Stoiximan Super League

Φουστέ: «Ανυπομονώ…»

Επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό ο Νταβίδ Φουστέ μιλώντας στον ισπανικό Τύπο. «Ήταν μοναδική ευκαιρία που δεν μπορούσα να χάσω. Περιμένω πώς και πώς να παίξω για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός», δήλωσε ο 28χρονος επιθετικός της Βιγιαρεάλ. Ολοκληρώνεται και του Μοϊσές, επόμενο μέλημα η απόκτηση ενός σέντερ φορ περιοχής.

Επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό ο Νταβίδ Φουστέ μιλώντας στον ισπανικό Τύπο. Ο 28χρονος επιθετικός χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία την πρόταση που του παρουσιάστηκε και αποκάλυψε πως ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον από τον ίδιο τον Ερνέστο Βαλβέρδε πριν από μία εβδομάδα.

«Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ευκαιρία για μένα και δεν μπορούσα να τη χάσω. Είναι μία πολύ καλή συμφωνία για μένα, από οικονομικής και αγωνιστικής άποψης. Η προοπτική μεταγραφής στον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε πριν μία εβδομάδα και εξ αρχής μου άρεσε. Ήταν μία συμφέρουσα πρόταση, τόσο για μένα όσο και για τη Βιγιαρεάλ. Από τη στιγμή λοιπόν που και οι τρεις πλευρές ήταν ικανοποιημένες, ήταν λογικό να κλείσει η συμφωνία», δήλωσε ο Ισπανός άσος και πρόσθεσε:

«Ο ίδιος ο κύριος Βαλβέρδε επικοινώνησε μαζί μου και με έπεισε πως θα έχω πολλές ευκαιρίες να αγωνιστώ και ότι θα είναι μία πολύ καλή επιλογή για την καριέρα μου. Έτσι δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για μένα και πίστευα πως θα άξιζε να τη ζήσω. Άλλωστε, αυτή τη σεζόν μάλλον δεν θα είχα πολλές συμμετοχές γιατί υπάρχουν πολλοί παίκτες στη θέση μου. Η πρόταση του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να είχε έρθει σε καλύτερη στιγμή. Ανυπομονώ να δω πώς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλω να δω πώς θα προσαρμοστώ σε μία νέα χώρα κι ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο και περιμένω πώς και πώς να παίξω για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

Νωρίτερα, ο προπονητής της Βιγιαρεάλ, είχε μιλήσει για την παραχώρηση του Φουστέ. «Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Νταβίδ. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Προσωπικά αισθάνομαι ότι έπαιξα σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική του καριέρα», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός, που είχε συνεργαστεί με τον 28χρονο επιθετικό στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει τα χέρια με τη Βιγιαρεάλ έναντι περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο 28χρονος περιφερειακός επιθετικός θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο και οι ετήσιες απολαβές του θα είναι κοντά στις 400.000 ευρώ. Ο Ισπανός αναμένεται να έρθει αύριο στην Αθήνα για να κλείσει στους Πειραιώτες.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός σέντερ φορ περιοχής. Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκονται τα ονόματα του Καλού Ούτσε της Αλμερία, του Μάτε Μπίλιτς της Σπόρτινγκ Χιχόν και του Τσιτέ της Ρασίνγκ Σανταντέρ. Επίσης, στα υπ’ όψιν βρίσκεται ο Γουεμπό της Μαγιόρκα.

Τελειώνει του Μοϊσές

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μοϊσές Ουρτάδο στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες συμφώνησαν με την Εσπανιόλ έναντι 1,6 ή 1,7 εκατ. ευρώ, όμως ο παίκτης ζητάει κλειστό τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 850.000 ευρώ. Η πρώτη πρόταση των «ερυθρόλευκων» ήταν για τριετές συμβόλαιο, αλλά του πρόσφεραν 650.000 με 700.000 ευρώ. Η διαφορά αυτή δεν είναι ικανή για να χαλάσει η μεταγραφή και στην Ισπανία θεωρούν ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση για τον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο οι Πειραιώτες να ανακοινώσουν την απόκτηση Μοϊσές.

Πρόβα ενόψει Ηρακλή

Τους παίκτες που προτίθεται να χρησιμοποιήσει στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με τον Ηρακλή σκέφτεται να βάλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στον αποψινό αγώνα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:00, ΕΤ-1 / sport-fm.gr). Ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-1-4-1, όπως στο παιχνίδι με τη Ρόμα.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης. Στην άμυνα θα παίξουν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ντουντού, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ιμπαγάσα και Ριέρα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντέστο, Σοϊλέδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης και Ντιόγο. Δεν θα παίξει ο Εντσο Μαρέσκα, ο οποίος πριν αρχίσει η χθεσινή προπόνηση παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι, με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x