Stoiximan Super League

Μπακ από την Μπαρτσελόνα

Επικοινωνία με τον Λουίς Ενρίκε, νυν προπονητή της Ρόμα, αλλά μέχρι την περσινή σεζόν της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, είχε χθες ο Μανόλο Χιμένεθ, σύμφωνα με τη Sportday, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τον Κάρλες Πλάνας. Ο 20χρονος μπακ προτάθηκε προ διμήνου στην «Ένωση», αλλά ο Ισπανός τεχνικός δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως για το θέμα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον παίκτη.

Επικοινωνία με τον Λουίς Ενρίκε, νυν προπονητή της Ρόμα, αλλά μέχρι την περσινή σεζόν της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, είχε χθες ο Μανόλο Χιμένεθ, σύμφωνα με τη Sportday, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τον Κάρλες Πλάνας.

Ο 20χρονος μπακ προτάθηκε προ διμήνου στην «Ένωση», αλλά ο Ισπανός τεχνικός δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως για το θέμα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον παίκτη.

Ο Χιμένεθ, μόλις πληροφορήθηκε για την περίπτωση του συμπατριώτη του αριστερού μπακ και άμεσα ξεκίνησε διαδικασίες για μάθει όσα περισσότερα μπορεί, από τον άνθρωπο που τον είχε υπό τις οδηγίες του όλον αυτόν τον καιρό. Ο Πλάνας είχε προταθεί με την υποσημείωση ότι παραχωρείται ως ελεύθερος αρκεί ο «Δικέφαλος» να κάλυπτε τις οικονομικές απαιτήσεις του, που έφταναν τις 180.000 ευρώ ετησίως. Η πρόταση των «κιτρινόμαυρων» ήταν τότε 120.000 ευρώ και η πλευρά του παίκτη δεν απάντησε καν, θεωρώντας την υποτιμητική. Ωστόσο, ο Χιμένεθ πιστεύει ότι θα μπορούσε να παρεμβληθεί καίρια στο θέμα, αν είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τον Αδαμίδη και ίσως ο παίκτης ερχόταν τελικά στην Ελλάδα.

«Ανοιχτή» σε πωλήσεις

Η «σφιχτή» οικονομική πολιτική που ακολουθεί η ΑΕΚ δεν αποκλείει τη συνέχιση των πωλήσεων. Αν προκύψουν ικανοποιητικές προτάσεις για τους Μανωλά, Μάκο και Γκέντσογλου, κάτι που πιστεύουν στην «Ένωση» ότι θα συμβεί, το ενδεχόμενο να πουληθούν είναι «ανοιχτό». Η ομάδα χρειάζεται ακόμα ενίσχυση, με την απόκτηση ενός τερματοφύλακα να προέχει, ώστε να παρουσιαστεί τουλάχιστον αξιοπρεπής την ερχόμενο αγωνιστική περίοδο.

Για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Έλφαρ Χέλγκασον, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Άρναρ Γκρέταρσον, αλλά στον «Δικέφαλο» δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν 100.000 ευρώ στην Μπρέινταμπλικ για τον Ισλανδό σέντερ μπακ. Εντούτοις, η ΑΕΚ έχει φτάσει σε προφορική συμφωνία για τρία χρόνια με τον Ματίας Ιγκλέσιας, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί όσο δεν αποχωρεί κάποιος κεντρικός χαφ.

«Dimi» και Πάρντο

Τον τερματοφύλακα που θα πάρει τη θέση του Σεμπάστιαν Σάχα στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ ψάχνει ακόμα ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός περιμένει ότι μέχρι την «πρώτη» της ομάδας θα έχει κλείσει το θέμα, αφού θέλει να έχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας τον βασικό του πορτιέρο. Η επιλογή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου φαίνεται να «κολλάει» λόγω των οικονομικών απαιτήσεων της Κέρκυρας, που φτάνουν τις 150.000 ευρώ.

Εναλλακτική λύση για τον Έλληνα γκολκίπερ είναι ο Κρίστοφερ Νόρντφελντ, το κόστος του οποίου φτάνει τις 100.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο και να προωθηθεί βασικός ο Γιάννης Αραμπατζής. Επίσης, έχει προταθεί ο Ούρκο Πάρντο, ο οποίος αποτελεί αξιόπιστη, αλλά και ακριβή λύση.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x