Stoiximan Super League

Βαλβέρδε: «Νίκη ψυχολογίας»

Τρίποντο που μπορεί να δώσει ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή χαρακτήρισε αυτή του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Τρίποντο που μπορεί να δώσει ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή χαρακτήρισε αυτή του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

«Είναι μια νίκη ψυχολογίας. Πέρα από ένα λάθος στην άμυνα από το οποίο δημιουργήθηκε η μοναδική ευκαιρία της Κέρκυρας, δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον αντίπαλο. Το χτίσιμο της ομάδας γίνεται από την άμυνα προς την επίθεση και πρέπει να υπάρχει σιγουριά από την άμυνα που θα μεταφέρεται στις υπόλοιπες γραμμές», τόνισε ο Βάσκος τεχνικός, αλλά φάνηκε να έχει κάποια παράπονα από την αποτελεσματικότητα των παικτών του: «Πρόθεσή μου είναι η ομάδα να δίνει πάντα το 100%. Μπορούσαμε σήμερα να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ και κάποιος να πίστευε πως αυτό ήταν το τοπ της απόδοσής μας. Θα ήταν ωραίο να πετυχαίναμε πάντα πέντε γκολ όπως απέναντι στη Ρόμα, αλλά στο προηγούμενο ματς με τον Ηρακλή, όπως και σήμερα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες».

Ερωτηθείς αν έχει καταλήξει σε ένα σχήμα με το οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα απάντησε: «Δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο σχήμα και δεν προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στη σεζόν. Πάντα θα υπάρχουν παραλλαγές, κυρίως γιατί υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίζουν σε πολλές θέσεις, αλλά και γιατί η ομάδα πρέπει να βασίζεται σε όλους τους παίκτες».

Για την επιλογή του να παίξει χωρίς καθαρόαιμο φορ μετά την αντικατάσταση του Μήτρογλου από τον Μιραλάς, είπε: «Ο Μιραλάς μπορεί να προσφέρει και ως ακραίος, αλλά και ως κεντρικός επιθετικός. Από τον τρόπο παιχνιδιού της Κέρκυρας στο πρώτο ημίχρονο είχαν δημιουργηθεί κάποια κενά που ο Μήτρογλου δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί λόγω του κορμιού του, γι’ αυτό κι έβαλα τον Μιραλάς. Ήμασταν στατικοί στην επίθεση».

Η απουσία του κόσμου επηρέασε τις προσπάθειες των παικτών. «Μας έλειψε πολύ ο κόσμος. Όταν παίζουμε χωρίς φιλάθλους, νιώθουμε πως είμαστε σε προπόνηση», είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Για το νέο ρόλο (αυτό του δεύτερου κεντρικού χαφ) που ανέλαβε ο Αριέλ Ιμπαγάσα τόνισε: «Μπορεί να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία τόσο ως κεντρικός χαφ, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνει πολύ καλά».

Τέλος, για τη μη συμμετοχή του Μάρκο Πάντελιτς ανέφερε: «Ήρθε πιο αργά από τους υπόλοιπους και θέλει περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί. Θα μπορούσα να τον είχα βάλει στην επανάληψη, αλλά εξήγησα τους λόγους που προτίμησα τον Μιραλάς. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι εντάξει από πλευράς φυσικής κατάστασης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x