Stoiximan Super League

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0 (Τελικό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των play-off, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Μπροστά 3-0 στο σκορ η "Ένωση", με τον Δέλλα να ανοίγει το σκορ (21') και τον Ντιόπ να εξελίσσεται σε... δεινό σκόρερ (47', 68')! Κυρίαρχοι οι "κιτρινόμαυροι", που είχαν και δοκάρι στο πρώτο λεπτό με τον Σκόκο! Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των play-off, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Μπροστά 3-0 στο σκορ η "Ένωση", με τον Δέλλα να ανοίγει το σκορ (21') και τον Ντιόπ να εξελίσσεται σε... δεινό σκόρερ (47', 68')!

Κυρίαρχοι οι "κιτρινόμαυροι", που είχαν και δοκάρι στο πρώτο λεπτό με τον Σκόκο!

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.



90'+3': Λήξη του αγώνα

87': Μετά από κόντρες έξω απ' την περιοχή της ΑΕΚ, ο Αρίας πιάνει δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και φεύγει λίγο έξω απ' την αριστερή γωνία του Σάχα.

80' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Ντιόπ περνάει ο Ματέος.

79': Ο Λαγός εκμεταλλεύεται αδράνεια του Σνάουτσνερ από δεξιά, του "κλέβει" την μπάλα και σουτάρει μέσα απ' την περιοχή και αριστερά, αλλά ο Χαλκιάς αποκρούει με υπερένταση! Στην επαναφορά, ο Μίτσελ πιάνει νέο σουτ, αλλά ο Κοντρέρας πετάγεται πάνω στη γραμμή και απομακρύνει με το κεφάλι!

76' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Μίτσελ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Βιτόλο.

74' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Εκτός αγωνιστικού χώρου περνάει ο Φωτάκης και σε αυτόν μπαίνει ο Ελ Ζαρ.

68' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο από τον άξονα και κεφαλιά-πάσα του Δέλλα, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο Ντιόπ δεν δυσκολεύεται καθόλου να πλασάρει από κοντά τον Χαλκιά!

66' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λαγός περνάει στη θέση του Σκόκο.

66' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Σκόκο, επειδή κλώτσησε την μπάλα μετά από μια απόφαση του διαιτητή.

65' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Αρίας αντικαθιστά τον Τσουκαλά.

64': Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ! Ο Μουσλίμοβιτς επωφελήθηκε από τις κόντρες και έπιασε το συρτό σουτ -από διαγώνια θέση αριστερά στην περιοχή- αλλά η μπάλα έφυγε έξω από τον απέναντι δοκάρι του Σάχα.

57' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Σνάουτσνερ περνάει ο Λίνο.

55': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από γύρισμα του Γκαρσία από δεξιά και λανθασμένη απόκρουση του Μανωλά, ο Φωτάκης βρίσκεται τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά ο Αργεντινός βγαίνει και αποκρούει σωτήρια το πλασέ!

52' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Καφέ περνάει ο Γκερέιρο.

47' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Σκόκο από αριστερά, ο Ντιόπ νικά τους πάντες στον αέρα και με ωραία γυριστή κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χαλκιά!

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

41': Η πίεση της ΑΕΚ ψηλά δυσκολεύει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ενώ αναγκάζει αρκετές φορές τους παίκτες του Χάβου σε επικίνδυνα λάθη κοντά στην περιοχή τους.

35': Μετά την "κομπίνα" που κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ στην εκτέλεση του φάουλ, ο Δέλλας σουτάρει με φάλτσο και στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Χαλκιά.

34' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Τη βλέπει ο Κοντρέρας, που έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Καφέ.

31': Προσπαθεί ν' αντιδράσει ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ που δέχθηκε, ωστόσο η αδυναμία του να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα δεν του επιτρέπει να απειλήσει ιδιαίτερα την ΑΕΚ.

24': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Σε εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο από αριστερά, ο Μανωλάς προλαβαίνει την (κακή) έξοδο του Χαλκιά, όμως η κεφαλιά που πιάνει, φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

21' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο από αριστερά και κεφαλιά-γύρισμα του Μπαχά, ο Τσιρίλο αποκρούει λάθος με το κεφάλι και δίνει την ευκαιρία στον Δέλλα -που βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι- να ανοίξει με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά το σκορ!

15': Ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο -με τον ΠΑΟΚ, πάντως, να κυκλοφορεί κάπως καλύτερα την μπάλα, μετά το δυνατό ξεκίνημα και το δοκάρι του Σκόκο στο πρώτο λεπτό.

8': Πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Τσουκαλάς βγήκε στην αντεπίθεση από τον άξονα, πάσαρε ωραία δεξιά στον Μουσλίμοβιτς, αλλά το σουτ που έκανε εκείνος -από καλή θέση δεξιά στην περιοχή- δεν ήταν καλό και πέρασε παράλληλα με την εστία του Σάχα.

1' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ούτε 45 δευτερόλεπτα δεν χρειάστηκαν για να χάσει η ΑΕΚ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι! Σε ωραία αντεπίθεση της "Ένωσης", ο Μπαχά "τσίμπησε" ψηλοκρεμαστά την μπάλα για τον Σκόκο, εκείνος προχώρησε και πλάσαρε (στο τετ α τετ) τον Χαλκιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι κι έφυγε άουτ!

1': Έναρξη του αγώνα

18:00 - Οι παίκτες των δύο ομάδων ολοκλήρωσαν το ζέσταμα και αποχωρούν στα αποδυτήρια. Όλα είναι έτοιμα -και... ήσυχα στο άδειο ΟΑΚΑ- για να ξεκινήσει το ντέρμπι.

17:52 - Μόνο ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει τελικά στη διάθεσή του το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας του. Ο Ανδαλουσιανός... δεν χάνει καθόλου χρόνο μετά την επιστροφή του Νάτσο Σκόκο στις προπονήσεις και -παρά την αποχή, λόγω του τραυματισμού του στον τελικό του Κυπέλλου- τον χρησιμοποιεί στη βασική ενδεκάδα σήμερα.

Αντίθετα, ο Μάκης Χάβος είδε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να μην ξεπερνά τον τραυματισμό που υπέστη (οίδημα στον τετρακέφαλο) και αναγκάστηκε να τον αφήσει τελικά εκτός αποστολής. Τουλάχιστον ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θα στερηθεί τον Κοντρέρας, που παρουσιάστηκε έτοιμος και βρίσκεται στο βασικό σχήμα.

17:40 - Οι δύο ομάδες έχουν βγει για προθέρμανση στο άδειο -αλλά... ζεστό απ' τον ανοιξιάτικο ήλιο- ΟΑΚΑ.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ (80' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Μπαχά, Σκόκο (66' Λαγός).

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Γκέντσογλου.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς (65' Αρίας), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης, Αθανασιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τουμπάκαρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Από διαφορετικά μεν -θετικά για αμφότερους δε- αποτελέσματα προέρχονται οι δύο ομάδες. Με το πέρασμά του απ’ το Βόλο (2-1 τον Ολυμπιακό) ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των play-off, ενώ και η ΑΕΚ -με την ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό- έπεσε από αυτή, αλλά διατήρησε «στο χέρι της» την υπόθεση Champions League.





Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ 6 (4-2)
ΑΕΚ 5 (2-1)
Παναθηναϊκός 4 (2-3)
Ολυμπιακός Βόλου 0 (1-3)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Τετάρτη 18/5

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (17:15, NovaSports 1)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30, NovaSports 1)

Με… αντίθετα συναισθήματα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία των ομάδων τους οι τεχνικοί των δύο ομάδων. Την ώρα, λοιπόν, που ο Μανόλο Χιμένεθ έβλεπε τον Νάτσο Σκόκο να ξεπερνά τον τραυματισμό απ’ τον τελικό του Κυπέλλου και να τίθεται κανονικά στη διάθεσή του, το οίδημα που υπέστη ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αναγκάζει τον Μάκη Χάβο να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει αν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.

Σίγουρα εκτός ντέρμπι, δε, θα βρίσκονται οι τραυματίες Λυμπερόπουλος, Γιάχιτς και Ίβιτς (που άπαντες θα χάσουν και τα υπόλοιπα ματς των play-off), αλλά και ο Μίρκο Σαβίνι.

Σαφώς υπέρ της ΑΕΚ κλίνει η… παράδοση των τεσσάρων αγώνων που ήδη πρόλαβαν να δημιουργήσουν φέτος οι δύο ομάδες. Η «Ένωση» έχασε το πρώτο από αυτά -για το πρωτάθλημα- με 2-1 και παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, ωστόσο συνέτριψε τους Θεσσαλονικείς με 4-0 στο δεύτερο ματς της Superleague, πριν τους αποκλείσει κιόλας απ’ τον τελικό, με το 0-1 της Τούμπας.







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x