Stoiximan Super League

Θρύλος για μια ώρα

Καλά στοιχεία για περίπου μία ώρα -όταν δηλαδή δέχτηκε το γκολ από τον Ρόζενμπεργκ- έδειξε ο Ολυμπιακός στο φιλικό 1-1 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μέχρι το 60’ αρκετά από τα πράγματα που θέλει ο Βαλβέρδε, αλλά σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί στην επίθεση. Με τη λήξη του ματς ο Μοντέστο σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης για να αποδειχθεί πως οι Πειραιώτες δεν χάνουν ούτε για... πλάκα!

Καλά στοιχεία για περίπου μία ώρα -όταν δηλαδή δέχτηκε το γκολ από τον Ρόζενμπεργκ- έδειξε ο Ολυμπιακός στο φιλικό 1-1 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μέχρι το 60’ αρκετά από τα πράγματα που θέλει ο Βαλβέρδε, αλλά σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν φάνηκαν καθόλου απειλητικοί στην επίθεση.

Με τη λήξη του ματς ο Μοντέστο το γκολ της ισοφάρισης.

Ιδιαίτερα στο διάστημα 15’-45’ οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με σωστές εναλλαγές και ρυθμό, λαμβάνοντας υπόψη κιόλας πως οι Γερμανοί βρίσκονται πολύ πιο μπροστά στην προετοιμασία.

Το ανησυχητικό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν απείλησε, ούτε με δημιουργία φάσεων, ούτε και με σουτ από μακρινή απόσταση. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Ολυμπιακός σε ακόμη ένα ματς φαίνεται πως δεν χάνει ούτε σε φιλικό. Ελάχιστα πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα, ο Μοντέστο κατάφερε να στείλει την μπάλα στο… πλεχτό και να αποτρέψει την ήττα.



Μόνο στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης αντιμετώπισαν προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι» και μάλιστα αυτά δημιουργήθηκαν από την παρουσία του Μάρκο Μαρίν. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του ποδοσφαιριστή της γερμανικής ομάδας τον έφερε δυο φορές σε θέση βολής, ευτυχώς όμως για τους Πειραιώτες, καμία δεν βρήκε στόχο.

Σταδιακά οι παίκτες του Ολυμπιακού ισορρόπησαν το ματς και κατάφεραν να περιορίσουν τις ενέργειες των αντιπάλων τους. Μπορεί στο αντίστοιχο διάστημα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να μην δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε στο γήπεδο αρκετά από όσα ζητεί από τους ποδοσφαιριστές του. Στα θετικά η καλές συνεργασίες που βγήκαν από τους παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα. Χολέμπας και Ριέρα από τη μία πλευρά αλλά και ο Μανιάτης με τον ιδιαίτερα κεφάτο Γκρμπιτς από την άλλη, έδειχναν να συνδυάζονται καλά μεταξύ τους, ενώ αν ο Τζεμπούρ δεν βρισκόταν σε άλλο γήπεδο και ήταν πιο συγκεντρωμένος, θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει μεγαλύτερους πονοκεφάλους στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τους συμπαίκτες του. Ο Αλγερινός όμως, συνελήφθη κοιμώμενος δύο φορές και πέταξε στα σκουπίδια ισάριθμες ευκαιρίες. Ξεχώρισε με την παρουσία του ο Νταβίντ Φουστέρ, που έδειξε πως παραμένει ένα κεφάλαιο που δύσκολα δεν θα βρει θέση στον Ολυμπιακό της ερχόμενης σεζόν.

Για τους «ερυθρόλευκους» τα πράγματα πήγαιναν καλά μέχρι την ώρα που δέχτηκαν το γκολ. Από ατομικό λάθος του Μαρκάνο, που γενικά τα πήγε καλά, αλλά στο τέλος «έσκασε» από το διαρκές κυνηγητό πάνω στον πιο επικίνδυνο παίκτη της Βέρντε, τον Ρόζενμποργκ, οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς οι αλλεπάλληλες αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία των ομάδων και κατά συνέπεια, δύσκολα μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως ούτε για αστείο δεν θέλουν να βιώσουν το εστί ήττα κι έτσι ακριβώς στο 90’ ο Μοντέστο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Τόσο ο Βασίλης Τοροσίδης, όσο και ο Μάρκο Πάντελιτς αποφασίστηκε να μην συμπεριληφθούν στην αποστολή για την φιλική αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα ενώ εκτός πλάνων ήταν και αυτή τη φορά οι ανέτοιμοι Φέισα και Γέστε αλλά και ο τραυματίας Μέγερι.

Το φιλμ του αγώνα.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάνσο, Μανιάτης (59’ Γκαλίτσιος), Χολέμπας, Μέλμπεργκ (59’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο (73’ Φετφατζίδης), Γκρμπιτς (59’ Μιραλάς), Ριέρα (61’ Κάταϊ), Ουρτάδο (73’ Σουμπίνιο), Ιμπαγάσα (59’ Χαβίτο), Φουστέρ (73’ Παπάζογλου), Τζεμπούρ (59’ Μοντέστο).

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μοντέστο,Γκαλίτσιος, Παπαζογλου, Μιραλάς, Χαβίτο, Φετφατζίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κάταϊ, Βαλεριάνος και Σουμπίνιο.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βίζε, Μπορόφσκι (67' Φρινγκς), Φριτς, Μαρίν, Ρόζενμπεργκ (74' Βάγκνερ), Σμιτς, Χαντ, Παπασταθόπουλος, Βολφ, Τάι (63' Αρναούτοβιτς), Μπάργκφρεντε.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x