Stoiximan Super League

Στο «παζάρι»… έπαιξε καλύτερα!

Σε μια μέρα που κυριάρχησε στο μεταγραφικό «παζάρι» -αποκτώντας τον Νέμεθ, κλείνοντας τον Φουστέ και ανακοινώνοντας τον Σουμπίνιο- ο Ολυμπιακός δεν… έπαιξε ανάλογα «καλή μπάλα» και στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν μουδιασμένοι απέναντι στη Λα Κορούνια, έμειναν στο άνοστο 0-0 με τους Ισπανούς και δεν έδωσαν συνέχεια στη μεγάλη εμφάνιση με τη Ρόμα.

Σε μια μέρα που κυριάρχησε στο μεταγραφικό «παζάρι» -αποκτώντας τον Νέμεθ, κλείνοντας τον Φουστέ και ανακοινώνοντας τον Σουμπίνιο- ο Ολυμπιακός δεν… έπαιξε ανάλογα «καλή μπάλα» και στο γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν μουδιασμένοι απέναντι στη Λα Κορούνια, έμειναν στο άνοστο 0-0 με τους Ισπανούς και δεν έδωσαν συνέχεια στη μεγάλη εμφάνιση με τη Ρόμα.

Πως έπαιξε

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Γκαλίτσιος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού-Γ. Παπαδόπουλος, στην τριάδα μπροστά τους οι Σοϊλέδης (αριστερά), Φετφατζίδης (κέντρο), Ρόμενταλ (δεξιά) και προωθημένος ο Μήτρογλου.

Σαν πλήρης… αλλά για λίγο!

Η απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τους Ριέρα, Ιμπαγάσα, Τοροσίδη και Ζαϊρί δεν αφαίρεσε διάθεση από τον Ολυμπιακό. Σε βάθος χρόνου, όμως, «καθρεφτίστηκε» στην απόδοσή του. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και στο πρώτο κιόλας εικοσάλεπτο είχαν φτιάξει ήδη τρεις «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ.

Αφού, λοιπόν, ο Ρόμενταλ τελείωσε επιπόλαια την ωραία ενέργεια του Μήτρογλου, ο ίδιος ο Έλληνας φορ «σπατάλησε» στη συνέχεια την ασίστ του Παπαδόπουλου και ο Φετφατζίδης έκλεισε το φεστιβάλ αστοχίας (πλασάροντας… στη θύρα 7, μετά το υπέροχο γύρισμα του Δανού), οι διακόπτες έπεσαν.

Η διάθεση του Ντουντού, οι ατομικές ενέργειες του Φετφατζίδη και η κινητικότητα του Ρόμενταλ δεν υπερκάλυπταν τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και η υποτονική ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων» φυσιολογικά δεν παρήγαγε άλλες ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα.

Έγινε… για να γίνει

Η ριζική… αναδιάρθρωση της ενδεκάδας από τον Βαλβέρδε (σε αυτή μπήκαν οι Ντιόγκο, Όσκαρ, Ζαϊρί, Ιμπαγάσα, Κατσικογιάννης και Μοδέστο) «φρέσκαρε» μεν τον Ολυμπιακό -δε βελτίωσε, ωστόσο, δραστικά την απόδοσή του. Ενώ, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εκ νέου δυνατά -με την ωραία συνεργασία των Όσκαρ (σέντρα) και Ντιόγο (κεφαλιά) να σταματάει στο δοκάρι- η δυσκολία τους να διασπάσουν την κλειστή άμυνα των Ισπανών παρέμενε εμφανής.

Η είσοδος των Ριέρα (παραμένει ανέτοιμος) και Τοροσίδη δεν έδωσε στην ομάδα του Βαλβέρδε τη δημιουργικότητα που πιθανότατα εκείνος περίμενε -την ίδια ώρα που οι Ισπανοί είχαν αρχίσει να «ξεμυτίζουν» όλο και πιο συχνά στις αντεπιθέσεις. Η ομοιότητα της αποτελεσματικότητας τους, ωστόσο, με εκείνη των «ερυθρόλευκων» δεν άλλαξε το σκορ και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους οπαδούς των τελευταίων να έχουν ξεχάσει ήδη το ματς.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος (46' Μοδέστο), Μπράβο (61' Χολέμπας), Γκαλίτσιος (61' Τοροσίδης), Γιάννης Παπαδόπουλος (46' Κατσικογιάννης), Φετφατζίδης (61' Ριέρα), Ρόμενταλ (46' Ιμπαγάσα), Σοϊλέδης (46' Ζαϊρί), Ντουντού (46' Οσκαρ), Μήτρογλου (46' Ντιόγκο)

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (Μιγκέλ Λοτίνα): Μουνίθ, Ρούμπεν, Λόπο, Ρίκι (69' Αντριάν), Σαούλ (76' Ροντρίγκεζ), Λαουρέ, Αντόνιο Τόμας, Γουαρδάδο, Σολότο, Ντομίνγκεζ (84' Βαλερόν), Πέρεζ (76' Ντεσμαρέ)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x