Stoiximan Super League

Βαλβέρδε: «Πήραμε αυτό που θέλαμε»

Στη σημασία που έχει η νίκη μέσα σε μια έδρα όπως αυτή της Καβάλας (1-0), στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός υπενθύμισε τις δυσκολίες που υπέστησαν οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού στο «Ανθή Καραγιάννη» και παραδέχθηκε πως εκείνο που τον ενδιέφερε κυρίως ήταν η ομάδα του να φύγει νικήτρια από ‘κει.

Στη σημασία που έχει η νίκη μέσα σε μια έδρα όπως αυτή της Καβάλας (1-0), στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός υπενθύμισε τις δυσκολίες που υπέστησαν οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού στο «Ανθή Καραγιάννη» και παραδέχθηκε πως εκείνο που τον ενδιέφερε κυρίως ήταν η ομάδα του να φύγει νικήτρια από ‘κει.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού ξέραμε πού θα παίξουμε. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει πολύ δύσκολα, η ΑΕΚ έχασε και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο τέλος.

Ερχόμενοι, λοιπόν, σε αυτό το γήπεδο, ξέραμε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Στο τέλος, όμως πήραμε αυτό που θέλαμε και νικήσαμε σε μία δύσκολη έδρα»
, ανέφερε μετά το ματς ο Βαλβέρδε.

Αφού τόνισε, δε, πως ο Ολυμπιακός διαθέτει καλούς εκτελεστές στα πέναλτι (Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ) και χαρακτήρισε «κακοτυχία» το ότι δεν είχε σκοράρει μέχρι σήμερα από τη βούλα, στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε εκτενέστερα στο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Βαλβέρδε:

Που οφείλεται το γεγονός ότι από το 60' και μετά έπεσε η απόδοση του Ολυμπιακού;

«Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται το γεγονός. Ίσως να είναι και το ότι πριν από μία εβδομάδα χάσαμε στο τελευταίο λεπτό από λάθη της άμυνας. Οι παίκτες μας το είχαν στο μυαλό τους και ήθελαν να δυναμώσουν την αμυντική λειτουργία.
Χάσαμε ένα ντέρμπι και αυτό πάντα μας επηρεάζει.

Όταν βρίσκεσαι μπροστά με 1-0 και δεν καταφέρνεις να κάνεις το δεύτερο γκολ, πάντα φοβάσαι μην ισοφαριστείς και πάντα προσπαθείς να κρατήσεις το 1-0. Η Καβάλα δυσκολεύει τους αντιπάλους της και ξέρουμε ότι θα ερχόμασταν και θα υποφέραμε για να παίρναμε τη νίκη»
.

Κέρδισε η καλύτερη ομάδα; Και εν τέλει, το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο;

«Όσον αφορά στη δικαιοσύνη των αποτελεσμάτων, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ώρες. Εμείς ήρθαμε εδώ με την πρόθεση για να κερδίσουμε. Γνωρίζαμε από την αρχή, ότι δεν θα περνούσαμε ωραία εδώ. Θα είχαμε δυσκολίες και το ξέραμε. Γνωρίζαμε ότι σήμερα θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Οι περισσότερες ομάδες που ήρθαν εδώ, αντιμετώπισαν προβλήματα.

Εμείς προσπαθήσαμε να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στην επίθεση. Η Καβάλα είχε καλά μακρινά σουτ και μία καλή ευκαιρία στο β’ μέρος. Το παιχνίδι για μένα ήταν ισορροπημένο. Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Καβάλα έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι τρίτη στη βαθμολογία και πρέπει να την σεβαστούμε. Για μας, πάντως, ήταν σημαντικό να κερδίσουμε»
.

Έχετε άποψη για τη φάση του Αβραάμ Παπαδόπουλου που ζητάει πέναλτι η Καβάλα;

«Αν βρισκόσασταν κάποια στιγμή στον πάγκο και βλέπατε το παιχνίδι από εκεί, θα βλέπατε ότι δεν υπάρχει η καλύτερη οπτική γωνία. Δεν βλέπω πολύ καλά τέτοιες φάσεις από το σημείο που κάθομαι. Όμως αν θέλετε να σας πω την αλήθεια, τα βλέπω λίγο ερυθρόλευκα τα πράγματα (γέλια). Και σίγουρα ο προπονητής της Καβάλας θα το βλέπει ανάποδα».

Η αλλαγή του Φετφατζίδη ήταν για λόγους τακτικής ή κάτι άλλο;

«Ναι, ήταν για λόγους τακτικής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x