά, Ηλιάδης και Παπαστεριανός έκαναν καλή δουλειά στα χαφ, ενώ Επστάιν από τα δεξιά και Ιάκομπ δημιουργούσαν κινδύνους για την εστία του Τζόρβα.

Στα πρώτα 20’ οι παίκτες του «Γηραιού» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έδειχναν να πατάνε καλά μέσα στο γήπεδο αλλά και το πρόβλημα συνεργασίας του κεντρικού αμυντικού διδύμου, αφού Μπιάρσμιρ και Καντέ είχαν κάποιες στιγμές ασυνεννοησίας.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ισορρόπησαν στη συνέχεια αλλά και πάλι είχαν πολύ μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Άλλωστε, η καλύτερη στιγμή προήλθε από «γιόμα» των αμυντικών προς τον Σισέ και όχι από κάποια οργανωμένη ενέργεια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Σάββα Κωφίδη συνέχισαν να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Επστάιν και τη δύναμη των Ιάκομπ και Μπόσνιακ, που πάταγαν περιοχή δημιουργώντας κινδύνους για την εστία του Παναθηναϊκού. Μετά το 60’ άρχισε να λειτουργεί το αίσθημα αυτοσυντήρησης των παικτών του Παναθηναϊκού και … οι φωνές του Νίκου Νιόπλια από τον πάγκο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να κερδίσουν μέτρα μέσα στο γήπεδο και να πιέσουν το αντίπαλό τους.

Η λύτρωση ήρθε στο 73’ από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του αγώνα, τον Σωτήρη Νίνη που σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Προηγήθηκε σέντρα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά και κοντρόλ του Σισέ, με τον νεαρό να κάνει άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο τέλος κεφαλιά του Κατσιαμπή, εξουδετέρωσε ο Τζόρβας και το 0-1 έμεινε.

Το φίλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Κατσιαμπής, Σαρακατσάνος, Περπερίδης (89΄ Βέλλιος), Γιαννούλης, Παπαστεριανός (79΄ Ντίκα), Ηλιάδης, Τουμά (79΄Κονέ), Επστάιν, Μπόσνιακ, Ιάκομπ

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο (81΄ Σιμάο), Σισέ, Ρουκάβινα (46' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (88΄ Γκάμπριελ)

Διαιτητές: Σπάθας (Πειραιώς), Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Καυταντζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x