Stoiximan Super League

Πρωτιά από ατόφιο χρυσάφι

Μεγάλη οικονομική «ανάσα» αναμένεται να πάρει ο Παναθηναϊκός αν καταφέρει να επικρατήσει της ΑΕΚ την Τετάρτη και καταλάβει την πρώτη θέση των πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Μέχρι και 17 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπουν στα «πράσινα» ταμεία, αν η ομάδα προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, μετά το ντέρμπι με την «Ένωση». Aπορία για... Αμπντούν

Μεγάλη οικονομική «ανάσα» αναμένεται να πάρει ο Παναθηναϊκός αν καταφέρει να επικρατήσει της ΑΕΚ την Τετάρτη και καταλάβει την πρώτη θέση των πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Μέχρι και 17 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπουν στα «πράσινα» ταμεία, αν η ομάδα προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την κατάσταση στα χέρια του, αναφορικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, έχει ο Παναθηναϊκός, αφού με νίκη στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ τερματίζει πρώτος ό,τι κι αν γίνει στο ματς της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού Βόλου. Αν τελικά καταφέρει και πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου, τότε ανοίγει δρόμο για να εισέλθει στα ταμεία της ομάδας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Με την πρωτιά στους αγώνες διαβάθμισης, το «τριφύλλι» εξασφαλίζει αμέσως 130.000 ευρώ, ποσό που δίνει η UEFA για τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» έχουν λαμβάνειν:

2,1 εκατομμύρια ευρώ αν προκριθούν στη φάση των πλέι οφ του Champions League, συν 400.000 ευρώ, περίπου, από τις εισπράξεις του εντός έδρας αγώνα, σύνολο 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

2,5-3 εκατομμύρια ευρώ αν αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League, επειδή προκρίνεται στους ομίλους του Europa League. Εκεί η κάθε νίκη πριμοδοτείται με 120.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 60.000 ευρώ.

Στην ιδανική περίπτωση να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, τα έσοδα φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προκύπτουν από το μπόνους πρόκρισης (3,8 εκατ. ευρώ), τα σίγουρα χρήματα συμμετοχής στα έξι παιχνίδια (3,3 εκατ. ευρώ), το market pool (4-5 εκατ. ευρώ), τις εισπράξεις από τα εισιτήρια και τα μπόνους βαθμών.

Αν βέβαια ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από τον πρώτο προκριματικό, τότε συνεχίζει στο Europa League, όπου δίνει πρέπει να περάσει από έναν προκριματικό για να μπει στους ομίλους, με το ποσό που θα αποκομίσει να φτάνει μόλις τις 90.000 ευρώ που είναι το μπόνους πρόκρισης και από εκεί και πέρα ό,τι χρήματα μαζέψει ανάλογα με τους βαθμούς.

Εξελίξεις μετά το ντέρμπι

«Παγωμένα» παραμένουν όλα τα θέματα στον Παναθηναϊκό, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πλέι οφ, αφού μένει να δει η διοικούσα επιτροπή σε ποια διοργάνωση θα αγωνίζεται του χρόνου η ομάδα και ανάλογα να κάνει τα πλάνα της. Βέβαια, ανοιχτό παραμένει το θέμα τόσο του προπονητή του συλλόγου, όσο και του τεχνικού διευθυντή, αφού δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ανακοίνωση πριν διεξαχθεί και το τελευταίο παιχνίδι για φέτος, το οποίο είναι και κομβικής σημασίας.

Ωστόσο, μετά την Πέμπτη αναμένεται να γίνει μια συνάντηση μεταξύ του Δημήτρη Γόντικα και του Ζεσουάλδο Φερέιρα, για να μιλήσουν για την ομάδα και το μέλλον του Πορτογάλου. Αν αποφασιστεί να μην συνεχίσουν τη συνεργασίας τους, φαβορί για την ανάληψη του «πράσινου» πάγκου είναι ο Γιώργος Δώνης, με δεύτερη επιλογή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η πρόσληψη ξένου τεχνικού διευθυντή.

Aπορία για... Αμπντούν

Απορία έχει προκαλέσει στις τάξεις του Παναθηναϊκού η σιγουριά που μίλησε ο εκπρόσωπός του Τζαμέλ Αμπντούν, Καρίμ Ακλίλ, κάνοντας λόγο για τελειωμένη μεταγραφή. Το «τριφύλλι», όπως και να 'χει, διατηρεί ανοιχτή γραμμή με την Καβάλα και την πλευρά του Αλγερινού ακραίου μεσοεπιθετικού και όσο δεν κλείνει σε άλλη ομάδα, μπορεί σαφέστατα να ελπίζει για την απόκτησή του. Το «τριφύλλι» ετοιμάζει την τελική του κίνηση κι έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι θα πάρει τον Αμπντούν, αλλά χωρίς πολλά χρήματα.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x